Bangkok Hotels

zaterdag 30 november 2019

Bangkok Bangkae Wat Nimmanoradee, schitterend gelegen tussen een paar klongs


Bij Metro halte Bangkae is een van de grootste versmarkten van Bangkok. De handelaren hebben tevergeefs geprotesteerd tegen de komst van de metro. Vroeger was er aan de Phasi Charoen klong, bij Wat Nimmanoradee zelfs een floating market, en daar ging ik een kijkje nemen.



Leuk om via bovenstaande website te lezen dat mijn favoriete Thaise zanger in deze buurt geboren is. Vanuit de metro liep ik via de tempel naar de klong. Er rijden in de soi erg veel motor taxis dus is er ook vervoer. Achter de tempel liep ik het eerste bruggetje over en gelijk naar rechts. Daarna nog twee bruggetjes en dat was een leuk "rondje".


Het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan, wat een rust in het drukke Bangkok. En als je toevallig iemand ziet wordt je begroet of je groet zelf eerst.


Zelfs vanaf het water werd ik begroet, met  "hello" en  "yes"  !!



Echt jammer dat hier geen floating market meer is, tegenwoordig zijn er veel "nep" floating markets, maar dit is ( was dus ) een ideale plek.



Ik maakte veel foto's en die vertellen natuurlijk ook hun eigen verhaal. De tempel Nimmanoradee is ook een juweeltje.




Alle foto's STAAN HIER

Op de terugweg naar de bewoonde wereld liep ik langs klong Ratcha Montri, die route geeft Google maps niet aan en was dus ook voor mij een verrassing !! Op het overzichtskaartje hierboven is het het blauwe lijntje vanaf de doorgaande weg ( Phetkhasem Road ) naar beneden, links van de tempel.  Filmpje van die route :


Aan het eind kom je dus op de doorgaande weg uit, ter hoogte van de metro halte.


Je kan dan eventueel naar de volgende metro halte, Lak Song, daar is een super mall , The Mall Bangkae, met een geweldig tropisch zwembad op het dak.

https://ikbeninbangkok.blogspot.com/2018/05/the-mall-bangkhae.html


Of je gaat een metro halte terug, Phasi Charoen, daar is ook een grote mall, Seacon Bangkae.

Kortom het waren weer een paar leuke en leerzame uurtjes.

Groeten uit Bangkok
Rene




donderdag 28 november 2019

BANGKOK SAMRONG Lucky Home de grootste tweedehands camera shop van Thailand

Geheel buiten de gebaande paden, off the beaten track. Maar daar sta ik inmiddels al een paar jaar bekend om. Ik ging naar een loods waarin de grootste tweedehands camera shop van Thailand gevestigd is. Dus zoek je nog een onderdeel voor je oude camera wat je nergens meer kan kopen, ga dan hier eens kijken........


Het is makkelijk te vinden vanaf BTS halte Samrong, ik liep er 8 minuten over.

Google route : KLIK HIER

Er zijn hier duizenden 2e hands camera's te koop, hoofdzakelijk Japanse merken. Het was niet druk, ik groette vriendelijk toen ik de loods inliep en maakte mijn foto's en een filmpje.



Als ik het goed gezien heb wordt de prijs bepaald door het gewicht. Bij de kassa's staan weegschalen.




Er is ook nog andere waar te koop, maar de meeste belangstelling is voor de camera's



Er stonden een aantal gitaren,  rekken met schoenen, grammofoonplaten enz enz, een echte uitdragerij dus.




Ik maakte ook nog een filmpje :



En als je dat allemaal niks vind dan kan je op minder dan 5 minuten loopafstand een bezoek brengen aan :




de foto's van vandaag : STAAN HIER

Groeten uit Bangkok
Rene

woensdag 27 november 2019

Bangkok Peuan Deratchan Mini ZOO

Helaas bestaat de grote dierentuin van Bangkok, Dusit Zoo, al een paar jaar niet meer. En de dierentuin op het dak van de Pata Mall wordt van alle kanten bekritiseerd. En er zijn ook veel zogenaamde 'dierencafe's'. Maar vandaag ging ik een kijkje nemen in een mini zoo, even ten zuiden van het Don Muang vliegveld. Deze zoo is onderdeel van het Wildlife Fund Thailand.

Iemand vroeg me of deze dierentuin een soort opvang is voor ex huisdieren. Ik weet het niet maar dat is mogelijk omdat het Wildlife Fund Thailand er naast gevestigd is.


Ik kwam er met bus 26 vanaf het Victory monument, en stapte op de hoek van RamIntra soi 5 uit. Een stukje verder aan de overkant is het Lumpini boks stadion. Ik liep soi 5 in, hier zijn erg veel eettentjes. Ik zag hier ook een paar mooie huizen, คุ้มเจ้าสัว,Khumchaosua.
Volgens Google een trouw locatie.



Google Lokatie



Vanaf de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar de mini zoo. De entree is gratis maar een donatie is welkom. Op Maandag gesloten. Ik was de enige bezoeker !! . Er zijn geen grote wilde dieren, het is immers een mini zoo.



Bij binnenkomst wordt je begroet door een paar papegaaien die van alles roepen, dus ik riep maar wat terug. Ze zitten niet in kooien maar wel aan een ketting.





De leguaan is erg mooi, en hij had belangstelling voor me, net als de papegaaien en de andere dieren. Of ze al lang geen buitenlander gezien hebben, ik weet het niet maar je zou zeggen dat het lang geleden is hahaha. 




Er zijn toiletten en een souvenir winkeltje, maar er is geen gelegenheid om iets te drinken of te eten. Maar is de soi is er genoeg gelegenheid voor.

Het is een mini zoo dus ben je er geen uren. Als je met kinderen in de buurt bent is het toch leuk om even te gaan kijken. Ik zoek in Bangkok altijd naar aparte bezienswaardigheden en dit is er ook weer een van.  Ik maakte een aantal foto's die je HIER kunt zien.

Een verslag van de PATA ZOO, STAAT HIER

Foto's van de voormalige DUSIT ZOO, STAAN HIER




Groeten uit Bangkok
Rene