Bangkok Hotels

donderdag 23 november 2023

BANGKOK MRT PINK LINE MONORAIL รถไฟฟ้าสายสีชมพูฯ รถไฟฟ้าสายสีชมพู


Na een periode waarin proefritten gemaakt werden zonder passagiers, is het eindelijk zo ver. De Pink Line gaat passagiers vervoeren in de volgende proefperiode. Afgelopen Dinsdag  21 November was hoofdzakelijk voor genodigden, en gisteren, 22 November mochten de "echte"  passagiers mee, en jaaaaaa... gratis. Dus ik stond op de eerste rij hahaha.


MIJN VIDEO VAN 11 MINUTEN



De totale afstand van het traject is ongeveer 34 kilometer, en er zijn maar liefst 30 stations. Er wordt nog gewerkt aan een aftakking  met 2 stations, en dan is eindelijk ook de Impact Arena makkelijker bereikbaar. Hier zijn altijd de concerten van Internationale en Thaise artiesten, en er zijn regelmatig grote exposities en beurzen.



Ik begon de reis bij het beginpunt in Nonthaburi, ik kwam daar met de metro Purple Line. De drukte viel me erg mee. De overstap via de loopbrug was nog niet klaar, dus was het een stuk lopen over straat.



Bij de 2e halte stapte ik uit om even rond te kijken. Station Samakkhi. Het was daar erg stil, dus ging ik snel weer verder. De monorail rijdt om de 10 minuten. 



Ongeveer op de helft van het traject is halte Wat Phra Sri Mahathat. Hier was het heel erg druk, en dat komt hoofdzakelijk omdat hier een aansluiting is met de BTS skytrain.  Ik stapte hier niet uit, dat zou ik op de terugweg doen. Een halte verder in deze richting is station Ram Intra 3, en daar is het Lumpini Boxing stadion. Waar ik wel uitstapte was bij Outer Ring Road - Ram Inthra. Ik had trek in een bakkie koffie. Hier zijn grote winkelcentra waaronder Fashion Island



Ook hier was het druk, veel in- en uitstappers. 



Nadat vanaf het grote treinstation Hualampong minder treinen zijn gaan rijden, alleen wat forensen treinen, zijn er veel oude banken van Hualampong in dit winkelcentrum neergezet. Ik vind ze prachtig en zou er wel een willen hebben.........


Na de koffie weer verder, nog 5 haltes tot het eindpunt Minburi. De voorlaatste halte is Minburi Market.  Ik zag dat bij het eindpunt ook de klong Saen Saeb was. Ik zag bootjes liggen en denk dat hier ook vervoer is over de klong. Ik weet wel dat er een bootservice is vanaf de Kwan Riam floating market naar Minburi. Bij Minburi wordt alweer hard gewerkt aan een volgende lijn, de Orange Line. 


Het was totaal een lange rit met de onderbrekingen, en hiervandaan zijn er weinig andere mogelijkheden om terug te reizen. Ik had dat ook niet bestudeerd, dus ging weer terug met de monorail. Ik stapte toen uit bij Wat Phra Sri Mahathat, en ging verder met de BTS skytrain en MRT metro richting "huis". 




YELLOW LINE : 


Groeten uit Bangkok