vrijdag 20 januari 2017

Upside Down House Pattaya

Ten zuiden van Pattaya, in Na Jomtien en nog verder zijn veel attracties te vinden. De meeste zijn voor kinderen geschikt.

Het grootste probleem is echter dat er geen openbaar vervoer  is om ergens heen te gaan dus ben je bijna verplicht om een dure taxi te nemen of met een dure toergroep te reizen.
Ik geef er de voorkeur aan om prive ergens heen te gaan, en gelukkig kent mijn reisgenoot Cor een Thais echtpaar met een auto die het wel leuk zouden vinden om ook bij Upside Down te gaan kijken.

Het echtpaar heeft twee kleine kinderen en samen met een vriend van hun gingen we met totaal 7 personen naar Upside Down.

Lokatie : KLIK HIER


Ik heb een data bundel op mijn smartphone dus met behulp van Google maps konden we het supersnel vinden, het is net 20 minuten rijden vanaf Zuid Pattaya. Aan de zelfde weg liggen nog meer attracties zoals de Pattaya Sheep Farm, en iets verder van Upside Down is de laserboedda Khao Chi Chan.

Bij Upside Down wordt net als bij vele andere attracties in Thailand een twee prijzen beleid gevoerd, hetgeen wil zeggen dat een buitenlander meer betaald dan een Thai. Met een Thais rijbewijs betaald een buitenlander wel dezelfde prijs als een Thai.

De website van Upside Down : KLIK HIER

Binnen in het huis staat alles letterlijk op zijn kop, en de vloeren lopen schuin af hetgeen wat evenwicht problemen kan geven.Het heeft iets weg van  de attractie "Art in Paradise" in Bangkok, Chiangmai en ook hier in Pattaya.
Als je handig met de camera of smartphone bent kan je leuke foto's maken en lijkt het alsof je zelf op je kop staat als je de foto omdraait, zoals onderstaand voorbeeld.Nog wat foto's :
Er zijn verder nog wat kleine attracties zoals een doolhof. De koffieshop waar ik gehoopt had een warme bak koffie te drinken was gesloten. Na een uurtje hadden we het wel gezien. We waren met ons groepje de enige bezoekers, en dat voor een attractie die net een half jaar geleden geopend is. Maar dat komt in Thailand wel vaker voor.

Alle foto's van vandaag staan trouwens : KLIK HIER

Omdat de laser boedda slechts een paar honderd meter verder is aan dezelfde weg gingen we daar ook nog een kijkje nemen. Ik ben hier al een paar keer geweest maar vind het nog steeds mooi om te zien, en de tuinen zijn altijd goed onderhouden. Ook hier was het stil, in het verleden stonden er vaak tientallen touringcars met hoofdzakelijk Chinese toeristen.
Het waren een paar leuke uurtjes en het Thaise gezin is een erg lief gezin met schatten van kinderen.Misschien dat we volgende wek nog een attractie hier in de buurt gaan bekijken en anders wordt dat begin volgende maand in Lamphun en Chiangmai.

Groeten uit Pattaya

Rene

Youtube filmpje van "Kevin"