Bangkok Hotels

zondag 25 juni 2023

BANGKOK MRT YELLOW LINE MONORAIL



Hieronder staat mijn filmpje van ongeveer 10 minuten, waarin de "hindernissen" bij Bangkapi te zien zijn, en ook  het ARL station en de oude spoorlijn bij HuaMak. En bij Suan Luang Rama IX heb je vanuit de monorail zicht op de treinmarkt Talat Rot Fai.



Een paar weken geleden zijn de proefritten met de Yellow Line begonnen. Dit is een monorail lijn die een groot gedeelte van oostelijk Bangkok beslaat. Met passagiers, en tot aan het eind van de maand Juni gratis. Er gingen eerst 13 van de 23 stations open, later kwamen er nog 9 bij. Totaal zijn er 23 stations, LatPhrao was nog niet klaar maar is inmiddels ook open. Dus de gehele lijn is open. Tijd om er gebruik van te gaan maken en foto's en filmpjes te gaan maken.


De lijn begint bij station LatPhrao YL1 
ลาดพร้าว, en eindigt na 28,7 kilometer bij station Samrong YL23 สำโรง


Ik begon mijn route bij station LatPhrao YL1, daar kwam ik met de metro, en reed mee tot aan Samrong YL23 vanwaar ik weer verder ging met de skytrain. Ik stapte onderweg twee keer uit, bij BangKapi YL8 en bij Suan Luang Rama IX YL15




Het overstappen van de metro op de monorail bij LatPhrao gaat goed, het is wel een stukje lopen maar het staat goed aangegeven.


Het was druk, de mensen houden wel van een gratis ritje, en ik ook !! Overigens heb ik tijdens de gehele rit en na de onderbrekingen geen enkele farang gezien.


De trein rijdt geheel computer gestuurd, en daardoor heb je aan de voor en achterkant een mooi uitzicht door het "cockpitraam".


Mijn eerste onderbreking was dus bij Bangkapi, ik wilde een bakkie doen bij Cafe Amazon in The Mall. Ik wist niet dat er een grote renovatie is, een groot gedeelte van de Mall is dicht. Van de monorail naar de Mall is ook niet prettig lopen, een groot gedeelte van de loopbruggen en skywalk zijn nog niet klaar, hetgeen in het filmpje te zien is. Ik besloot om nog een keer uit te stappen en wel bij Suan Luang RamaIX, daar is het grootste shopping center van Bangkok, Seacon Square. Daar dronk ik dus mijn koffie. Deze halte is tevens de plak om uit te stappen voor de grote treinmarkt Talad Rot Fai Srinakarin, hetgeen in het filmpje ook te zien is. Ik reisde weer verder tot Samrong waar ik overstapte op de BTS richting Chitlom. Het overstappen bij Samrong gaat prima.

Een tip voor mensen die vanaf het vliegveld met de Airport Rail Link reizen met bagage, en bij Huamak over willen stappen op de yellow line. Ik raad dit af, het is een stuk lopen met diverse hindernissen. Je loopt over de parkeerplaatsen en je moet ook de oude spoorlijn oversteken.  Neem gewoon een taxi of ander vervoer.



De yellow line biedt de mogelijkheid om te stoppen bij 8 shoppingmalls, , een grote markt, een groot park, en 2 stadions.

Zie het artikel van The Nation : KLIK HIER

Veel info over de lijn, met alle stations : KLIK HIER

Het bouwen van OV lijnen in Bangkok gaat gestaag door, en in November, als ik er weer ben, hoop ik een rit te maken in de dan te openen Pink Line : KLIK HIER

Groeten uit Bangkok

Rene