Bangkok Hotels

dinsdag 24 januari 2023

BANGKOK FO GUANG SAN CHINESE TEMPEL



Jullie kennen me inmiddels wel een beetje denk ik. Ik probeer me altijd in Bangkok "lokaal" te gedragen, en daar valt ook het OV onder. Geen taxi en geen tuktuk, of er moet geen andere mogelijkheid zijn. Maar bus, metro, skytrain, boot, en trein. Na veel overwinteringen denk ik dat ik een redelijke kenner ben van de bus routes, mede dank zij de app "VIA BUS". Dit keer nam ik bus 26 vanaf het Victory monument voor een lange reis de naar Ramintra Road, kilometer 8, tot ongeveer bij Khu Bon road. Daar stapte ik  over op een songtheaw, nadat ik eerst vroeg of deze bij de tempel zou stoppen. Toen ik weer uitstapte was ik ongeveer 40 kilometer van mijn kamer verwijderd.


LOCATIE  KLIK HIER


Ik wilde hier al eerder heen, maar steeds twijfelde ik, ook wilde ik afgelopen Zondag gaan, maar toen ik me realiseerde dat het toen Chinees Nieuwjaar was en dus erg druk zou kunnen zijn, ging ik ook niet. Vandaag lukte het dus wel hahaha. 



Het was niet druk, en dat beviel me wel weer. Het is een groot complex, maar om eerlijk te zijn ben ik wel eens in een grotere Chinese tempel geweest, ook aan de rand van Bangkok. Link volgt hieronder.

Ik maakte weer zo'n 50 foto's, als je ze wilt zien KLIK DAN HIER of bekijk het filmpje bovenaan.



Nadat ik alles gezien had en weer terug naar Bangkok wilde gaan, zag ik op de bus app dat het nog wel even kon duren voordat er een bus kwam. Ik was in het district Minburi en dacht na wat ik zou doen. Ik besloot een taxi aan te houden, jaaaaaa de eerste keer deze reis ( behalve vervoer vanaf het vliegveld ). Wat zou ik als reisdoel opgeven. Ik had trek in een bakkie koffie en besloot om naar Bangkapi te gaan. De chauffeur stemde in en reed me voor 150 baht op de meter, 20 kilometer terug, naar de Mall Bangkapi. Ik had ook een andere route kunnen nemen, maar ik had op de heenreis al gemerkt dat de bus ook vaak langzaam reed, dit vanwege  de vele werkzaamheden in Bangkok voor monorail en skytrain projecten. De pink lijn moet dit jaar in dienst, dus al weer iets om naar uit te kijken voor de volgende keer.


Deze trip is eventueel te combineren met een bezoek aan de Wat Khu Bon, daar kwam ik langs met de songteaw



Een grote Chinese tempel in Nonthaburi, waar ik een paar jaar geleden was is


En ook deze in het Lad Phrao district is erg mooi



Groeten uit Bangkok 

Rene