zaterdag 11 januari 2020

Er komt een tweede Terminal 21 mall in Bangkok


Alsof het nog steeds niet genoeg is...........Er komt een 2e Terminal 21 in Bangkok. De locatie vind ik persoonlijk niet gunstig, maar wie ben ik. De dames en heren die er verstand van hebben vinden het een prima locatie, dus...........gaan we er voor !!

https://www.terminal21.co.th/

Er zijn nu drie  Terminal 21 winkelcentra, in Bangkok, Pattaya en Khorat. Die in Pattaya is nog niet zo "oud", en daar schreef ik al eens over : KLIK HIER


Kort geleden bezocht ik ook de Terminal 21 in Khorat, en die lijkt veel op de andere twee, dat is immers het concept, maar die heeft wel iets heel aparts, een heuse toren met een flight deck waar het net lijkt of je in een verkeerstoren op een vliegveld bent.


De toegang tot de toren is gratis en de service die je krijgt is PERFECT. Foto's van Terminal 21 Khorat : KLIK HIER

UPDATE  9 February 2020Het nieuwe, en dus het 2e Terminal 21 winkelcentrum in Bangkok, komt aan de Rama III Road, en in die buurt is totaal niets te beleven. Er zijn een paar tempels in de nabije omgeving, zoals Wat Pariwat, die het bezoeken waard is , Foto's. Er zijn geen hotels in die buurt. De achterkant van de nieuwe mall is aan de Chao Phraya rivier, als daar een paar mooie restaurants met een terras komen dan is er in ieder geval een mooi uitzicht om van te genieten.


De juiste locatie is : KLIK HIEREr zijn slechts 3 bussen die hier stoppen, het makkelijkste OV vervoer hier naartoe is de BRT. Dat is een aparte bus die op een eigen vrije baan rijdt, en het begin-eindpunt is bij de skytrain halte ChongNonsi. Vanuit de skytrain kan je overstappen op de BRT bus, en dan stap je uit bij halte  B10 Charoen Rat.


Maar zo ver is het nog niet, ik probeer updates te plaatsen als er nieuws is.


Er staan nog een paar grote projecten in Bangkok gepland. Er wordt al jaren "gebouwd"  maar het schiet niet echt op. Ik bedoel One Bangkok, op de plek waar jaren terug de Suan Lum night bazar was. En ook bij de afslag nabij Udom Suk langs de weg Bangna - Trat. Daar komt Bangkok Mall. En langs de Sukhumvit road bij Phrompong komt Emsphere,  en hoort bij M Quartier en Emporium. Daar is de bouw pas begonnen, op dit terrein zat Dinosaur Planet. Lees hier over op : 

https://coconuts.co/bangkok/news/all-the-malls-scheduled-to-open-in-bangkok-in-the-next-5-years/


Blijf op de hoogte door je te abonneren : KLIK HIER

donderdag 9 januari 2020

Khorat en het Phimai historische park
Khorat ligt, als je met de trein reist, ongeveer 265 kilometer van Bangkok. Ik stapte op trein 71, en die vertrekt vanaf Bangkok om 10:05 am. De reis duurt ongeveer 5 uur. Omdat ik mijn hotel in het oude centrum geboekt had stapte ik uit op station Thanon Chira, dat is één halte verder dan Khorat. 


De trein is niet lang dus van te voren reserveren is aan te bevelen, en zeker voor de 2e klasse met airco. Dat kost 327 baht.


Treinkaartjes kan je ruim van te voren op het station kopen, maar ik kocht ze online. Je moet ze wel afdrukken want een screenshot of opgeslagen bestand op telefoon wordt tijdens de controle niet geaccepteerd.

Treinkaartjes bestel je, wel even een account aanmaken, via 
https://www.thairailwayticket.com/eTSRT/ , dan boek je rechtstreeks via de maatschappij en niet via een duurdere tussenpersoon. Je betaald alleen 25 baht per besteld ticket extra.

De dame op de bovenstaande foto's is Thao Suranari, ook wel Lady Mo genoemd.  Zij is wereldberoemd in Khorat, en waarom ? Lees via wiki : HIERNa aankomst op het Thanon Chira station liep ik naar mijn hotel, maar er staan ook tuktuks en motorbike taxis op het station. Mijn hotel was Romyen Garden Place en is aan te bevelen. Ik sliep er al een keer eerder. Maar er zijn genoeg hotels om een keuze te maken. Nadat ik ingechecked had wilde ik naar Terminal 21, een groot shopping center, met ook een vestiging in Bangkok en Pattaya.

Heel speciaal is de Khorat Tower boven op het winkelcentrum, en je kan gratis naar het observation deck. Je wordt er keurig met de lift naar boven gebracht, en de liftboy gaat mee.

Je kan er genieten van een geweldig uitzicht; er is een luchtverkeersleiding nagebootst, zie onderstaand filmpje :Ik heb nu alle Terminal 21 shoppingmalls gezien, in Bangkok wordt al een 2e gebouwd.
Het meest gebruikte openbaar vervoer is de songtaew, herkenbaar aan hun verschillende kleuren, en nummers. Die nummers zijn echter niet altijd leesbaar omdat ze soms alleen in het Thais zijn.  Een prima overzichtelijke kaart is te downloaden  via facebook : KLIK HIER


Ik noemde al motorbiketaxi en tuktuk, maar je kunt ook gebruik maken van de taxi, en dat zijn er weinig, het beste is via de app Grab. Een rit binnen Khorat kost 69 baht met een Grab taxi.

Omdat mijn bestemming Phimai was heb ik in Khorat verder niets gedaan. Na een overnachting ging ik met de Grab taxi naar busstation nummer 2 om naar Phimai te gaan. Je kan dat in één dag heen en weer doen, maar ik had in Phimai ook een hotel overnachting geboekt.Op het station was het even zoeken naar de bus voor Phimai, de bussen vertrekken meestal op het hele uur, en ik had de bus van 09:00 am. Kosten 50 baht en de rit duurt ongeveer een uur en een kwartier. De bus stopt in Phimai bij de klokkentoren, bij het oude busstation, en bij het "nieuwe" busstation. Die busstations stellen niet veel voor, er is maar één buslijn, en die rijdt de route Khorat - Phimai - Chumphuang v.v. Voordat ik het historische park ging bezoeken liep ik eerst naar mijn hotel om in te checken, en om Freek te bellen. Hij is de beheerder van een facebook community, Thailand Community :

https://www.facebook.com/groups/153562398069473

Hij woont daar met zijn vrouw in de buurt en ik wilde hem graag ontmoeten, en we spraken af om koffie te drinken.  Na de koffie bood hij aan om mee te rijden naar Sai Ngam, ruim een kilometer buiten het stadje Phimai. Sai Ngam is een eeuwenoude banyan boom. De takken groeien in elkaar en zo ontstaat er een enorme boom. Je moet het in het echt zien om je er een voorstelling van te kunnen maken hoe groot het is.


Locatie : KLIK HIER

Ik werd netjes terug gebracht naar mijn hotel, Phimai Residence, waar ik me even verfriste en daarna liep ik naar het Historical park, 5 minuten .

De toegangsprijs voor Thai is 20 baht en voor buitenlanders  100 baht. Tja, het is de bekende dual pricing. 

De Khmer ruines lijken wat op Angkor Wat in Siemreap Cambodja, maar dat is veel en veel groter. In ieder geval kon ik weer wat van mijn lijst afstrepen.


Ik maakte nog meer foto's, en die staan HIER

Over Terminal 21 maak ik nog een apart verhaal, maar de foto's staan HIER
Terminal 21 lijkt veel op die in Bangkok en ook op die in Pattaya, maar dat is het concept, en ik vind het erg mooi. Kijke Kijke Niet Kope.

Ik sliep dus in Phimai, en ging ook weer met de bus terug naar Khorat, waar ik ook nog een nacht overbleef. Inmiddels ben ik weer in Bangkok.

Groeten uit Bangkok
Rene