Bangkok Hotels

woensdag 20 juli 2022

BANGSUE GRAND STATION

 Als de planning uitgekomen was, dan was het oude centraal station in Bangkok, Hualampong, al gesloten, en was het nieuwe centraal station, Bang Sue grand station al voor een groot gedeelte operationeel.

De hoofdingang

Maar die planning is dus niet uitgekomen. Vanaf  eind vorig jaar zijn er slechts 2 lijnen operationeel. Dat is de dark red line en de light red line. Op die lijnen  wordt door de SRT voor het eerst in Thailand gereden met elektrische treinen.  Ja, de metro en skytrain zijn natuurlijk ook elektrisch maar worden niet gevoed door een bovenleiding.

Ik ben eindelijk weer in Bangkok en ben gaan kijken, en ik maakte een ritje naar Rangsit en terug, dat is het eerste stuk van de dark red line, en ik maakte ook een ritje naar Taling Chan en terug, dat is het eerste stuk van de light red line. Verder rijdt de trein op beide lijnen nog niet :

Ik maakte wat korte filmfragmenten die ik aan elkaar geplakt heb :


https://en.wikipedia.org/wiki/SRT_Dark_Red_Line

https://en.wikipedia.org/wiki/SRT_Light_Red_Line

https://en.wikipedia.org/wiki/SRT_Red_Lines

Bangsue grand station ligt tegenover het oude bangsue station. Wat een contrast als je  die twee gaat vergelijken. Het grand station is een kolossaal gebouw waar vandaan in de toekomst high speed treinen moeten gaan rijden, en op het oude station zie je alleen maar dieseltreinen. De hal van het grand station is te vergelijken met een hal van een groot vliegveld.




Je komt er het makkelijkst met de MRT metro blue line, halte Bangsue, en uitgang 3A. Dan loop je via een tunnel naar het grand station. Het was allemaal even uitzoeken maar er voldoende info. De dark red line naar Rangsit stopt ook bij het Don Meuang vliegveld, als je alleen handbagage hebt is dat prima te doen.

Omdat er nog weinig treinen rijden is een groot gedeelte van het station ingericht als vaccinatie centrum. Er rijden ook nog weinig bussen naar het station, ik zag 49, 67 en 138.


De inrichting van de treinen lijkt veel op die van de BTS skytrain en MRT metro zoals je in bovenstaand filmpje kunt zien, het uiterlijk is wel anders


Ik betaalde voor de rit van Bangsue naar Rangsit 42 baht en terug ook, en van Bangsue naar Taling Chan 35 baht, en terug ook. De frequentie van de treinen is in de daluren 20 minuten naar Rangsit en 30 minuten naar Taling Chan. In de "spits" rijden er meer treinen. 

Alle foto's STAAN HIER

Filmpje STAAT HIER 

Lokatie IS HIER

Meer info KLIK HIER



Foto: https://bangkokattractions.com/bang-sue-grand-station/   




dinsdag 19 juli 2022

BANGKOK YING CHAROEN MARKT

Een paar dagen geleden kreeg ik op een facebook pagina een tip over een grote markt in Bangkok, de Ying Charoen markt. Bedankt Jarco van Veelzijdig Thailand.  Ik had er nog niet van gehoord, dus ben ik er heen gegaan.


Ik heb al aardig wat markten bezocht, door de vele kleuren kun je er mooie foto's maken.

Ik was enkele keren op de Ortorkor markt, en de Klong Toey markt, waarbij de eerste opvalt door de prachtig opgemaakte kramen en de tweede opvalt door de stank en vuil en rommelige sfeer.


De Ying Charoen markt is overdekt en beslaat een groot oppervlak. Het is er schoon en je hebt veel ruimte om tussen de kramen door te lopen. Het is een markt waar verse waar verkocht wordt, maar ook kleding. Er is een "foodhall" waar je kunt eten, en 24 uur per dag geopend. De toiletten zijn ook erg schoon. Voor het gebruik betaal je 3 baht.

Kippen en eieren zijn volop te koop :




Het aroma of als je wilt de lucht van deze verse curry pasta's ontloop je niet. Ik vind het prettig ruiken. Soms is het zo pittig dat het op je ogen slaat.


Verse garnalen  en vis ontbreekt ook niet 



Vers fruit


De bloemkool ziet er wat minder uit, en kost een euro


De markt is echter niet "naast de deur", het is aan de Phahonyothin Road , iets ten oosten van het Don Meuang vliegveld. Maar met de metro en skytrain kom je tegenwoordig ver buiten Bangkok. In dit geval skytrain halte Saphan Mai. Je stapt uit de skytrain bijna letterlijk de markt in. Ik ging zoals meestal met de bus er naar toe, vanaf het Victory monument lijn 39, die er ook voor de "deur" stopt.

En rijst moet er natuurlijk ook gegeten worden : 




Lokatie : KLIK HIER

Alle foto's : KLIK HIER

Facebook pagina : KLIK HIER

Website : KLIK HIER






maandag 18 juli 2022

BANGKOK Chong Nonsi Canal Park

 De BTS skytrain halte Chong Nonsi is de halte waar je uitstapt om het kolossale gebouw Mahanakhon met op de bovenste verdieping de skywalk, te bezoeken.


Bij de skytrain halte kan je ook overstappen op de BRT bus. Dat is een bus die over een eigen vrije baan rijdt. Via de Rama III road waar een nieuwe Terminal 21 gebouwd wordt, rijdt deze bus over de KrungThep brug naar eindhalte Ratchaphruek. En dat is weer bij BTS halte Talad Phlu.

Maar ik ging naar Chong Nonsi om te kijken hoe het nieuw aangelegde park boven op de klong er uit ziet. Het Chong Nonsi Canal Park.


Op een warme dag  zal je er weinig mensen zien, maar na de schemering als het afkoelt is het er prima om even te kijken. Het ziet er leuk uit en is zeker een aanwinst voor die omgeving.




Toen ik weer terugliep maakt ik nog even een foto van de oude Russische ambassade, op de hoek bij de Sathorn Road. Dit gebouw is al jaren onderdeel van een hotel, W Bangkok.


Op de achtergrond is het een mooi contrast om de Mahanakhon te zien.




       Alle foto's STAAN HIER

Locatie : IS HIER

MAHANKHON SKYWALK

BRT BUS

zondag 17 juli 2022

BANGKOK Wat Phra Si Mahathat

 Het is weer eens tijd om in Bangkok een tempel te gaan bezoeken. En ook dit keer geen toeristische, namelijk Wat Phra Si Mahathat. Op Zondag is het meestal wat drukker in de tempels dus een mooie gelegenheid om er naar toe te gaan. 


Deze tempel is in het noordelijke gedeelte van Bangkok, iets ten zuidoosten van het Don Meuang vliegveld. Ik stapte bij het Victory monument op bus 26, maar bus 39 en 59 stoppen ook bij de tempel. Makkelijker maar minder "avontuurlijk" is om er met de skytrain naar toe te gaan, en dan stap je uit bij halte Wat Phra Si Mahathat, dus dezelfde naam als de tempel.

Dus geen moeilijke reis om er te komen vanuit het "centrum" van Bangkok. Voor wat de bus betreft, ik gebruik al jaren een app op de telefoon waar ik veel plezier aan heb. Die app is VIA BUS. Te downloaden via google play , KLIK HIER of in de app store KLIK HIER


Als je het terrein oploopt zie je als eerste een grote stupa. Daar omheen was het best wel druk met mediterende mensen.



Ik was, zoals wel vaker, de enige buitenlander die er vrolijk rond liep te kijken. 

In de stupa is weer een kleinere stupa waar relikwieen van Buddha bewaard worden.




Achter de stupa is de tempel zelf en daar staan erg veel bronzen beelden. 


Een hek om naar binnen te gaan leek op slot maar toen ik er tegen duwde ging het hek open, dus ik naar binnen !!




Aan beide zijden van het terrein is een parkje, met een vijver, waar uiteraard de vissen gevoerd worden. Hier en daar staat ook nog een beeld.


Het bezoekuurtje zat er weer op, en ik besloot om met de skytrain naar Chong Nonsi te gaan. Daar is een paar maanden geleden een mooi parkje boven op de klong aangelegd. Ik zal daar in de volgende blog foto's van laten zien.

Bij de skytrain halte bij de tempel is nog een apart gebouw, ik heb even opgezocht wat het is. Volgens google een deel van een universiteit, 

Phutthawitchalai Building Phranakhon Rajabhat University


Wiki info over de tempel : STAAT HIER

Meer foto's : STAAN HIER

En de locatie : IS HIER