zaterdag 14 november 2015

Brigitte is onderweg naar huis

Vandaag heb ik niet veel gedaan. Het klauteren in de vliegtuigen heeft me gisteren toch weer veel spierpijn opgeleverd.
Ik ben naar het River View Guesthouse geweest om Brigitte uit te zwaaien , zij vliegt via Kuala Lumpur terug naar Nederland.
We hebben een paar dagen samen opgetrokken en dat was erg gezellig . We zullen wel weer een keer in 010 afspreken voor een borreltje of een hapje en uiteraard een praatje.

Op de 8e etage van het River View Guesthouse , de naam zegt het al , heb je een prachtig uitzicht over de Chao Phraya rivier.

Morgen komt Frans, een goede kennis die al bijna 20 jaar in Pattaya woont , naar Bangkok , en we hebben afgesproken om elkaar ergens te ontmoeten en een bakkie koffie te drinken.


Dus morgen ook een rustige dag.  Misschien dat ik nog even bij Central World ga kijken want daar is een Koreaans festival . Misschien kan ik een paar leuke foto's maken van hetgeen zich daar afspeelt.En Maandag staat er voor de afwisseling weer een tempel op het programma , de Wat Pasee . De stijl is Tibetaans en ik denk wel dat er weer mooie foto's uit mijn camera komen :D :D

Info : Klik Hier

vrijdag 13 november 2015

Het Vliegtuig Kerkhof Van Bangkok

Als je in Bangkok bent wil je ook aparte dingen zien ,en soms heel vreemde dingen zoals bijvoorbeeld vandaag. Dus jammer voor de tempel liefhebbers , vandaag geen tempel :D :D

Brigitte en ik gingen met de klongboot naar het eindpunt , Ramkhamhaeng 107 bij de tempel Wat Si Bun Ruang.


 Daar is een vliegtuig kerkhof en het leek ons leuk om daar wat foto's te gaan maken. Er staat een groot hek omheen maar na even geroepen te hebben kwam er een knul en een vrouw te voorschijn. We dachten dat ze het hangslot van het hek af gingen halen zodat we naar binnen konden gaan.  Maar nee , we moesten per persoon 200 baht betalen ( 5 euro )  en dan moesten we over het hek klimmen. Tja een dillema, als je een uur in een boot hebt gezeten ga je de zelfde route niet terug zonder foto's en dus betaalden we . Afdingen kon ook niet ...................


In de Jumbo 747 konden we alleen binnenkomen door te klimmen waar ik wat tegenop zag ivm mijn been probleem. Maar het lukte en zo waren we in de romp van het vliegtuig. Er zouden mensen in wonen maar er was niemand "thuis" ,maar er waren wel wat matrassen en andere dingen te zien waarvan je de indruk zou kunnen krijgen dat er geslapen wordt.


We klommen ook nog in een ander vliegtuig en daar lag een vies kleed maar wel met een foto van de Koning tegen de wand aan , want die is "heilig" in Thailand.


Alle foto's van vandaag :  Klik Hier

Google lokatie : Klik Hier

donderdag 12 november 2015

Ororkor Markt en Klong Toey Markt

Vandaag gingen Brigitte en ik twee markten bezoeken . De zeer schone Ortorkor markt en de "vieze"
Klong Toey markt.

Er zijn duidelijke verschillen , de Ortorkor markt is ruim ,schoon en ziet er allemaal hygienisch uit. De KongToey markt ziet er bij de fruit afdeling nog netjes en schoon uit maar zodra je bij vlees , vis en gevogelte enz komt gaat het stinken en zou je bijna gaan kokhalzen.

Maar het hoort er allemaal bij.

http://www.bangkok.com/shopping-market/or-tor-kor-market.htm

https://en.wikipedia.org/wiki/Khlong_Toei_Market

We kochten een dag kaart van de metro omdat beide markten dicht bij een metro station liggen.

Een leuke en leerzame dag , wel vermoeiend .

Ortorkor :
KlongToey markt

Alle foto's van vandaag :


woensdag 11 november 2015

Wat RakhangHet zal inmiddels wel opgevallen zijn dat ik gisteren geen blog geschreven heb , ik had een pauze dag !!

Veel mensen die nog nooit in Thailand geweest zijn zullen zich het volgende afvragen :

Wat is een WAT ?

Een Wat is een Boeddistische tempel : https://nl.wikipedia.org/wiki/Wat_(tempel)  en daar zijn er in Thailand duizenden van , de een nog mooier dan de ander. Maar de Wat Rakhang van vandaag is nu even de laatste tempel die ik bezoek , er komen er uiteraard nog wel een paar , want ik word nu "tempelblind" !!  Als je veel tempels bezoekt zie je het mooie er niet meer vanaf.

Vandaag dus Wat Rakhang , een tempel aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier die Bangkok in twee stukken deelt. Thonburi is ook een van de oude hoofdsteden van Thailand ( Siam ) .Google maps is een prima hulp om uit te zoeken hoe je ergens kan komen , en ik kom op veel plaatsen met de gewone bus . Op Rama IV Road nam ik bus 149 , die gaat over de Taksin brug naar Thonburi , en daar stapte ik uit om nog een stukje te lopen richting de rivier waar deze tempel staat.

Na het bezoek ging ik met het pontje naar de overkant van de rivier en dan sta je gelijk bij de beroemdste tempel van Bangkok ; Wat Phra Keaw  https://nl.wikipedia.org/wiki/Wat_Phra_Kaew

Daar ging ik weer met de bus , 47 , richting Rama IV Road naar "huis" terug.

Je zou zeggen dat gaat allemaal erg snel ,maar in Bangkok is het enorm druk ,en over een afstand van pakweg 5 kilometer kan het wel een uur duren met de bus voordat je op de bestemming bent , afhankelijk van de drukte.

Brigitte zit , terwijl ik dit schrijf , in het vliegtuig van Krabi naar Bangkok , en ik ga haar straks bellen om te vragen of ze zin heeft om wat te gaan drinken in de Balcony Pub.

Alle foto's van vandaag :  Klik Hiermaandag 9 november 2015

Maharat amulettenmarkt


Aan de Maharat Road , zo een beetje om de hoek van de grote tempel Wat Phra Keaw is een amuletten markt , van zeer kleine,  die je aan een hanger kunt hangen,  tot grotere die te zwaar zijn om aan je nek te hangen.  Soms zijn bijzondere amuletten veel geld waard en de kenner bekijkt ze met een vergrootglas. Het is er altijd druk en leuk om er rond te lopen en de bedrijvigheid te bekijken.
Veel mensen zitten met hun amuletten op straat , anderen hebben een tafeltje ,en weer anderen hebben een winkel . Zelfs op de houten vlonders aan de rivierkant wordt gehandeld.

http://www.maharatamulet.com/Aan de overkant van de straat is een grote tempel. Die zijn er honderden in Bangkok ,maar er zijn enkele zeer bijzonder vanwege de geschiedenis . Maar daar verdiep ik me niet zo in.
De tempel heet Wat Mathahat  , info Klik Hier

Alle foto's van vandaag :  Klik Hier

Leuk om te zien was een kunstenaar die een beeld aan het maken was , zo te zien met klei ,maar dat weet ik niet zeker. Ik vroeg of ik foto's mocht maken want je ziet veel bordjes met "no picture". Het mocht dus :
En zoals je ziet heeft het model zijn foto in de hand :D

Wat eet ik vandaag ?   Kip met cashewnoten en rijst  , een zeer bekend gerecht in Azie

Gekocht bij de delicatessen afdeling van Tops Market , 400 gram voor omgerekend bijna 3 euro !!
En even opwarmen in de magnetron en klaar is Rene !!

Ik verwacht aanstaande Woensdag buiten de deur te gaan eten , dan is Brigitte terug uit Koh Lanta .
zondag 8 november 2015

Etenstijd in Bangkok                                              Wantan vellen gevuld met garnalen


Gefrituurde varkensvlees koekjes  : Tod Man Moo


                                          Gevulde omelet met gehakt en groenten


                                                                    Gebakken noedels

                                         En als toetje een heerlijke sappige Thaise sinasappel !!

De eerste week zit er op


Het is Zondag 8 November , een week geleden vertrok ik naar Bangkok. Het gaat goed met me , ik zweet minder dan voorgaande keren , wellicht heeft het er mee te maken dat ik minder bier drink en wellicht ook omdat ik afgevallen ben . Het voelt in ieder geval goed aan.

De trombose aan mijn rechterbeen is onder controle door de antistolling pil die ik iedere dag inneem , Xarelto 20 mg . Ik draag ook nog een steunkous alhoewel dat niet prettig voelt in de tropen. Omdat ik die steunkous draag ga ik natuurlijk niet in een korte broek lopen.........
Ik heb nog steeds last van pijn in mijn linkerknie en been , en doe toch iedere dag de rek oefeningen die de fysio me geleerd heeft. Of de pijn uit mijn rug komt , volgens de fysio , betwijfel ik nog steeds.

Maar ok , ik ging er vanmorgen op uit op naar Bobble voetbal te gaan kijken

http://www.bangkokbobblefootball.com/

Met twee verschillende bussen reed ik naar Thonglor soi 10 , daar is Arena 10 en daar wordt Bobble voetbal gespeeld..........maar niet als ik er ben :D
Er werd wel gevoetbald maar geen bobble voetbal ,maar ik ben toch maar even blijven kijken.


Later ging ik een kijkje nemen bij een organische farm , midden tussen de hoge kantoor flats. Dan zie je ineens organische groente , kippen en geiten . Een mooi contrast midden in een metropool aan Thonglor 55 , tussen soi 1 en soi 3.


Ik maakte er wat foto's en die staan  Hier


Ik ben ook een foto album aan het maken met foto's van heerlijke mango's , die kom ik zo vaak tegen.

Die foto's staan  Hier  en er zullen er nog wel meer bij komen.