zaterdag 26 december 2015

Het BOT Museum en de finale van de Thaise FA Cup

Het museum van de Bank Of Thailand is gevestigd in een voormalig paleis , het Bang Khunphrom Palace.

Het is een prachtig gebouw . Op Zaterdag kan je zonder afspraak en gratis het museum bezoeken.  Je krijgt een walkman met koptelefoon als "gids". Er is een enorme verzameling van oude munten , goud , zilver en koper , en van bankbiljetten , in prachtige genummerde vitrines uitgestald.

Ik genoot er van en raad dit museum van harte aan.

Het is aan de Samsen Road, op de hoek van Wisut Kasat en er stoppen verschillende bussen voor het hoofdkantoor van de bank , naast het museum.

https://www.bot.or.th/English/MuseumAndLearningCenter/BOTMuseum/Visit/Pages/default.aspx

Jammer dat er binnen niet gefotografeerd mag worden , dus hield ik maar aan de buitenkant , en  dat is ook de moeite waard
Alle foto's van het museum : Klik Hier

Vandaag werd ook de finale van de Chang FA Cup gespeeld , tussen Buriram en Muangthong United. Ik had een kaartje kunnen bemachtigen omdat ik het leuk vond om dat eens mee te kunnen maken .

Buriram won uiteindelijk met 3-1 , en stond met de rust met 1-0 voor door een omstreden penalty te benutten.

De vreugde na die treffer :


Ik zat in het vak van de ultras van Muangthong en de sfeer was opperbest . Ik ben met de rust echter weg gegaan omdat ik versleten was na een lange dag en omdat ik ook nog niet gegeten had.

Enkele sfeer foto's :


En hier ging het om :


Alle foto's : Klik Hier

vrijdag 25 december 2015

Siriraj MuseumAllereerst wil ik alle lezers en volgers van mijn blog Fijne Kerstdagen wensen en bedanken voor de belangstelling voor mijn "avonturen" in Bangkok en omgeving.


Vandaag was het plan om het BOT ( Bank of Thailand ) museum te gaan bezoeken ,wat in het voormalige  Bang Khunprom Paleis gevestigd is .  Ik heb veel op het internet gezocht via Google search en kwam veel tegenstrijdige info tegen over de mogelijkheden .
Uiteindelijk stond op de site van de bank zelf dat het museum paleis alleen in groepsverband bezocht kan worden en alleen op afspraak. Maar .......... er stond ook bij dat individuele bezoekers zonder afspraak sinds Augustus van dit jaar op Zaterdag welkom zijn. Dus ben ik uiteraard vandaag niet gegaan , en ga dus morgen. Hopelijk klopt de info die ik vond , er staat immers ontzettend veel oude en foutieve info op het internet.

https://www.bot.or.th/English/MuseumAndLearningCenter/BOTMuseum/Visit/Pages/default.aspx

Er mag binnen niet gefotografeerd worden.

Vandaag werd het een andere keuze en wel het Siriraj Museum, gevestigd in 3 gebouwen op het enorm grote complex van het Siriraj ziekenhuis aan de Thonburi kant van de rivier , en ook direct aan de rivier gelegen. De expressboot stopt er en er varen pontjes naar de overkant voor 3 baht.
Ik ging er echter vanaf mijn "eigen" bushalte heen met bus 149..

Een combi entree kaart kost 300 baht , en apart voor 2 musea  200 baht , en de derde ook voor 200 baht.  Ik ben normaal geen museum bezoeker dus hield ik het er maar bij een , zeker toen er verteld werd dat ....................er binnen niet gefotografeerd mag worden.

Wat is dat toch , dat fotografeer verbod ???

Nou, dacht ik , ze kunnen mijn rug op in dat museum , dan moet de security maar op zijn plaats zitten , en maakte toch een paar foto's in het Medical Museum :

Ik liep later nog wat rond en nam toen de pont naar de overkant waar ik verwelkomd werd met een gratis flesje BIG  cola . Normaal drink ik nooit cola ,maar als het gratis is.............Morgen avond is dus de finale van de Thaise voetbal beker , het is uitverkocht dus ben ik benieuwd naar de sfeer voor en tijdens de wedstrijd. Van de wedstrijd zelf zal ik weinig of geen foto's maken vanwege de afstand ,maar sfeer foto's van het publiek lukken altijd , en men werkt graag mee ..

En vanavond moet er ook nog gegeten worden , dus weer eens tijd voor foto's van mijn maaltijd voor straks.  Broccoli , wortel en kleine garnaaltje , en gefrituurde vis in een hete saus , met rijst erbij .

Ik wens jullie een fijne avond in het verre Nederland , of hier in Thailand .

Rene

donderdag 24 december 2015

Bangkok Night Bazaar

Afgelopen Maandag en Dinsdag was ik in Pattaya . Ik ging met de metro naar de Petchaburi Road hier in Bangkok en stapte daar over op de bus naar het vliegveld, en daar nam ik de bus naar Pattaya.

Ik heb een aantal goede Hollandse kennissen gesproken , een paar uurtjes naar het strand geweest , een biertje gedronken bij Mama , een vrouw in wiens bar ik al jaren kom , en lekker Thais gegeten . Zo kwam ik die twee dagen door , en gisteren ging ik weer op dezelfde wijze van Pattaya terug naar Bangkok.

Er rijdt ook nog een bus van Bangkok naar Pattaya v.v vanaf Ekamai naar Pattaya Noord ,maar die bus rijdt er veel langer over omdat het soms een uur duurt voordat die bus Bangkok uit is vanwege het drukke verkeer. Ik heb de tijd maar geef tegenwoordig toch de voorkeur aan de Airport bus.

Gisteren was de soft opening van de nieuwe Bangkok Night Bazar , een enorm complex zoals ik al eerder schreef. Ook het bijbehorende hotel , het Bazaar hotel is enorm groot : Klik Hier

Wat de soft opening precies inhield weet ik niet ,maar toen ik er vandaag ging kijken  was er niets open , in sommige winkels was men wel aan het inruimen maar verder was er niets te doen. Later las ik dat de echte opening waarschijnlijk in Februari is.  Dan ben ik al weer naar huis.Maar ik heb wel een kamer voor een paar nachten in het nieuwe hotel geboekt voor volgend jaar , dan is dat alvast gebeurd en heb ik iets om naar toe te leven en dan kan ik vanuit het hotel dit enorme complex op mijn gemak bekijken.

Er zijn wel prachtige decoraties rondom het complex , en voor het hotel , wat ook nog niet open is , stonden een paar enorm dure auto's , waaronder een Lamborghini.

Een paar replica's van dinosaurussen werden beklommen door Kerstmannen ..............

De Bangkok Night Bazar is heel eenvoudig te bereiken met de metro , halte Ladphrao , uitgang 1 , of halte Ratchadaphisek, halte 2 .  Het enorme winkelcentrum ligt precies tussen deze twee metro haltes en geeft dus aan hoe groot het is.

http://www.bangkoknightbazaar.com/    Hotel : Klik Hier


Ik was al weer snel terug op mijn kamer omdat mijn lijf niet wilde , dus toch maar wat rust genomen .

Morgen wil ik kijken of ik op het terrein van het Bang Khunphrom Paleis kan komen. Ik lees verschillende berichten over de toegankelijkheid.  Ik lees dat er telefonisch gereserveerd kan worden voor groepen , en in een ander bericht staat daar niets over .  Legitimatie is verplicht alsmede "normale" kleding.  Ik ga het gewoon proberen .  Ik zie wel wat het gaat worden , ik heb een doel ...........http://bangkokforvisitors.com/districts/khaosan/bang-khun-phrom-palace.php

https://www.renown-travel.com/palaces/bang-khun-phrom.html


zondag 20 december 2015

Swan Boat Race


Vandaag had ik de keuze om een van drie attracties te bezoeken , of een combinatie ervan. De Swan boat race onder de Rama VIII brug , de Silom Walkingstreet markt ,of het gratis Zondag concert in het Lumpini park.  De swan boat race komt voorlopig niet terug ( wellicht volgend jaar ) en de twee andere attracties zijn bijna iedere Zondag tot in Februari van het volgend jaar.

Dus was de keus snel gemaakt en ging ik weer naar de Rama VIII brug.  Een andere route vergeleken met twee dagen geleden, ik ging met de metro naar Hualampong en stapte daar over op bus 49. Ik stapte uit onder de brug aan de Bangkok kant en hoefde dus alleen de brug over te lopen , met achter me een mooi uitzicht op het Bang Khunphrom Palace waar ook het hoofdkantoor van de BOT ( Bank of Thailand ) gevestigd is. Een gedeelte van het paleis is nu museum dus wil ik dat ook eens van binnen gaan bekijken.
Maar ik kwam dus voor de boot race . Een Internationaal gebeuren waar 9 Aziatische landen aan deelnamen en 1 Europees land , Engeland.


Het was een spektakel en ik genoot er van. Als je ook maar even vraagt of je een foto mag maken gaat men al gelijk in de houding staan. Ik vind dat geweldig en maakte er veelvuldig gebruik van om zo via de foto's een goede indruk te geven van hetgeen er allemaal gebeurde.


Alle foto's van de boot race staan :  KLIK HIER  , en echt klikken hoor want ik vind ze erg leuk en hoop dat anderen dat ook vinden . En zo niet .................

Ik bleef er ruim een uur , tot rond 1230. De finales zouden tussen 1500 en 1700 uur zijn en werden rechtstreeks op de tv uitgezonden.

Morgen ga ik twee nachten naar Pattaya en heb twee afspraken met Nederlandse goede kennissen van me . Dus ook daar zal ik me niet vervelen.

Straks ook nog naar NEC - Feyenoord kijken , want dat is hier gewoon op de tv , daarna Ajax ook nog maar dan wordt het te laat .

Groetjes uit Bangkok