Bangkok Hotels

vrijdag 9 december 2022

BANGKOK BLOEMENFESTIVAL IN HET RAMA IX PARK


Ieder jaar is er een bloemen festival in het Rama IX park in Bangkok. Dat is meestal vanaf 1 December, en duurt 10 dagen. Ik was er al twee keer eerder, gewoon om even de drukte van Bangkok te ontsnappen, en ook omdat ik het leuk vind.

Ik reis graag met het OV in Bangkok, dus nu ook. Eerst met de MRT metro naar Petchaburi road, overstappen op de ARL Airport Rail Link naar Hua Mak. Daar nam ik bus 145 naar Paradise Park, en als laatste stapte ik op een motor taxi voor 10 baht naar het park. Met een taxi kan het natuurlijk ook. De lokatie is HIER

Voor de entreekosten hoefde ik het ook niet te laten, slechts 10 baht



Het was nog vroeg, dus was het lekker rustig. De meeste bezoekers gaan naar buiten evenementen als de temperatuur wat zakt, dus na 1700 uur.  Ik was hier ook in 2017 en in 2019. 



Als je ooit in de gelegenheid bent om het park te bezoeken, laat in de middag, ook als er geen bloemenfestival is, combineer het dan met de "beroemde" treinmarkt aan de Srinagarindra  road, de afstand tussen deze beide locaties is slechts 2 kilometer.


De bloemen en planten staan er nog goed bij, het festival duurt al 8 dagen. Er zal in de avond wel genoeg water gesproeid worden.



Zelfs een perk met zonnebloemen zag er goed uit, alhoewel hier en daar wel wat "slijtage" te zien was.



Een vaste attractie, dus altijd te bekijken, is een hal met cactussen en vetplanten.



Ik heb er zo'n 2 uur rond gelopen, en toen vond ik het wel genoeg. Dus weer met het OV terug naar "huis". Dit keer met bus 145 naar The Mall Bangkapi, met de klong boot naar Pratunam, en daar met bus 74 naar mijn vaste halte aan de Rama IV road.


Als je alle foto's wilt bekijken, KLIK DAN HIER

De verhaaltjes van 2017 en 2019 staan nog online, dus als je die ook wilt lezen :


Groeten uit Bangkok



                             

dinsdag 6 december 2022

SAMUT PRAKAN OBSERVATION TOWER

De Samut Prakan toren staat er al jaren, ik dacht 2014, maar was nooit toegankelijk voor het publiek. Een paar maanden geleden, op 22 Augustus was het eindelijk zo ver. Het publiek mag naar boven. Officieel heet het "Samut Prakan Learning Park and Tower"

Vandaag ging ik er naartoe, het is heel makkelijk om er te komen. Met de BTS skytrain naar halte PAKNAM


De locatie is HIER , en als je de skytrain uitstapt zie je de toren al, en dan is het ongeveer 10 minuten lopen. De entree is gratis, maar hoe lang dat nog duurt is onbekend. Het zou tot eind November zijn maar in Thailand weet je het nooit........ De mensen die er werken, of misschien vrijwilliger zijn, waren heel erg vriendelijk, grote klasse.

De toren is 180 meter hoog, op de 23e verdieping heb je 360 graden een prachtig uitzicht op de Chao Phraya rivier, en de omgeving,  en bij helder weer zie je de heuvels bij Chonburi; een bezoeker wees me zelfs op het eiland Koh Si Chang voor de kust bij Si Racha.

Ik was er net na openingstijd, 10:00 uur,  dus was het lekker rustig om alles te bekijken, foto's  en wat "bewegende" beelden te maken, zie hieronder : Klik op de afbeelding om het filmpje op Youtube te bekijken.





Twee verdiepingen hoger, op de 25e,  is een museum, het uitzicht is een mooi contrast met de beelden die daar staan.



Ik vond het geweldig om hier te zijn en ging weer naar beneden, waar buiten ook nog genoeg te zien is. Op het terrein was vroeger een gevangenis, er staan nog overblijfselen, als die echt zijn........


En zoals door heel Thailand, men is hier gek van dinos, staan hier in het parkje ook grote dinos.



                 En voor de treinen liefhebbers, er staat een mooie oude Duitse locomotief.






Ik liep nog wat rond in de omgeving en ging weer naar de skytrain om weer naar Bangkok terug te gaan.



Een trip met de BTS skytrain die je kan combineren met onder andere het Erawan museum 


   Foto's Erawan museum KLIK HIER

https://ikbeninbangkok.blogspot.com/2017/11/samut-prakan-pak-nam.html

Alle foto's van vandaag staan HIER

YOUTUBE , KLIK HIER