donderdag 28 januari 2016

Suan Pakkad Palace en Motorbike Festival

De laatste volledige dag in Bangkok..........het zit er bijna op want over ruim 24 uur ga ik naar het vliegveld om de lange vlucht naar Amsterdam te gaan maken.

Suan Pakkad Palace stond al een tijd op mijn lijstje maar er staat zoveel op dat ik er overheen keek. Het is heel makkelijk met de skytrain te bereiken , halte Phaya Thai.

Ook hier mag je geen foto's binnen maken , en ik blijf me erover verbazen waarom dat dan niet mag.

http://www.suanpakkad.com/main_eng.php

Ik vind het leuk om in die oude paleizen rond te neuzen maar een werkelijke interesse voor hetgeen er allemaal getoond wordt heb ik niet.  Ik vind de contrasten van de oude gebouwen met de hoge betonnen wolkenkrabbers het mooist om te zien.
Ik was met Brigitte en nadat we hier alles bekeken hadden namen we aan de overkant van de weg de bus richting Central World waar een motorbeurs was.

Foto's van Suan Pakkad Palace : Klik Hier

De afstand van dit paleis en Central World is hemelsbreed misschien 2 tot 3 kilometer ,maar in het drukke verkeer van Bangkok ben je met de bus ook zo'n half uur kwijt om van A naar B te komen.
Bij Central World stonden er motoren buiten opgesteld met de bijbehorende attributen van de diverse merken , zoals Honda, Ducatti , Kawasaki enz . Ik heb er allemaal geen verstand van en ben geen motor rijder.Maar de motoren zien er prachtig uit net als de prijskaartjes die er aan hingen .
Brigitte is een motorrijdster en kocht een prachtig Honda motorjack. 
De modellen poseerden graag :
Alle foto's : Klik Hier

In de soi waar mijn kamer is , en het hotel van Brigitte, dronken we nog wat en namen rond 1700 uur afscheid van elkaar. De kans dat we elkaar morgen nog zien is niet groot want ik wil een rustige dag gaan houden . Met twee pilletjes die ik van Brigitte kreeg probeer ik zo lang mogelijk te slapen en dan wil ik in de middag naar de bioscoop en later rustig mijn koffer gaan pakken.

Bangkok na 3 maanden , het zit er op , ik vond het prachtig en heb me geen minuut verveeld. Na terugkomst heb ik het ook druk met huisarts , fysio en internist en zie ik wel hoe mijn problemen ( hopelijk) opgelost gaan worden.

Groeten uit Bangkok en iedereen bedankt voor de belangstelling , hetgeen ik zeer gewaardeerd heb.
woensdag 27 januari 2016

Cielo Sky Bar

Vanmorgen maakten we een boottocht met de Chao Phraya expressboot , van het beginpunt tot het eindpunt , de Saphan Taksin brug tot Nonthaburi. De tocht duurt ruim een uur en kost 14 baht , dat is nog geen halve euro. En terug uiteraard hetzelfde. Je vaart langs veel bekende punten van Bangkok en het is heel relaxed .

Later vandaag, rond 1630 gingen we met de bus naar de kruising van de Sukhumvit Road en Rama IV Road , daar is het Sky Walk Condominium , met op de 46e etage de Cielo bar.  Het condominium is een rond gebouw , dus de bar loopt ook rond , zo'n drie kwart gedeelte van de omtrek en het grootste gedeelte is niet overdekt.

Het gaat er bij binnenkomst allemaal erg officieel aan toe , je wordt naar de lift gebracht en er wordt naar boven doorgegeven dat er twee mensen naar boven onderweg zijn. Of dit met veiligheid of overdreven gastvrijheid te maken heeft weet ik niet.

Er zijn tientallen sky bars in Bangkok waarvan er enkele erg (te) druk zijn en erg duur volgens de reviews op internet  ,deze is lekker relaxed en met een prachtig uitzicht , en betaalbaar .


We waren daar van rond 1730 tot een uur of 1900 ,om de ondergaande zon te kunnen zien. Door de smog was dat niet 100% .

Maar dit is echt een skybar om naar toe te gaan in Bangkok, alhoewel ik het niet kan vergelijken met andere skybars , omdat ik daar niet geweest ben.

Het uitzicht op Rama IV bij daglicht en in het schemerlicht :


Alle foto's vanaf de Skybar :


Later gingen we nog naar de Balcony bar in Silom soi 4 om wat te drinken en te eten .

Morgen is mijn laatste actieve dag want Vrijdag probeer ik zo lang mogelijk te slapen omdat mijn vlucht terug naar Amsterdam in de nacht van Vrijdag op Zaterdag is.


Er is een motorbeurs in Central World , daar ga ik morgen een bezoekje brengen met Brigitte en daarna nog een bezoek aan Suan Pakkad Palace , of in omgekeerde volgorde.
dinsdag 26 januari 2016

Kamthieng House en Purr Cat Cafe Bangkok

Het is 26 Januari en ik ben zwaar aan het aftellen ,want in de nacht van de 29e op de 30e vlieg ik naar Amsterdam.
Ik heb heel veel van mijn (on) geplande programma afgewerkt ,en er staat nog genoeg op voor de volgende keer. Vandaag ging ik met Brigitte op stap en we gingen naar een Lanna huis. Dat huis is vanuit het noorden van Thailand naar Bangkok verplaatst , en is een mooi contrast met het supermoderne winkelcentrum Terminal 21 :


Het heet het Kamthieng huis , en is een soort museum van de Siam Society , aan de Asoke road op loopafstand van de metro Sukhumvit en skytrain Asoke

http://www.siam-society.org/facilities/kamthieng.html
http://www.terminal21.co.th/

Het is niet erg groot en je bent er zoals wij binnen 20 minuten wel uitgekeken..........maar ik vond het prachtig .


'
In zo een enorme metropool , en dan ineens tussen al die betonnen kolossen oude houten huizen ,

Voor de liefhebbers , alle foto's staan :  HIER

Afijn het was tegen het middaguur dus konden we nog wel iets anders gaan bekijken wat niet in de reisgidsen staat .   Het Purr Cat Cafe ......

Wat is dat nou weer ???  Een koffieshop van een bekende Thaise actrice , en in die koffieshop "wonen" zo'n 40 prachtige katten. Ik heb er geen verstand van maar ik vond het leuk om daar heen te gaan . Ik vind immers alles wat niet echt toeristisch is erg leuk om te zien.
We stapten op de skytrain naar ThongLor en liepen soi 53 in, want daar was deze koffieshop.

https://www.facebook.com/PurrCatCafeClub

Erg leuk ,maar toch ook weer erg commercieel . Je moet óf 200 baht betalen om rond te kijken , óf een set menu nemen. Wij wilden nog wel een kop koffie drinken met wat lekkers erbij en dus bestelden we dat á 270 baht per persoon . Later bij het afrekenen gaf ik geen fooi want er werd 10% service charge berekend. Je mag echter binnenblijven zolang je wilt , er is geen tijdsdruk.

Alle foto's : Klik Hier

Er zijn nog meer kattencafes in Bangkok en er is ook een koffieshop met Huskies , en daar wil ik de volgende reis een kijkje gaan nemen.

Morgen gaan we met de Chao Phraya Express boot gewoon van het beginpunt naar het eindpunt varen ,lekker relaxen , en het is de bedoeling dat we tegen het gaan schemeren een van de vele zogeheten skybars gaan bezoeken om onder het genot van een drankje van het uitzicht te gaan genieten.