Bangkok Hotels

woensdag 18 december 2019

Bangkok Baan BangKhen Retro Museum en Restaurant


Baan Bang Khen bestaat uit een aantal musea in speciaal gebouwde oude huizen. Elk huis vertoont een onderdeel van het dagelijks leven van meer dan een halve eeuw geleden. Een kapper, een kruideniers winkel, een apotheek, een radio winkel, enz.




Dit project is geopend in januari 2017 en is het geesteskind van restauranteigenaar Sompong Pisankitvanich, die besloot om dit perceel van 5 rai (0,8 hectare) om te vormen tot een vintage displayruimte, zowel  binnen als buiten.


De toegangsprijs is 20 baht, en als je je bonnetje inlevert bij aankoop van een drankje of wat te eten in het restaurant, krijg je dat bedrag als korting terug. Het was niet druk, maar zoals meestal ben ik al erg vroeg aanwezig op mijn doel !! Vandaag was het rond 11:00 am. Later werd het wat drukker. Ik denk dat de beste tijd laat in de middag of in de avond is.

De lokatie is in het noorden van Bangkok, iets ten zuiden van het Don Meuang vliegveld. Je kan er met een taxi heen, maar ook, zoals ik deed, met de bus vanaf het Victory Monument, bus 26, 34, 39 en 59 stoppen daarvandaan voor de deur van Baan Bangkhen.

UPDATE 17-05-2020

En binnenkort stopt de skytrain BTS er ook vlakbij, halte N16 , 11th Infantry Regiment.

Google lokatie : KLIK HIER

Ik dronk er alleen koffie, en kreeg dus ook 20 baht korting. Je krijgt een apparaatje na je bestelling, gaat ergens zitten, en als je "gebeld" wordt is je bestelling klaar. Dit systeem had ik al eens ergens anders in Bangkok gezien.



In het restaurant staan ook veel retro spullen, leuk om te bekijken. Retro is IN en op steeds meer plaatsen in Bangkok kom je het tegen.




Een erg oude filmprojector; voor de kenners en liefhebbers een "juweeltje".



Zelf vond ik de oude Chevrolet toch wel het mooiste



Er is ook nog een Coca Cola museum. Oude flesjes cola met speciale etiketten, oude kratjes, en andere coca cola verzamel spullen.





Een leuke plek in Bangkok om je een paar uurtjes te vermaken.
Ik maakte weer veel foto's en die kan je zien DOOR HIER EVEN TE KLIKKEN

Groeten uit Bangkok
Rene




zondag 15 december 2019

Chachoengsao 100 jaar oude Ban Mai Markt aan de Bankapong rivier



Vanaf het Hualampong station in Bangkok is het ongeveer 90 minuten met de trein naar Chachoengsao junction. De kosten zijn....13 baht.


Mijn doel was de 100jaar oude markt Ban Mai, gelegen aan de Bangkapong rivier. Vanaf het station in Chachoengsao kost een ritje er naartoe 100 baht met een tuktuk.



De markt is op Zaterdag en Zondag en ook op nationale feestdagen. De verkopers zijn erg vriendelijk en foto's maken is totaal geen probleem. Soms vergeet ik het te vragen omdat ik er zo aan gewend geraakt ben dat bijna iedereen het goed vind.

Alle huizen zijn van hout, en een zoektocht op google vertelde me dat er jaren geleden een grote brand geweest is.



De lokatie is : HIER



Aan de rivier zijn veel restaurantjes, en daar heb je een mooi uitzicht.



Op de markt worden veel lekkere hapjes gemaakt, dus alles is vers. Als ik op reis ben doe ik echter ( uit ervaring ) heel voorzichtig en het bleef dus bij kijken.




Dit ken ik wel, dat is "khao ten" rijstcrackers. Bijna een jaar geleden kocht ik een paar pakken in een fabriekje in Lampang, met watermeloen smaak.  ข้าวแต๋น



De markt lijkt hier en daar op een museum en er staan mooie spullen tussen.




Een dansgroep was aan het oefenen, en daar maakte ik een kort filmpje van :



De markt bestaat uit twee gedeeltes en is hoort bij twee communities. De scheiding is een bruggetje.



Op het bruggetje stond een Thai op heel aparte wijze geld te verdienen. Voor 20 baht mag je een foto maken van hem, en dan komt er een zwaard tevoorschijn en laat hij zijn grote snor zien. 




Aan het eind van de markt kan je met een boot een trip maken naar de tempel  Wat Saman Rattanaram. Ik heb dat niet gedaan, de tempel staat wel op mijn "to do" lijst. De vertrektijden zijn onduidelijk en er was nog geen boot te zien. En ik moest dan ook nog met de boot terug en dan nog met de trein naar Bangkok. Er zaten wel een paar mensen te wachten. 

Foto Google Maps



Prijs van de boottrip is 50 baht voor kinderen en 100 baht voor volwassenen. Ik heb ergens gelezen dat de trip ongeveer 25 minuten duurt.



Ik doe dat een volgende keer op Zaterdag of Zondag. Dan ga ik vanaf het treinstation met een tuktuk, kosten 250 baht. Dat klinkt "duur" maar het is 15 kilometer rijden. Dan neem ik na de tempel gezien te hebben daar de boot naar de BanMai markt, en dan verder met een tuktuk naar het station.  

Verder met de markt, er is een koffieshop waarvan ik eerst dacht dat het een katten cafe is, maar het is alleen de naam en de inrichting. Op het terras aan de rivierkant zit je heerlijk.



Ik dronk echter koffie bij 



De eigenaar is erg vriendelijk en spreekt Engels, altijd makkelijk als je iets wilt vragen.





Ik had de vertrek tijden opgeschreven van de treinreis terug naar Bangkok.  En omdat ik geen idee had of er bij de markt een tuktuk zou staan liep ik op mijn gemak terug naar het begin van de markt. En ja, er stond een tuktuk en die bracht me voor 100 baht terug naar het station.

Ik maakte bijna 100 foto's, wil je ze zien ?  Het is voor iedereen wat, foto's van eten, foto's van mooie oude spulletjes, en vooral foto's die de sfeer weergeven.


Er is in Chachoengsao enorm veel te zien, ik was er een keer eerder en bezocht toen de Wat Sothon :


Nog 2 korte filmpjes : 








Groeten uit Bangkok
Rene