Bangkok Hotels

zondag 15 januari 2023

BANGKOK SUKHUMVIT SUPER DONUTS VAN CHARLOTTE IN SOI 33, EN DAN NAAR DE SUPER MANGO'S VAN MAE VAREE IN SOI 55


 
Het is tijd om te smullen, yammie. Eerst naar Charlotte Donuts, Sukhumvit soi 33, voor een lekker bakkie koffie en een super lekkere donut, red velvet. Dan naar Mae Varee Mango's, Sukhumvit soi 55, daar verkopen ze de lekkerste  ( misschien ook de "duurste" ) mango met kleefrijst in Bangkok.


Charlotte Doughnuts, zoals de zaak officieel heet, is in Sukhumvit soi 33. Dat is op korte loopafstand van BTS halte PhromPhong.


Als je soi 33 inloopt is het na zo'n 250 meter aan de rechterkant. Het is een klein zaakje, erg smal, maar je kan er wel zitten om een bakkie koffie te drinken met een( of meer ) van die heerlijke donuts. Of neem er een paar mee !!


Ik bestelde de "red velvet" en die was super lekker. Ik kon me goed beheersen, en liet het daarbij, want er komt nog meer lekkers aan.


Er is een filiaal in Siam Paragon, dus nog makkelijker.


Lokatie : KLIK HIER

Ik ging met de skytrain, vanaf de genoemde halte PhromPhong naar de volgende halte, Thonglor, Uitgang 3, en liep soi 55 in, en om de hoek loop je bijna letterlijk tegen de zaak Mae Varee Mango Sticky Rice aan. Helaas is hier geen mogelijkheid om je bestelde mango ter plaatse op te eten, maar het wordt prima verpakt. 



Wat zien die er zalig uit. Niet de goedkoopste maar wel van super kwaliteit. Ik liep naar binnen en daar werd hard gewerkt. Een oudere dame maakte de heerlijke zoete kokossaus die over de mango gaat. Ik vroeg of ik foto's mocht maken, en toen ze haar duim opstak wist ik genoeg.


Andere dames waren mango's aan het snijden


Bij een portie mango met kleefrijst krijg je 3 soorten kleefrijst, een zakje heerlijke kokossaus en een zakje gemalen nootjes ?  Ik las ergens dat het gemalen mungbonen zijn. Wie weet het ?


En zo ziet het er uit, klaar om op te eten. Yammie. Kosten..........150 baht. De soort heet "nam dok mai" en is duurder dan de mango die op de lokale markten verkocht wordt.


Maar je kan nog meer kopen hoor, wat dacht je van een mango fruitmand van 980 baht.


Dus, als je een heerlijke mango wilt eten, Mae Varee is de plek waar je moet zijn. En er is een filiaal in Central World.


Lokatie : KLIK HIER

Alle foto's : KLIK HIER