Bangkok Hotels

donderdag 18 januari 2018

Een wandeling van Talad Phlu trein station naar Wong Wian Yai trein station Thonburi

In Bangkok zijn nog wat oudere spoorlijnen waarvan er enkele nog in gebruik zijn. Ik ging vandaag niet met de trein mee maar liep langs het spoor van station Talad Phlu naar station WongWianYai. Dat is aan de Thonburi kant van de rivier.


Ik had in het spoorboekje gekeken om er zeker van te zijn dat er een trein langs zou komen als ik daar liep. Want er rijden maar een paar treinen per dag. Ik ging met bus 4 naar het station Talad Phlu en van daar uit liep ik langs het spoor.



Als de trein langskomt kan je hem aanraken als je wilt, zo dicht loopt de weg langs het spoor. Maar dat doe ik dus maar niet.


De trein op dit traject rijdt van WongWianYai naar  Samut Sakhon, of Mahachai v.v. en die rit duurt een uur. In Mahachai is een grote vismarkt bij het stationnetje. Je kunt daar de rivier Tha Chin overvaren met een pontje, en weer met de trein verder rijden naar Samut Songkhram, of Maeklong, daar is de bekende "treinmarkt".  Dat tweede stuk duurt ook een uur. Dat heb ik een paar jaar geleden ook  gedaan. Foto's daarvan staan : KLIK HIER


Terug naar de wandeling, halverwege de twee stationnetjes liep ik het spoor over, en stak de Toet Thai road over. Daar is de Wat Intharam Worawiharn en daar staat een standbeeld van Koning Taksin. Hij werd in dit gedeelte van Bangkok de Koning van Thonburi genoemd en was ontzettend populair.


De monniken waren net met hun gebeden bezig toen ik er was.

Er zijn veel overwegen langs het spoor, zodat er verbindingen zijn met de andere kant, mensen lopen ook gewoon het spoor over want er staan ook huizen en winkeltjes langs het spoor.



Gezellig langs het spoor wonen met een tuintje voor de deur.


Er is zelfs een Muay Thai boksschool langs het spoor.


In de verte zag ik de trein staan die me tijdens de wandeling voorbij gereden was, dus was ik in de buurt van WongWianYai. De deuren van de trein stonden aan beide zijden open , makkelijk hoor !! En wil je een sateetje, de kraam staat gelijk bij de trein.



De trein blijft een half uurtje staan zodat het personeel ook even kan eten, en dan gaat het weer richting Mahachai.


Bij de rotonde buiten het station staat ook nog een standbeeld van Koning Taksin, hier zit hij op een paard.




Alle foto's : KLIK HIER

Het is een paar minuten hier vandaan naar de skytrain halte WongWianYai en daar liep ik heen om weer terug te gaan richting Silom road.



Om het huidige Thaise spoorboekje te kunnen downloaden in pdf formaat : KLIK HIER

woensdag 17 januari 2018

Thailand Tourism Festival 2018 De Thaise Vakantie beurs

Van 17 tot en met 21 Januari 2018 in het Lumpini park in Bangkok. En heel erg makkelijk te bereiken met de metro halte Silom, of skytrain halte Saladaeng.




Op dit festival zijn 5 grote stukken van het Lumpini
park in gebruik en onderverdeeld in de 5 regio's van Thailand, het noorden, het oosten, het noordoosten, centraal Thailand, en het zuiden.


Het festival begint dagelijks om 1200 uur en sluit om 2200 uur, de toegang is gratis. Er is iedere dag een parade en als ik het goed begrepen heb is dat om 1700 uur. Ik heb de parade ( nog ) niet gezien en waarschijnlijk lukt dat ook niet meer omdat ik het weekend niet in Bangkok ben. Ik heb wel foto's van de parade in 2016. KLIK HIER

Er moet natuurlijk gegeten worden en dat onderdeel is dan ook weer ruim vertegenwoordigd.


Dit is Kai Yang, op houtskool gegrilde kip uit het noordoosten.


Dit is Sai Oua, de bekende kruidige worst uit het noorden.


In het zuiden wonen veel moslims, en dit is rijst met kip en gekookt ei,  Biryani



Veel muziek en veel dans, vooral uit het noordoosten. En dat gaat tijdens de openingstijden constant door.


Deze dames zijn iets lekkers aan het koken en hebben er veel plezier in.


Alle foto's : KLIK HIER

Lokatie : 


zondag 14 januari 2018

Wat Boromracha Kanchanapisek Anusorn Nonthaburi

De lokatie van deze Chinees-Thaise tempel is in Nonthaburi ten westen van het pottenbakkers eiland Koh Kret. Ik ging met de Purple lijn van de metro naar eindhalte Khlong Bang Pai, en verder naar het noorden met de bus. Het laatste stukje stapte ik ( ik ga het nog leuk vinden ) op een motorbike taxi.



Alweer zo'n enorm groot complex. Het lijkt af te zijn maar er staat een maquette hoe het er uit gaat zien, en de bouw is al begonnen. Als er veel geld binnenkomt kan je dus over een paar jaar wat nieuwe gebouwen en twee pagodas zien.


Het was enorm druk en de parkeerplaatsen stonden vol met auto's. Er komt dus ook veel geld binnen want de wierookstokjes, de kaarsjes, papiertjes bladgoud, enz enz werden goed verkocht.


Hier zag ik er een groot aantal van staan.


Wat een prachtig beeld


Veel info over deze tempel :


Ik was bijna mijn schoenen kwijt. Terwijl ik op mijn sokken belangstellend rondliep had ik niet in de gaten dat ik ergens anders naar buiten liep dan waar ik mijn schoenen had staan. En er stonden er honderden............Een oplettende beveiliger zei dat ik aan de andere kant moest zijn. Nou die liep dus goed op te letten !!. Maar omdat ik de enige buitenlander op het complex was zal hem wellicht opgevallen zijn dat ik niet binnen gekomen was  bij de plek waar hij stond 


Nee deze zijn het niet, die zijn een maatje of wat te klein

In een van de gebouwen stonden een paar prachtige beelden. Of het goud is of met bladgoud beplakt, of gewoon goudkleurig weet ik niet maar mooi zijn ze zeer zeker.



In ieder geval een reden om over een paar jaar terug te komen als de pagodas gebouwd zijn. En dan kan ik gelijk een andere tempel in deze buurt bezoeken. Ik zag namelijk een zeer grote tempel op korte afstand, en dat is de Lahan tempel.


Het was weer een leuke trip. Omdat de afstanden in en rondom Bangkok enorm groot zijn maak ik maar één trip per dag. En of je nou met de bus gaat zoals ik, of met een taxi, ze staan allebei in dezelfde files. Op Zondag valt het gelukkig wel iets mee maar dan zijn er weer veel dagjesmensen op de weg. Maar het maakt niet uit, ik vind het enorm leuk.


Alle foto's : KLIK HIER

Lokatie : KLIK HIER