zaterdag 7 november 2015

Wat schaft de pot vandaag


Roergebakken groenten met varkensvlees https://nl.wikipedia.org/wiki/Roerbakken

Niet heet en toch heerlijk , kant en klaar gekocht en in laten pakken . Het gaat in de magnetron en klaar is Rene , een heerlijke maaltijd en het kost bijna niets .

Uiteraard moet er nog rijst bij , daar nog een gebakken ei en omeletje bij , en wat kip in knoflook gebakken .


Deze twee schotels kosten 108 baht en dat is  omgerekend in Euro's , schrik niet :  2,75 !!

Eet smakelijk

Baan Krua zijdewevers gemeenschapVeel toeristen gaan in Bangkok naar het Jim Thompson House , info : Klik Hier . In het Jim Thompson House mag niet gefotografeerd worden en je moet er entree betalen.
Op korte loopafstand is de gemeenschap Baan Krua , en daar begon het zijde weven allemaal . Daar mag je foto's maken en je hoeft geen entree geld te betalen.
Ik was al een keer in het Jim Thompson House en vandaag ging ik Baan Krua bekijken.

Wie wil weten hoe je daar moet komen stelt de vraag maar bij opmerkingen .

Baan Krua  info : Klik HierIk liep vandaag niet al te veel want ik voelde wat pijn aan mijn linkerknie en dijbeen .Ik denk dat ik gisteren teveel heb gelopen. Dus even voorzichtig gedaan.

Ik wilde ook nog naar het Bangkok Criterium om wat foto's te maken ,maar ik heb daar vanaf gezien. Morgen is er weer een dag en er is nog zo ontzettend veel te zien.Bovenstaande foto is de achterkant van het Jim Thompson House , aan de Saen Saeb klong.

Ik ben wel even naar de kapper geweest want dat was hard nodig.

Voor de foto's van vandaag Klik Je Hier

vrijdag 6 november 2015

De Koninklijke sloepen


Het Royal Barges Museum is het museum van de Koninklijke sloepen. Er staan er 8 opgesteld voor het publiek, maar normaal varen er tientallen tijdens belangrijke gebeurtenissen van de Koninklijke familie of op bepaalde feestdagen.
Het museum wordt meestal bezocht als onderdeel van een toeristische boottocht op de rivier omdat het aan een klong ligt naast de rivier.
Ik hou ervan om leuke dingen op eigen gelegenheid te doen met het openbaar vervoer  zoals dus ook vandaag.

Ik ging met de bus naar de Sanam Luang , info daarover Klik Hier , en toen liep ik over een brug van de Chao Phraya rivier. Al gauw zag ik borden die naar het museum verwezen ,maar ik had uiteraard via Google Maps de route al verkend.
Via smalle betonnen paden , en langs typisch Thaise woonhuizen kwam ik bij het museum. Toegangsprijs 100 baht en 100 baht extra voor het mogen maken van foto's !! Totaal 200 baht en dat is ruim 5 euro.Toen ik alles gezien had ging ik via een andere route met de bus weer terug , en kwam langs het hoogste gebouw van Bangkok , de Mahanakhon Cube ,ik noem het de toren van Babel,  die bijna afgebouwd is . Deze foto is een mooi contrast met de voormalige Russische ambassade.

https://en.wikipedia.org/wiki/MahaNakhonVerder heb ik nog wat rondgelopen en kwam heerlijke mango tegen wat ze hier met kleefrijst eten. Ik heb me kunnen beheersen en heb het niet gekocht ,maar ik zal binnenkort zeer zeker de verleiding niet kunnen weerstaan.De foto's van vandaag :

Royal Barges :  Klik Hier

Mahanakhon Cube : Klik Hier

donderdag 5 november 2015

Gevulde Komkommer Soep

Het is echt lekker , gevulde kommersoep . Ik kocht de ingredienten kant en klaar bij de BigC maar liefhebbers kunnen het ook maken via onderstaand recept. Wat de Thaise naam  van de soep is weet ik niet , ik zal even zoeken.


Als de soep niet genoeg is of als ik wat wil bewaren ga ik verder met gebakken instant noodles , ook van de BigC


De soep heet in Thailand   ต้มจืดแตงกวายัดไส้หมูสับ  en dat spreek je zo uit : Klik Hier

Wat RatchanaddaDeze prachtige tempel stond een paar jaar in de steigers. Ik wil er al een paar jaar foto's maken maar ook de laatste keer dat ik in Bangkok was , Mei dit jaar, was het nog niet mogelijk.
Eergisteren reed ik er met de bus langs en zag dat de renovatie klaar was, dus een reden om er een foto bezoekje te gaan brengen.

Info over Wat Ratchanadda :  Klik Hier

Ik dronk er nog een kop koffie want bij de meeste tempels kan je wel wat drinken en/of eten , en daarna ben ik mijn bestelde toegangskaartje voor de "veteranen" voetbalwedstrijd Manchester United tegen Liverpool gaan halen .


Ik wilde ook nog naar de kapper gaan maar ik kreeg een waarschuwing van mijn lichaam dat ik wat moest gaan rusten , dus deed ik dat ook en ging terug naar de kamer. Onderweg kocht ik bij de BigC boodschappen voor het avond eten , want als je hier 3 maanden bent en een kamer met keuken hebt ga je niet iedere dag buiten de deur eten . En koken doe ik graag , ook Thais.

Alle foto's van Wat Ratchanadda :  Klik Hier

woensdag 4 november 2015

De Yodpiman bloemenmarkt en meer


De yodpiman bloemenmarkt , ook wel Pak Klong Talad is bijna 24 uur per dag open ,en de mensen die er werken maken enorm lange dagen.  Ze hebben enorm veel geduld en er zijn mensen die alleen maar bloemenkransjes maken , dag in dag uit , en dat 365 dagen per jaar.

Brigitte en ik liepen over de Memorial brug om daar het een en ander te bekijken, zoals Wat Prayoon, waar mensen hun schildpadjes "dumpen".
Je kan eten voor de schildpadjes kopen om ze te voeren , en dat werkt erg ontspannen

Wat Prayoon : Klik Hier

We liepen langs een pad langs de rivier richting de Portugese kerk Santa Cruz , en weer verder naar Wat Kalayanamit  :  Klik Hier

Met een pontje gingen we naar de overkant zodat we het hele stuk niet terug hoefden te lopen over de brug.
Later namen we daar bus 8 naar de PanFah brug en namen we de klongboot naar Pratunam , en weer terug naar PanFah. Klik Hier

Later nog wat gedronken bij het hotel van Brigitte , en toen kon ik weer  een lange busreis naar "huis" gaan maken. Een vermoeiende dag maar wel leuk .

Brigitte gaat morgen naar Koh Lanta voor een week en als ze terug is in Bangkok gaan we vast wel weer een paar avontuurtjes door Bangkok maken

De foto's van vandaag : Klik Hier

dinsdag 3 november 2015

Koh Kret


Vanmorgen had ik met Brigitte afgesproken bij het Victory monument om van daaruit de bus te nemen naar Pakkred , en om daar met een pontje over te varen naar Koh Kret .

Ondanks de drukke ochtendspits "vonden" we elkaar op het afgesproken tijdstip. Met bus 166 reden we naar Pakkred om van daaruit een stukje naar de rivier te lopen om met een pontje over te varen. We huurden een fiets en reden het eiland rond .

Later namen we de bus  naar Nonthaburi , daar stapten we over  op de River Express boot ,en bij halte Phra Athit stapten we uit omdat dit bij de kamer van Brigitte is.
We dronken nog wat op een terrasje en ik ging  weer met een bus richting mijn kamer , en dat duurde  1 1/2 uur , ook weer vanwege de avondspits.Maar ik heb de tijd dus geen tijdsdruk of stresserig gedoe.

De foto's van vandaag staan  HIER

Morgen blijven we in de stad en gaan de bloemenmarkt bezoeken en daarna lopen we over de Memorial brug naar de overkant van de rivier om daar ook het een en ander te gaan bekijken.


maandag 2 november 2015

Ik ben er nu echt


Na alle voorbereidingen van de afgelopen weken , er zaten ook ongebruikelijk dingen bij die ik nooit eerder heb moeten regelen , is het nu echt zover. Ik ben in Bangkok.

De vlucht met China Airlines verliep zonder problemen en voor mijn ongemakkelijke benen had ik een prima plaats gereserveerd ,namelijk 7G . Niet doorvertellen aub :D
Precies om 0700 uur vanmorgen landde het toestel volgens schema tijd. Helaas was het bij de immigratie erg druk , ik moest een uur wachten voordat ik eindelijk aan de beurt was. Toch was ik een van de eersten uit het vliegtuig omdat rij 7 gelijk achter de business klasse is.

Ook met de taxi wilde het niet vlotten en de rit , die normaal tussen 30 en 45 minuten duurt , duurde nu ruim een uur.

Evan , mijn Russische huisbaas , stond klaar met de sleutel , ik had hem onderweg gebeld dat ik er aan kwam.

Ik probeerde wat te slapen hetgeen ik altijd doe ,maar het lukte niet , en ik heb dus maar 2 uurtjes op bed gelegen. In het vliegtuig kan ik niet slapen en ik moet veel in beweging blijven , ook in het vliegtuig.

Zojuist heb ik toilet artikelen gekocht bij de Tops supermarkt op Silom Road , en straks ga ik nog even naar 7Eleven .

Vanavond ga ik vroeg naar bed , nee dat is niet zonde van mijn tijd , ik ben versleten en mijn linker knie en dijbeen voelen erg moe aan.

Morgen wil ik redelijk vroeg opstaan , dan ga ik met Brigitte , een facebook vriendin die nu ook in Bangkok is ,naar een eiland in de rivier , Koh Kret.

Klik hier voor Koh Kret Informatie