Bangkok Hotels

donderdag 23 januari 2020

BANGKOK Wat Nak Klang op loopafstand van MRT metro Itsaraphap

Vorig jaar zijn er in Juli vier metrostations geopend, de een nog mooier dan de ander als je naar de inrichting kijkt. Ook Itsaraphap was daar bij. Ik ben er al een paar keer geweest om  de buurt te verkennen. Inmiddels zijn er nog meer stations geopend. In dit verhaaltje komt Wat Nak Klang aan de beurt.



De tempel ligt aan soi 42 , en aan de achterkant van het complex is klong Mon. Als je daar aan de klong wilt overnachten zou je het Canal House kunnen boeken.



De lokatie van het Canal House is HIER

Terug naar de tempel, een mooi ruim complex met hier en daar prachtige beelden. De wat oudere lokale bewoners die hier samen komen om een praatje met elkaar te maken zijn erg vriendelijk. Toen een opaatje zag dat ik moeite had om mijn schoenen aan te doen werd er gelijk een plastic stoeltje voor me gepakt. Normaal loop ik hier op sandalen maar die hebben het na een paar maanden begeven !! En toen volgde er een leuk gesprek. De leeftijden werden uitgewisseld en............ik was de oudste hahaha.


Erg mooi en frisse kleuren


Toen ik even aan de klong achter de tempel ging kijken kwam er net een bootje voorbij met een groep van Co van Kessel, inclusief de fietsen.


Mooie beelden. Aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier zie je veel standbeelden van Koning Taksin, die hier erg populair was.




En kijk eens wat een leuke steegje


Het was leuk om hier te kijken, de tip las ik op een facebook groep :

Thailand, Laos, Cambodja, Myanmar en Vietnam Reisgroep



Alle foto's van deze tempel  Wat Nak Klang : STAAN HIER

Ik was dus al eerder op dit metro station Itsaraphap uitgestapt, de eerste keer was vlak na de opening, toen maakte ik een rondje langs die vier geopende stations, 
Mijn verhaal daarover :


En tijdens deze reis was ik er ook al een keer :


Groeten uit Bangkok
Rene