Bangkok Hotels

zaterdag 11 november 2017

999 Goudsbloemen ter nagedachtenis aan Koning Rama IX, Bhumibol Adulyadej

Op een veld in het noorden van Bangkok staan 999 goudsbloemen

Het zijn er natuurlijk veel meer, maar de 9 staat voor Koning Rama IX, Bhumibol Adulyadej, die na een rouwperiode van een jaar vorige maand gecremeerd is. Dit bloemenveld is ter nagedachtenis aan hem.

Normaal staan in dit jaargetijde op dit veld zonnebloemen, ook een prachtig gezicht. En de Thaise mensen vinden het prachtig om selfies te maken. Ik heb het ook gedaan maar ik zal U de schokkende beelden besparen.


De bloemen zijn tot het einde van deze maand te bekijken. De locatie is in het noordelijke gedeelte van de wijk LatPhrao, dus niet even in het "centrum" van Bangkok.  Wilt U een kijkje nemen, dan is dit de locatie : KLIK HIER

Ik ben een fanatiek gebruiker van het openbaar vervoer in Bangkok en ging er met de bus heen. Eerst met de metro naar station LatPhrao en daar vandaan verder met bus 178, die bij het bloemenveld stopt. Ook bus 156 komt in de buurt. Op google zijn alle busroutes te vinden.




Op de volgende website is nog wat meer info over deze 999 goudsbloemen : KLIK HIER


Het was droog maar zwaar bewolkt, en de regen viel gelukkig pas toen ik al weer in de bus terug zat.

Alle foto's staan : KLIK HIER











vrijdag 10 november 2017

Tesco Lotus Expo, Impact, Muangthong Thani

In Rotterdam is de Ahoy, In Amsterdam is de RAI, in Utrecht is de Jaarbeurs.......................en in Bangkok is de Impact, de BITEC, het QSNCC, de Paragon Hall, enz enz.................

En dit weekend zijn er in de Impact maar liefst 3 verschillende expo's of beurzen, dus liefhebbers kunnen er nog naar toe :



Je kan er oa komen door bij het Victory monument op bus 166, richting Pakkred, Muangthong te stappen, en voor het luttele bedrag van 18 baht, nog geen halve euro, zit je in een airconditioned bus op weg naar de Impact. De bus rijdt wel een stuk om en gaat eerst naar Pakkred waar je trouwens met een pontje  over kunt varen naar Koh Kret. Dan gaat de bus aan de andere kant van de weg weer terug en neemt later de afslag naar de Impact.

Ik bezocht eerst de Tesco Lotus expo, daar is uiteraard veel te proeven............maar ik hou het meestal bij kijken. 

Tegenwoordig zie je in Thailand steeds meer foodtrucks en hier staan er zo'n 15 bij elkaar :




Er is bijna altijd wel iets te doen in een van de grote beurshallen in Bangkok. Een overzicht van die hallen staat op de Bangkok Startpagina in de 4e kolom : KLIK HIER



Er zijn veel merken op deze beurs aanwezig die allemaal bij Tesco Lotus verkocht worden. Voor de leken onder ons, Tesco Lotus is in Thailand een groot supermarkt keten, net als BigC




Coca cola wordt natuurlijk ook verkocht bij Tesco Lotus, en de firma is op de beurs al helemaal in Kerst stemming.




Voor de koopjesjagers van sportkleding, er zijn veel merken vertegenwoordigd op de Sport expo, met kortingen tot 80%. Verder zijn er veel sport demonstraties zoals Muay Thai . 

In een van de andere hallen is een grote digitale beurs maar die had mijn belangstelling niet 

Nog wat foto's : Klik Hier


donderdag 9 november 2017

Bangkok : Phraeng Phuton, Phraeng Nara, en Phraeng Sanphasat


Dat zijn 3 evenwijdige straatjes op loopafstand van Khaosan road, en daar kan je vooral in de avond uren heerlijk eten in een van de vele kleine eetzaakjes.

Loop in Khaosan road naar het begin van de straat waar Burgerking is. Ga daar rechts de hoek om naar de Ratchadamnoon avenue. Steek die over en loop gelijk de Thanon Tanao in. Na een paar honderd meter is rechts de Phraeng Sanphasat, er staat een boog voor de straat. De twee andere straatjes liggen evenwijdig aan de eerste.


Ik heb geprobeerd te achterhalen wat de namen betekenen, en als ik het goed heb zijn Phuton, Nara, en Sanphasat prinsen, hun vader was Koning Rama IV. Prins Nara was de stichter van de badplaats Cha-Am

Het volgende evenwijdige straatje is Phraeng Nara.


In dit straatje in nog een oud paleis van prins Nara, het ziet er vervallen uit en het werd ook nog als school gebruikt. 




En de laatste van de drie is Phraeng Phuton. Er is een klein plantsoen en eromheen zijn veel leuke restaurantjes waar je buiten kan zitten. Vooral 'savonds is dat erg gezellig omdat het dan koeler is en verlicht.



Ik liep nog wat rond en kwam op de Bamrung Muang road. Hier zijn tientallen winkels waar Boedda artikelen verkocht worden, van kleine dingetjes als wierook tot metershoge beelden.  




Weer een straatje verder is de Ti Thong road. Hier zijn veel winkeltjes waar je medailles en uniformen met epoletten naar keuze kan kopen.




Als je niet in de buurt van Khaosan road bent en toch in deze omgeving wilt rondsnuffelen neem dan een van de vele bussen en stap uit bij het Democratie monument. Op google maps is duidelijk te zien welke bussen hier rijden. 

Een aanrader om te lezen is het boek : 22 walks in Bangkok, daar staat ook de wandeling van vandaag in. Ik kocht dat boek bij Bol.com, 

Het boek is ook als Ebook verkrijgbaar.

Ik maakte niet veel foto's, maar ze zijn HIER te bekijken.




Lokatie op Google Maps : Klik Hier



woensdag 8 november 2017

Wat Bukkhalo Thonburi Bangkok

Een mooie en zeer aparte tempel aan de Thonburi kant van de rivier, net over de Rama III brug.

Dit is mijn eerste blog tijdens mijn verblijf in Bangkok de komende 3 maanden.

Ik begin met een tempel. Ik bezoek graag tempels die niet bekend zijn maar wel aantrekkelijk om te bezoeken. Hetzij door de locatie, hetzij door de geschiedenis van de tempel, maar vooral om mooie foto's te maken.

De keuze was vandaag gevallen op de Wat Bukkhalo, vanuit Bangkok aan de Thonburi kant van de rivier, op korte afstand van de Rama III brug.

Ik liep over de oude voetgangers brug, en ik kwam daar met de BRT, dat is een bus die op een eigen baan rijdt. Die bus begint bij Chong Nongsi en eindigt in Thonburi bij Ratchapruek. Ik stapte uit bij halte Rama III brug.

Info over de BRT : https://nl.wikipedia.org/wiki/BRT_Bangkok

De oude brug, de Rama III brug ligt ernaast

De tempel is vanaf de brug al te zien :


Ik liep er vanaf de bushalte ongeveer 25 minuten over, maar je kan een taxi nemen of neem bus 17 vanaf de Charoen Krung road ter hoogte van skytrain halte Saphan Taksin. Ik wilde lopen omdat het een mooie route is over de brug.

Wat info over de tempel staat : HIER 

Filmpje van Youtube :




Ik maakte uiteraard weer foto's, dit zijn er een paar :






Alle foto's van vandaag : KLIK HIER

Als je het straatje terugloopt naar de weg steek je schuin naar rechts over, daar is een bushalte. Ik nam bus 17 terug naar de overkant van de rivier en stapte uit bij het grote warenhuis Central Embassy, op de hoek van Witthayu en Ploenchit road. 


Lokatie van de tempel : https://goo.gl/maps/XcDKsfVceMq