Bangkok Hotels

donderdag 28 december 2017

Stanley Mini Venture Bangkok

Er wordt wel eens aan me gevraagd of ik leuke attracties voor ouders met kinderen in Bangkok weet te vinden. En ja die zijn er genoeg en een paar heb ik er ook bezocht. Het leukste is trouwens de jaarlijkse "kinderen" dag, ieder jaar op de 2e Zaterdag van Januari. Dan zijn er veel organisaties die een soort open dag houden voor kinderen.


Stanley Mini Venture is een stad op de schaal van 1:87 en is een attractie die gevestigd is in de shopping mall Ekamai Gateway. Makkelijk te bereiken via de skytrain, halte Ekamai.


Het lijkt een beetje op een miniatuur treinbaan zoals in miniworld Rotterdam, die is ook op schaal 1:87, en ook een beetje op Madurodam, in ieder geval zag ik dat de kinderen het prachtig vinden.


De entree prijs voor volwassenen is 350 baht, dat is verlaagd omdat er veel klachten waren dat het te duur was. De oude prijs was 690 baht, toen is het verlaagd naar 450, en nu is het 350 baht, en dat is een redelijke prijs.



Om een zo goed mogelijk effect te krijgen is er wisselende verlichting, en de foto's zijn wat donker door die verlichting.



Er is zelfs een vliegveld. Er rijden veel treinen, er is een voetbal stadion, en nog veel meer. Erg mooi gemaakt zijn de wolkenkrabbers.


De brandweer moest ook uitrukken omdat er een groot alarm in de mini stad was !!


Het democratie monument in Bangkok


En de Gouden Berg, golden mount, in Bangkok


In dit zelfde winkelcentrum is ook snowtown,PERMANENT GESLOTEN  en ook een flight simulator, dus bij slecht weer kan je er wel een aantal uren doorbrengen.  En niet al te ver hier vandaan kan je ook nog dinosaur planet bezoeken.

Links en info over alle leuke kinder attracties, en nog meer, staan op de Bangkok Uitgaan Startpagina in de 2e kolom, onder het kopje "dagtrips - daytrips Bangkok"


Alle foto's van Stanley Mini Venture : KLIK HIER



zondag 24 december 2017

Khlong Lat Mayom Floating Market

Dit is de derde drijvende markt die ik bezoek tijdens deze reis. Eigenlijk de vierde maar een ervan bestaat niet meer, dus daar ging ik voor niks naar toe. Oh ja dat vergeet ik bijna te melden, als je een floating market wilt bezoeken dan is dit vaak alleen in de weekenden mogelijk.



Toen ik vanmorgen om 0900 de deur uitging was mijn huisbaas zijn drie huskies aan het wassen. Dat doet hij iedere Zondag. Hij vroeg waar ik vandaag naar toe ging. Toen ik zei dat ik met een bus naar deze floating market wilde gaan zei hij dat Nederlanders te gierig zijn om een taxi te nemen. Uiteraard was het een grapje. Ik zei dat Nederlanders niet gierig zijn, maar zuinig. Maar hij weet dat ik me als een "local" wil gedragen en van het openbaar vervoer gebruik wil maken. Hij meende het niet en we kennen elkaar al een paar jaar.



Er stopt op ruim een kilometer van deze floating market een bus ( nummer 146 ) en na twee keer overstappen zat ik uiteindelijk in deze bus. Toen nog een minuut of 10 lopen.



Deze mensen zaten gezellig te eten, tot dat ik stoorde met de vraag of ik een foto mocht maken. En ja dat mocht.............




Want eten dat doe je in Thailand bij iedere gelegenheid. Kijk maar eens naar de zeer grote bekers met popcorn, en evengrote bekers cola, die meegaan in een bisocoopzaal.




Vanaf de markt is er ook nog een boottocht door de klong, waarbij het opvalt, zoals zo vaak, dat buitenlanders meer moeten betalen dan een Thai. Het zogenaamde "dual pricing".  Er is zelfs een website waar dit soort zaken aan de kaak gesteld wordt.

http://www.2pricethailand.com/




Padthai, een van de "beroemdste" Thaise gerechten. De meeste floating markets kunnen beter klongmarkt of rivier markt genoemd worden omdat er maar een paar bootjes zijn en het grootste gedeelte van de markt gewoon op de wal plaats vind.



Een stokje sate voor 10 baht.




kwartel eitjes



En live muziek. Het was erg druk en de parkeerplaatsen stonden vol met auto's. Parkeren kost 20 baht dus daar werden goede zaken gedaan. Inmiddels heb ik de helft van mijn verblijf in Thailand ( deze reis ) er al weer opzitten, dus het aftellen gaat beginnen. Ik heb nog erg veel op mijn bucketlijst staan en zal het , zoals altijd, niet allemaal kunnen doen en zien. Dus een reden om terug te komen.






Alle foto's :  KLIK HIER

Lokatie :  KLIK HIER