zaterdag 13 januari 2018

Kinderdag 13 Januari 2018 - Children day

Ondanks  enkele oproepen die ik op het internet tegenkwam om kinderen niet te confronteren met militaire activiteiten was het erg druk bij de 2e divisie van de cavalerie in Bangkok. Het is een  kazerne waar eigenlijk geen wapens thuishoren, maar voor deze dag staan er ook een paar tanks en helikopters. En uiteraard zijn er de paarden van de cavalerie waar kinderen zelfs een klein rondje op mogen rijden.Thailand is een land waar op dit moment een militaire regering is, en het land heeft veel coups meegemaakt. Er is nog militaire dienstplicht. Ik ben en blijf neutraal en maakte een aantal foto's van genietende kinderen. Een artikel van vorig jaar : De 2nd division cavalry royal palace guard is gevestigd aan de Phahonyothin road ter hoogte van BTS halte Sanam Pao, exit 2, dus erg makkelijk en centraal gelegen.


De kinderen genoten en de ouders uiteraard ook. 


Het lijkt wel of dit jongetje een praatje aan het maken is met dit paard. Beiden hebben aandacht voor elkaar.


Een mooi gezicht zo met die hoge gebouwen op de achtergrond, waarvan helemaal rechts "pearl tower" , Er waren grote glijbanen, en leuke attracties voor de kinderen, en bekende merken deelden kleine verpakkingen melk en limonade uit.


De soldaten waren erg lief voor de kinderen en menig kind werd opgetild om zo op een tank te kunnen staan of in een helikopter te kunnen zitten.Alle foto's van de cavalerie open dag : KLIK HIER

Veel attracties in de stad zijn vandaag gratis voor kinderen

https://www.bkkkids.com/blog/where-to-celebrate-childrens-day-2018/

In de shopping mall Central Plaza Latphrao was een grote maquette van Bangkok met een paar bekende plaatsen in de stad.

Lego Amazing Kids Day 2018

Loha Prasat Wat Ratchanatdaram

Giant Swing

Democracy Monument

Alle Lego foto's : KLIK HIER

donderdag 11 januari 2018

Food Villa en The Circle Ratchapruek


Food Villa is een vrij nieuwe overdekte markt aan de Ratchaphruek road, dat is ten westen van Bangkok in het Taling Chan district. De markt is ruim 2 jaar geleden geopend en wordt door diverse websites vergeleken met de Ortorkor markt. Ik vind dat een beetje overdreven alhoewel de vis en fruit afdeling er prima verzorgd uitzien.
De precieze locatie is zo'n kilometer of 8 ten noorden van BTS halte BangWa. Ik ging er heen met bus 751 en ging later weer terug naar BangWa met bus 89.
Ik was er al rond 1030 uur en het was nog stil, maar dat is prima om lekker rond te snuffelen. De opzet is ruim en er komt veel licht binnen.


Geen buitenlander te zien en de Thaise mensen lachten allemaal erg vriendelijk. Foto's maken was dan ook totaal geen probleem. Ik weet niet of dit geimporteerde aardbeien zijn. De Thaise aardbeien zijn over het algemeen erg hard.


Prachtig opgemaakte fruitschalen.


En waar mensen zijn  moet gegeten worden, dit ziet er heerlijk uitNaast Food Villa is een winkelcentrum dat bestaat uit leuke straatjes met leuke geveltjes en kleine winkeltjes,  The Circle Ratchaphruek. Ook ruim 2 jaar geleden geopend.

De website van The Circle is gehacked dus de link plaats ik niet, er is wel een facebook pagina.
Ook hier was het nog erg stil. Of het later op de dag drukker zou worden betwijfel ik. Wellicht in de avond uren. Er is een weldaad aan winkelcentra en markten in en buiten Bangkok.
Alle foto's : KLIK HIER

Locatie :  KLIK HIER
zondag 7 januari 2018

Wat Ta Khian Nonthaburi Transformers en Floating Market


UPDATE FEBRUARI 2018: De Transformers zijn weggehaald.

Een floating market bij een tempel is in Thailand vrij normaal, maar transformers bij een tempel ? Bij de Wat Ta Khian in Nonthaburi zijn beiden aanwezig. De transformers zijn gemaakt van oud ijzer en sloopmaterialen. Volgens de monniken hebben vooral jonge kinderen nu ook wat in de tempel om te bekijken.De tempel is vanuit Bangkok oa te bereiken met bus 127, bus 177, of bus 516, afhankelijk van je eigen locatie. Ik kwam er met bus 516 en stapte uit bij Tesco Lotus Bangyai. Daar vandaan is het met een motorbike taxi een paar minuten, kosten 20 baht . Met een taxi kom je er ook, maar ik zelf geef altijd de voorkeur aan het OV indien mogelijk. 

Ik was er al rond 1000 uur en het was al behoorlijk druk. De hitte valt op dat tijdstip nog mee en dan is het lekker om wat rond te kijken.Een groep jonge meisjes waren dansen aan het uitvoeren. Leuk om te zien.


Deze monnik vond het prima dat ik een foto van hem maakte.


En dit zijn de doodskisten waarin gelovigen na nieuwjaar in gaan liggen. Info hierover staat in deze nieuws berichten  van Januari 2016 .
En dan sta je ineens oog in oog met drie transformers. Kinderen moeten een tempel ook "leuk" gaan vinden en met deze transformers bij de tempel gaan ze er graag naar toe.
In dit filmpje legt de monnik uit wat de bedoeling is.


Ik vond het wel een komisch gezicht. Frappant was ook dat , toen ik er was, er verder NIET EEN blanke buitenlander aanwezig was. Ik denk dat die er ook niet veel komen want ik was zelf ook een attractie !!
Onder de tempel is ook nog een ruimte die toegankelijk is via de grote kop van een tijger. En er uit ga je via de grote kop van een draak. In de ruimte beneden lopen mensen al biddend en met de wijzers van de klok mee een paar keer rond. Wat precies de betekenis hiervan is weet ik niet. Schoenen aan en schoenen uit, ik ga de laatste jaren naar Thailand met makkelijke instappers, dat scheelt heeeeel vaak veters los- en vastmaken 


Alle foto's : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER