vrijdag 15 februari 2019

BANGKOK: koffie drinken in een ginger bread house

Wat is een ginger bread house zullen velen zich afvragen. Als je op het internet gaat zoeken zie je voornamelijk huisjes die van snoepgoed gemaakt zijn. In Thailand noemt men oude ( vaak vervallen ) teakhouten huizen, die meer dan 100 jaar oud zijn, ook een ginger bread house. Er zijn er in de oude wijken van Bangkok nog een paar, en gelukkig worden er ook een paar opgeknapt.

Een van de bekendste is het huis aan de rivier, schuin aan de overkant van de bloemenmarkt. Info over dit huis : KLIK HIERNiet ver van de Khaosan road, en op 5-10 minuten loopafstand, is een ginger bread house geheel opgeknapt en de eigenaar heeft er een koffieshop in geopend. Dat was eind 2018 dus zeer recent. Dit huis in van 1913, dus ook ruim 100 jaar oud.Ik was er in de buurt en besloot een kijkje te gaan nemen. Het personeel is erg vriendelijk en op mijn vraag of ik foto's mocht maken werd bevestigend geantwoord, en dat nog vóórdat ik wat besteld had.

Ik bestelde een capuccino en een pandan-kokosnoot gebakje. Het gebak was erg lekker. De koffie was helaas niet erg warm en er was geen suiker, alleen suikerstroop. Dat werd in een klein glaasje bij de koffie geserveerd. Totale prijs 210 baht, 90 voor de koffie en 120 voor het gebak.


Maar gelukkig maakte het opgeknapte huis veel goed en vergat ik snel dat de koffie niet warm was...........ik heb gewoon pech gehad.Ik zat beneden en toen ik de koffie en gebak op had ging ik een kijkje boven nemen.


Het is echt een prachtig huis geworden en de eigenaar mag er trots op zijn. Zijn verhaal is HIER te lezen.Ik maakte nog meer foto's en die kan je HIER allemaal zien.

Lokatie : KLIK HIER

Gerelateerd bericht : Ik was al eens eerder in een andere mooie koffieshop, en die is in een bloemenwinkel bij de bloemenmarkt : KLIK HIER

In een ander gedeelte van de oude stad, in Charoen Krung soi 44 is onlangs ook een mooie zaak geopend in een oud pand wat helemaal opgeknapt is. Daar moet ik ook maar eens een bakkie gaan drinken.........


donderdag 14 februari 2019

NIEUW The Market Bangkok


Vandaag, Valentijns dag , 14 Februari 2019, is er weer een nieuw winkelcentrum in Bangkok geopend. Er zijn er blijkbaar nog steeds niet genoeg. Het is geen mega mall en heeft ook geen dure naam. Het is The Market Ratchadamri road, tegenover Central World en links van de BigC ( hier is ook het hoofdkantoor  van het landelijke BigC keten ).Ik ging een kijkje nemen en was getuige van een paar openings "feestjes". Als je de buitenkant ziet zou je niet geloven dat het toch nog een groot winkelcentrum is. Het ziet er smal uit maar als je eenmaal binnen bent wordt je verrast door de grote en ruime opzet. De airco doet het geweldig maar die is dan ook gloednieuw...........


Ik zag mensen lopen met enorm grote bloemstukken die voor enkele winkeliers bestemd waren. Er zijn veel kleine winkeltjes maar ook enkele grote zaken hebben hier hun onderdak gevonden. Dat er in de naastgelegen BigC en in Central World aan de overkant enkele dezelfde zaken gevestigd zijn is totaal geen probleem voor de Thaise zakenmensen........


Het personeel van de  Bar.B.Q Plaza had het prima naar de zin en voordat de eerste klanten naar binnen konden vierden ze luidruchtig de opening met zang en dans.
Wie al deze bobo's zijn weet ik niet maar de dames en heren zagen er goed gekleed uit en het haar was prima geknipt of van een permanentje voorzien.........Als je in Bangkok bent, ga er dan eens gezellig kijken en rondsnuffelen, en voor de inwendige mens wordt ook goed gezorgd, en er zijn enkele Thaise restaurants en zelfs een Chinees restaurant. De nodige fastfood ketens zijn er en ook een kopje koffie is er volop te koop.Er zijn nog wat zaken die nog niet open zijn, maar de kop is er af.

Alle foto's bekijken ?  Dat kan DOOR HIER TE KLIKKEN

Lokatie : KLIK HIER

Website : KLIK HIER

Facebook :  KLIK HIER

Engelstalig Nieuwsbericht : KLIK HIER 

maandag 11 februari 2019

NIEUW Bangkok Wat LatPhrao

Tijdens mijn "zwerftochten" door de buitenwijken van Bangkok kwam ik weer een juweeltje van een tempelcomplex tegen, Wat LatPhrao.Het meest opvallend aan dit complex zijn de drie grote beelden die op de eerste verdieping staan en waar het verkeer gewoon langs rijdt.


Er waren totaal geen bezoekers en ik had het rijk alleen en keek op mijn gemak rond en liep via de stenen trappen naar de eerste verdieping. Hier staan tientallen grote boedda beelden waarvan er een paar wel heel erg mooi zijn.

Weer beneden zag ik dat er een grote plechtigheid ging beginnen, wat precies weet ik niet. Tafels waren gedekt en er werden grote schalen met eten klaargezet.

In die zelfde zaal staat een grote emerald boedda, zal het gewoon gekleurd glas zijn ??En waar is deze tempel dan precies ?

Voor de juiste lokatie KLIK JE HIERIk stapte bij het Victory monument op bus 8 , je kan ook op bus 8 stappen bij metro halte LatPhrao, en met een taxi kom je er natuurlijk ook.Ik maakte weer veel foto's en als je alle ze allemaal  wilt bekijken 


Het is mogelijk om een bezoek aan deze tempel te combineren met een bezoek aan 

Tamnak Phra Mae Kuan-Im


Daar was ik een paar maanden geleden en is in dezelfde wijk, met een motorbike taxi liggen deze twee tempels slechts een paar minuten van elkaar verwijderd.