Bangkok Hotels

woensdag 13 juli 2022

ROBOCUP 2022 BANGKOK

 Vandaag en morgen zijn er boeddha dagen in Thailand. Het is erg stil in de stad want het is een lang weekend voor de inwoners. Dus velen zijn naar familie in andere delen van het land.

Gisteren ben ik niet naar Manchester United - Liverpool geweest omdat ik de kaartjes wel erg duur vond. En omdat een groot gedeelte van het stadion niet overdekt is was de kans om nat te worden door een flinke bui ook groot.

Vandaag zocht ik een alternatief voor de voetbalwedstrijd, die trouwens door Manchester United met 4 - 0 gewonnen werd.

Ik zoek altijd naar aparte zaken als ik hier ben en ik vond er weer een : 

ROBOCUP 2022 is dit weekend in de BITEC Bangna, een beurs en symposium over robotten, en het daarbij behorende robot voetbal cup kampioenschap. Dus stapte ik al vroeg op bus 45 aan halte Bonkai op de Rama IV Road en stapte bij de BITEC uit.




https://2022.robocup.org 




De voetballers stonden niet echt goed op hun benen want ze vielen regelmatig om, zoals je in het filmpje hieronder kan zien.




Toch wel weer eens iets anders, maar de volgende trip wordt toch weer een tempel bezoek.

Het was er behoorlijk druk, de hele beurs wordt over 3 grote zalen verdeeld. Ook erg veel buitenlanders die hier aan meedoen, ik kreeg de indruk dat er universiteiten aanwezig zijn met hun uitvindingen.




Ik maakte nog een paar foto's en die zie je :  HIER

Zowel Eindhovense voetbalrobots als zorgrobot prolongeren wereldtitel in Bangkok


maandag 11 juli 2022

BANGKOK Wat Paknam Phasi Charoen II

 Bij "mijn vaste" bushalte Bongkai op de Rama IV Road stapte ik in bus 4. Deze bus heeft zijn eindpunt op 5 minuten loopafstand van Wat Paknam. Je kan er ook met de MRT metro komen, halte Bang Phai. Daar loop je soi 19 in en je bent er binnen 10 minuten. Je kan er ook met de BTS skytrain komen, halte Wutthakat, en dan loop je er 17 minuten over. Je kan er natuurlijk ook met een taxi komen, of met een motorbike taxi vanaf de MRT of BTS.

In 2017 was ik er ook, maar toen waren er net plannen voor de bouw van het 69 meter hoge boeddha beeld. Toen ik er begin 2020 was, was de bouw nog niet klaar. Maar er werd doorgewerkt en dus wilde ik er naar toe om het te zien als de bouw af was. En nu is het dan eindelijk zo ver.

Wat Engelstalige info van Wiki :  https://en.wikipedia.org/wiki/Wat_Paknam_Bhasicharoen

Het was erg stil, je merkt dat er op dit ogenblik toch nog weinig toeristen zijn. Er was wel een behoorlijke "fietsclub" van Co van Kessel. 



Er zijn in deze omgeving nog meer tempels, en ze zijn allemaal erg mooi. Loop vanaf de Wat Paknam ook over een bruggetje naar Wat Khun Chan. Foto's van beide tempels staan in mijn blog van 2017 :


Ook erg leuk is het Artist House, Baan Silapin, aan de khlong. Er is regelmatig een poppenvoorstelling. Daar kom je vanaf dezelfde metro halte MRT Bang Phai, en dan loop je soi 20 in.


Een filmpje van het 69 meter hoge boeddha beeld van Wat Paknam :





Vanuit de metro is ook goed te zien hoe groot het boeddha beeld is :



Groeten uit Bangkok, ik ben blij dat ik er eindelijk weer ben.


zondag 10 juli 2022

BANGKOK : Good Noodle shop in de Union Mall

 Welk land maakt de lekkerste instant noodles ?


In de Good Noodle shop in de Union Mall is er keus genoeg. Te beginnen met de Thaise Mama noodles die ook in veel supermarkten in Nederland te koop is. 


De winkel is op de begane grond van de Union Mall. Dat is aan het begin van de LatPhrao Road. Metro halte PhahonYotin en SKY train halte  Ha Yaek Lat Phrao. De lokatie is HIER

Je koopt er je favoriete noodles, alhoewel er zelden een Engelstalige vertaling op de verpakking staat. Dus dan ga ja af op de afbeelding, maar dat kan ook verkeerd uitpakken.




Als je je keus gemaakt hebt, dan kan je na het afrekenen de noodles mee naar huis of hotel nemen, maar er zijn ook "kookplekken" waar je ze zelf klaar kunt maken, hoofdzakelijk heet water er op, en ter plekke opeten.










Vandaag ben ik eindelijk na 2 1/2 jaar weer in Bangkok. Dit is een eenvoudige opstarter omdat ik het tegenkwam en wel leuk vond.

Morgen wil ik naar het nieuwe grote boeddha beeld bij de Wat Paknam, en er een aantal foto's maken voor  dit blog. Ik was er al eens 5 jaar geleden







Alle foto's van de Good Noodle shop staan :  HIER