zaterdag 3 februari 2018

Talad Nam Song Klong Taling Chan

Dit is een nieuwe floating market, op loopafstand van de Taling Chan floating market en vanaf Central World makkelijk te bereiken met bus 79. Het is op het complex van Wat Taling Chan.

Dit is mijn laatste tripje tijdens deze 3 maanden durende overwintering, want morgen ga ik weer naar huis in Nederland.
Ik heb totaal 5 drijvende markten bezocht in deze periode en vind het moeilijk om te beslissen welke het leukste was. Ik vind ze namelijk allemaal wel leuk, mede door het feit dat ze niet door horden buitenlanders bezocht worden zoals de Damnoen Saduak markt.  

Eigenlijk is de markt van vandaag de minste, het was er erg stil, en zeker omdat het maar op 200 meter afstand is van de andere markt.De andere door mij bezochte floating markets : Klik op de naam voor meer info.

Floating Market Bang Nam Phueng

Taling Chan

Klong Lat Mayom

Wat Ta Khian

En wat langer geleden :

Kwan RiamHet ziet er allemaal erg uitnodigend uit. 


Als je vanuit de stad met bus 79 vanaf Central World reist, stap dan een halte voor de Taling Chan floating markt uit om deze markt te bezoeken. Daarna loop je over dezelfde weg naar de volgende markt.


Dit is een gezicht op de andere markt, gedeeltelijk onder een spoorbrug.


Kijk eens hoe stil het hier is, best wel zielig voor de mensen die hun geld willen verdienen. Maar ja, 2 markten binnen 200 meter..........Deze vrouw verkoopt zoete en hartige hapjes


Deze kraam had wel wat klandizie

Ik maakte niet veel foto's : KLIK HIER

Dit is de facebook pagina van de markt : https://www.facebook.com/TaladNam2Klong/

Dit was het voor de afgelopen 3 maanden, ik hoop dat ik op mijn manier toch leuke tips heb kunnen geven aan de mensen die niet weten wat ze allemaal in Bangkok en omgeving kunnen bekijken. Ik ga graag naar plekken waar geen busladingen toeristen komen.

Vanaf begin Mei ben ik weer  in Bangkok, en wie weet tot dan.............

Renevrijdag 2 februari 2018

Nailert Flower and Garden Art Fair

Van 2 tot en met 4 Februari in de tuinen van het Nailert Heritage Home.
Het grootste bloementapijt van Azie.

In het Nailert park, een onderdeel van het Nailert Heritage Home en Museum, wordt dit weekend voor de 33e keer deze bloemen tentoonstelling gehouden. Het park is via enkele toegangen te bereiken, en wel via Witthayu road, net voorbij de Britse ambassade, of via soi Somkid. Het ligt vanaf de Ploenchit road achter de shopping mall Central Embassy. 

De Britse ambassade is trouwens met bijbehorende grond onlangs verkocht voor 320 miljoen Engelse ponden. Dat geld wordt besteed aan het opknappen van Britse ambassades elders op deze aardbol, en deze ambassade verhuist naar een of meerdere verdiepingen in een groot kantoor gebouw.Er zijn prachtige kunstwerken te zien, zoals bovenstaand. En met prachtige kleuren. Deze "koele" tijd van het jaar is prima geschikt voor bloemen exposities, dan is ook het jaarlijkse bloemen feest in Chiangmai. De toegangsprijs voor buitenlanders is 150 baht, en na aftrek van onkosten wordt het overgebleven bedrag aan liefdadige doelen geschonken.Prachtige orchideeen die je overal in Thailand tegenkomt.
Deze Hanuman is ook een schitterend bloemstuk

Voor alle foto's :  KLIK HIER


Dit is het Heritage Home en dat is nu een museum, en tijdens de bloemen tentoonstelling open voor publiek, en er mogen foto's gemaakt worden.Er staan oa vitrines met waardevolle antieke kristallen karaffenInfo over de familie Nailert die hier gewoond heeft :In dezelfde buurt  heeft Nai Lert een heiligdom laten aanleggen in de vorige eeuw, het Chao Mae Tuptim shrine. Daar staan allemaal beeldjes met de vorm van een penis. Het heiligdom is bedoeld als een   vruchtbaarheid symbool van de man. Het is moeilijk te vinden, het is achter het tegenwoordige Swissotel Bangkok. Het makkelijkst te bereiken via de halte Wireless van de SaenSaeb klongboot.

Ik was er een keer en maakte toen ook foto's : KLIK HIER 

Lokatie : KLIK HIER