vrijdag 15 december 2017

Bangkok Thailand Illumination Festival 2017

Van 5 December tot en met 6 Januari kunt U dit met eigen ogen zien als U in Bangkok bent.


Recht tegenover het Esplanade Shopping Center aan de Ratchadaprisek road soi 8  in Bangkok. Met het openbaar vervoer te bereiken met de metro, halte Thailand Cultural Center. Uitgang 2.  Geopend vanaf 1800 uur tot 2200 uur en van Vrijdag tot en met Zondag tot 2300 uur.Er zijn displays gemaakt met totaal zo'n 1 miljoen LED lampjes, dus milieu vriendelijk.


Toen ik hier twee jaar geleden ook overwinterde was het zelfde licht festival vlak bij het Democratie monument, en was er enorm veel kritiek op de toenmalige gouverneur van Bangkok. De kosten zouden veel minder zijn dan de opgave, en uiteindelijk heeft de gouverneur zijn ontslag gekregen.Hij was immers de verantwoordelijke persoon voor de begroting van Bangkok. Zo gaat dat hier.......
Als je hier trouwens wilt gaan kijken doe dit dan bij voorkeur in het weekend, dan is het goed te combineren met een bezoek aan de Ratchada Rotfai markt, of de treinmarkt. Er is geen trein in de buurt maar deze naam is meegenomen vanaf de oude lokatie. Dit is een kleine versie van de markt, de grote is bij het Seacon shopping center, en dat is een stuk buiten de stad.

De Ratchada Rotfai markt is achter de Esplanade shoppingmall. Ik zelf heb de oorspronkelijke treinmarkt nog meegemaakt. Die was op een oud spoorweg emplacement bij Bangsue, maar in die buurt wordt nu een nieuw Centraal Station gebouwd.Dit was het weer voor vandaag. Alle foto's : KLIK HIER
Lokatie : KLIK HIER


donderdag 14 december 2017

"Oh la la" Christmas Market

Tot en met aanstaande Zondag  17 December is in het QSNCC in Bangkok een Kerstmarkt.


Denk daarbij niet aan een Kerstmarkt zoals wij die kennen, het is meer een expo van artikelen uit Frankrijk, en een paar andere Europese landen. Maar het is gewoon leuk om te zien hoe mensen hun best doen om er iets van te maken.

De naam van de markt is 

“Oh la la!” Christmas Market @ Bonjour French Fair 2017 

.........en wordt georganiseerd door  de Franse kamer van koophandel in Thailand.


Het QSNCC staat voor "Queen Sirikit National Convention Centre",  en dat is een van de vele beursgebouwen in Bangkok. Je komt er makkelijk met de metro en stapt uit bij de gelijknamige halte, uitgang 3, en je staat bijna binnen.


De entree is gratis zoals meestal bij expo's in Thailand. Het regende vanmiddag een uurtje dus een mooie gelegenheid om een kijkje te gaan nemen.

Een demonstratie croissants maken, voor ons heel normaal maar de Thaise mensen vinden het prachtig.


Frans brood is heerlijk dus de lokale Franse bakker was ook aanwezig om zijn lekkernijen te verkopen.
En als je aan Frankrijk denkt, denk je aan wijn. Ben je liefhebber en ben je in Bangkok, dan is hier het moment om een keus te maken, er zijn veel kramen met Franse wijn.Lekkere paté 


En natuurlijk ham, vers van het been gesneden. Uit Portugal...Er is ook nog een andere expo in hetzelfde complex, de Best Thailand Buys, en ook tot en met aanstaande Zondag 17 December.

Alle foto's :  KLIK HIER

O ja, wat dit is heb ik op moeten zoeken want dat wist ik niet. Canele, 6 stuks voor 100 baht, dus iets minder dan 3 Euro. Lokatie :  KLIK HIER

dinsdag 12 december 2017

Het Koninklijk Crematorium in Bangkok

Op 13 Oktober 2016 overleed ZM Koning Rama IX, Bhumibol Adulyadej. Na een rouwperiode van een jaar werd hij op 23 Oktober 2017 in Bangkok grecremeerd.


Tijdens de rouw periode van een jaar werd op de Sanam Luang in Bangkok een tijdelijk crematorium gebouwd. Dit wordt binnenkort afgebroken.


Het crematorium en bijbehorende gebouwen die nu als een museum ingericht zijn werden vanaf 1 November jl voor het publiek opengesteld. Ik wilde er graag een kijkje nemen maar het was er zo vreselijk druk, en er was zelfs een wachttijd. De bedoeling was dat het publiek tot eind November de gelegenheid had om de gebouwen te bekijken, maar door de enorme belangstelling werd besloten deze periode met een maand te verlengen.
Vandaag ging ik er heen, over ruim twee weken is het gesloten en wordt alles afgebroken. Ik was er ongeveer om 0930 uur en ondanks de drukte, veel schoolkinderen, kon ik gelijk doorlopen. Dus geen wachttijden. Er werd drinkwater uitgedeeld en er waren ook sandwiches voor de liefhebbers...........en gratis !!
Het is schitterend en als je deze maand in Bangkok bent ga er dan kijken. Deze ervaring krijg je wellicht nooit meer. Neem wel je paspoort of ID kaart mee. Ik nam zelf de ingang schuin tegenover het Royal hotel. Dat is op de hoek van Sanam Luang en de Ratchadamnoon boulevard.


Als het wel druk is dan is er gelegenheid om overdekt te wachten, dus niet vol in de zon. Er staan duizenden plastic stoelen, die echter leeg bleven toen ik er was.

Er wordt traditionele Thaise muziek gespeeld.
In de gebouwen die als museum ingericht zijn wordt uitgelegd hoe het crematorium en al die prachtige beelden gemaakt zijn.Het zijn echt kunstwerken. Of dit alles nog ergens een plek krijgt nadat alles afgebroken is weet ik niet.


Ik ben erg blij dat ik er geweest ben, een mooie herinnering aan de overleden Koning.


En kijk, zelfs zijn twee lievelingshonden waren ze niet vergeten.

Links CaoCao
Als je al mijn foto's wilt bekijken, KLIK DAN HIERzondag 10 december 2017

Talin Chan Floating Market

Gisteren ging ik naar een floating market, zie vorig verslag, en omdat er best wel aardig wat zijn bezocht ik er vandaag weer een : De Talin Chan Floating Market.Goed om ook een vergelijking te maken. Dan ben ik gauw klaar. De markt van vandaag is kleiner dan die van gisteren maar er zijn meer bootjes en het is, ondanks dat het kleiner is, iets wat meer op een floating markt lijkt dan de gisteren bezochte markt.


Wil je er ook een keer naar toe dan raad ik aan om met de bus te gaan zoals ik ook deed. Die stopt er namelijk pal "voor de deur". Dat is bus 79. Ik stapte op bij Central World, maar als je bij de Khaosan road verblijft kan je ook op de boulevard op deze bus stappen, even de boulevard oversteken om in de goede richting te gaan. Vanaf Central World duurde de rit een uur en de prijs...........17 baht, nog geen halve euro. O ja, en airco. 

De juiste locatie is : KLIK HIER


Er is ook nog een trein station in de buurt maar daar stoppen slechts een paar treinen voor woon-werk verkeer. Die trein komt vanaf Bangkok Noi en gaat naar Salaya v.v.

Ik klom de spoorbrug over de klong op en liep over zeer gammele oude houten planken naar de andere kant. 
Ook op deze markt is er hoofdzakelijk "voer" voor de innerlijke mens te koop, het ziet er soms heerlijk uit maar ik sla over.

Je kan met de boot ook nog naar een andere floating market, een paar kilometer verder, aan de Klong Lat Mayom. Dat werd me in ieder geval verteld maar als ik op Google maps kijk betwijfel ik het.

Er is wel een rondvaart van een uur, met een paar stops om rond te kijken. Dat kost slechts 69 baht.Er werd ook wat muziek ten gehore gebracht en dat vind ik altijd leuk omdat er dan een leuk sfeertje hangt.Nog wat foto's van de bootjes, want die horen natuurlijk bij een floating markt, alhoewel de Thaise mensen dat niet zo belangrijk vinden. Als ze maar kunnen eten..........................


Alle foto's : KLIK HIER