donderdag 23 november 2017

Thonburi Klong Bang Luang : Wat Nok en Baan Silapin the artist house

Vandaag ging ik een behoorlijk stuk wandelen langs de klong Bang Luang in Thonburi

Ik begon op de hoek van Charan Sanitwong soi 13/1 en kwam daar vanaf het Victory monument met bus 509.

Ik kwam verschillende tempels tegen, hoe kan het anders, en maakte er uiteraard een paar foto's. De eerste tempel aan de klong is Wat Wichit en een stukje verder is Wat Nok. 
Bij de meeste tempels aan de klong is een pier dus als je er met een longtail boot langs komt kan je er dus even stoppen.

De volgende 3 foto's zijn van Wat Nok

Vanaf Wat Nok loop je via allerlei smalle steegjes richting het "artist house" Baan Silapin, waar bijna iedere dag een poppenshow is, maar daarover iets verder in dit verhaaltje.


Soms moet je even opzij want er rijden regelmatig motorbikes langs.  Dit is een wachthokje voor de klanten van de motorbike taxi.


Een van de vele bruggetjes  over de klong en andere smalle waters


Veel huizen zijn van hout en je loopt bij de winkeltjes aan de klong over houten planken .
Veel hout dus een risico als er brand uitbreekt. Er is een centraal alarmerings systeem. Ik hoop voor de bewoners dat het ook echt werkt in geval van nood.


Hier is ook Baan Silapin, dat is het artist house waar  bijna iedere dag een poppenshow vertoond wordt. Dat is om 1400 uur. Ik had die show al eens gezien en heb er niet op gewacht.
Dit zijn alle foto's van de poppenshow van een paar jaar geleden : KLIK HIERIk dronk er een kop heerlijke cappuccino en ging toen weer richting de doorgaande weg. Ik had geen zin om weer een lange busreis terug te maken en besloot om met de bus naar het dichtst bijzijnde station van de skytrain te gaan. 

Bij de bushalte stopte ook een omgebouwd autootje met achterin wat bankjes. Eigenlijk ben ik er te lang voor om hier in te klimmen. Er stond een Thaise tekst op een bordje aan de zijkant maar ook de letters BTS , dat is de skytrain. Ik vroeg wat een ritje kost ( alsof dat belangrijk is ) en het antwoord was 7 baht, iets meer dan 20 eurocent. Ik klom er toch in want ik vond het wel gaaf, en maakte een ritje van 3,5 kilometer.De route die ik liep vandaag :


route via google maps : KLIK HIER

Alle foto's van vandaag :  KLIK HIER
dinsdag 21 november 2017

Ayutthaya: Wat Ratchaburana en Wat Maha That


Een dag naar Ayutthaya met de trein vanuit Bangkok

Als je in Bangkok  bent kan je natuurlijk ook tripjes maken naar bezienswaardigheden buiten de stad. Met de trein naar Ayutthaya is ongeveer 1 1/2 uur rijden, je besteed een aantal uren met het bezoeken van de tempel ruines in de oude stad, en je gaat weer met de trein terug.


Als je in Ayutthaya aankomt staan er  genoeg tuktuk chauffeurs klaar en die proberen je voor een paar uurtjes rond te rijden naar de tempels. Als je dat doet wacht de chauffeur gewoon op je als je een tempel bezoekt.Maak vooraf een goede prijsafspraak. Ik ben een doorgewinterde Thailand reiziger en ging lopend naar twee tempels.


Als je de weg voor het station oversteekt en het straatje inloopt waar fietsen en motoren verhuurd worden, kom je aan de rivier en voor 5 baht wordt je over gevaren. Met een tuktuk moet je eerst een stuk omrijden om in de oude stad te komen. Een fiets huren kost 50 baht per dag en een motor 150 baht. Hiervoor heb je een motor rijbewijs nodig.

Ik bezocht eerst Wat Maha That. De entree kost 50 baht. Wil je alle 6 de tempels in de oude stad bezoeken dan kan je een combikaart kopen voor 220 baht. Ik kocht een los kaartje voor 50 baht want 6 tempels is me te veel !! De foto's spreken voor zich en info staat op Wiki : KLIK HIER
De 2e tempel die ik bezocht is een paar minuten lopen vanaf Wat Mahathat en dat is Wat Ratchaburana. Ik had tijd genoeg en had via het spoorboekje de terugreis met de trein al helemaal gepland. Ook hier betaalde ik dus 50 baht omdat ik maar 2 tempel ruines wilde bezoeken.
Info : KLIK HIER

Alle foto's van vandaag staan :  HIERLocatie : KLIK HIER


Een paar jaar geleden maakte ik ook een dagtrip naar Ayutthaya en bezocht toen een tempelcomplex ten zuiden van het treinstation, de Wat Panan Choeng. Een bezoek aan deze tempel is goed te combineren met een bezoek aan Baan Hollanda , een Hollandse nederzetting uit de VOC tijd, en nu helemaal gerestaureerd en als museum te bezoeken.

Foto's Wat Panan Choeng : KLIK HIER

Foto's Baan Hollanda :  KLIK HIER