Bangkok Hotels

vrijdag 22 november 2019

Wat BangChak Pakkret



Pak Kret ligt in de provincie Nonthaburi, ten noorden van Bangkok. Bij Pak Kret hoort ook het eiland Koh Kret, en daar kom ik later op terug. Ik ging naar Pak Kret om de Wat Bang Chak te bezoeken.

Google Maps : KLIK HIER

Vanaf het Victory Monument kom je het snelst met bus 166 in Pak Kret. De bus rijdt een groot gedeelte van de 22 kilometer route over de tolweg en dus gaat de rit best wel snel. Kosten 23 baht. Ik stapte uit vlak voor de Rama IV brug. De te bezoeken tempel ligt aan de overkant van de rivier, maar deze bus komt daar niet. Geen probleem, met het pontje, 3 baht, was ik zo aan de overkant. Tijdens een vorig bezoek ben ik over de brug gaan lopen naar deze tempel. Afijn, aan de overkant nam ik een bromfiets taxi, en die bracht me voor 15 baht naar de tempel. Deze hele reis heeft me, inclusief de bus van Lumpini naar het Victory Monument, 51 baht, ongeveer € 1,50 gekost............



De Wat Bang Chak is een prachtig complex en er was geen buitenlander te zien. Als eerste kom je bij een enorme olifant, en op zijn rug zit oa Luang Pu Thuat, en die kom je in veel tempels tegen in Thailand


Onder de olifant hangt ook nog wat, zijn teken van vruchtbaarheid


Bij veel tempels zijn ook runderen, en dus ook hier, en ze waren net aan het eten toen ik ze kwam storen.



Er is een enorme grote beeldentuin, en als je van alles een foto maakt worden het er wel 200 !!

De beelden hebben allemaal een betekenis, en er staan borden met Thaise en Engelse uitleg. 


Soms zie je ook beelden die een misdrijf of iets uitbeelden wat een straf lijkt te zijn. Ik liet me vertellen dat dat bij een "hell garden" hoort.




Geweldig mooi allemaal, ook al is de betekenis niet helemaal duidelijk. Er staan enorm veel beelden, ik maakte veel foto's, en die staan allemaal HIER



Ik was hier ook al in Januari 2013 en toen werd er nog volop gewerkt aan de enorme boedda die over de rivier uitkijkt. Die zag er toen zo uit 


Maar men zit niet stil en het resultaat is prachtig geworden 


Omdat er tijdens de regentijd kans op overstromingen is, zijn er enorme schotten die geplaatst kunnen worden om het complex te beschermen tegen het water. 



De ruimte onder het beeld is ook prachtig, er staan een groot aantal, volgens mij bronzen, beelden. Dat zou enorm zonde zijn als dat onder water zou komen te staan.


Hier vandaan vaart er ook een pontje naar de overkant, en dat is dus naar Koh Kret, 10 baht voor een prive tocht !



Op Koh Kret was het enorm stil, en veel zaken waren gesloten, het is hier meestal alleen in het weekend heel erg druk. Ik liep op mijn gemak naar de oostkant van het eilandje om daar weer een keer over te varen om weer aan de vaste wal te komen.



Foto's van Januari 2013 KLIK HIER
Foto's van December 2013 KLIK HIER


Groeten uit Bangkok
Rene


woensdag 20 november 2019

Van Bang Wa via klong phasi charoen en klong bangkok yai naar pier Tha Chang



Een mond vol dus. De Bang Wa pier in Thonburi  is te bereiken met de skytrain BTS en met de metro MRT. De boot vaart vóór 0900 uur ieder half uur, en na 0900 uur om het uur. Er is op dit moment een proefperiode en tijdens deze periode is de tocht gratis. Dus als Hollander met Belgische roots was ik er als de kippen bij......55555.


Ik ging zelf met de metro vanaf Lumpini naar Bang Wa. Ik had dat gisteren ook al gedaan, maar helaas. Er waren repetities van de Koninklijke boten op de rivier en dus was er een gedeelte afgesloten voor publieke boten en zodoende werd er niet vanaf Bang Wa naar Tha Chang gevaren.


Dus vandaag maar een nieuwe poging gewaagd. Ik stapte op de boot van 1100 uur, samen met een Thais echtpaar dat al 40 jaar in New York woont. Meer passagiers waren er niet. We raakten vóór vertrek al snel aan de praat. Tijdens de boottocht hadden we daar geen tijd voor, want er moest naar "buiten" gekeken worden. Deze boot vaart eigenlijk voor forensen, en is totaal geen toeristenboot. Maar gewoon doen alsof je neus bloed......... nee hoor dat is een grapje want ik ontdekte een korte tekst in het Engels "free of charge".




De route heb ik gemarkeerd met een rood lijntje



Een relaxed tripje van 30 minuten over de klong phasi charoen en klong bangkok yai. Weer eens wat anders dan klong saen saeb. Ik maakte voor het eerst een lang filmpje, ongeveer 8 minuten. Ik ben er redelijk tevreden over, maar de pauze knop werkte niet zoals ik dat wilde, en zodoende zie je een paar keer mijn knieen :lol:

Kijk zelf maar :




Toen we dichter bij de rivier kwamen werd het drukker. Dat komt omdat er een sluis is tussen de klong en de rivier.




Geduldig wachten bij de sluis


Langs Wat Arun


En uiteindelijk bij de pier Tha Chang



alle foto's van deze boottocht  KAN JE ZIEN DOOR HIER TE KLIKKEN

Groeten uit Bangkok

Rene





maandag 18 november 2019

Een tripje naar Petchaburi en ook even naar Huahin



Ik reis in de nabije omgeving van Bangkok altijd met het openbaar vervoer, en voor deze trip nam ik op de heenweg de trein. Vanaf het Hualampong station vertrok ik met trein 261 om 0920 uur, en met wat vertraging stapte ik om ongeveer 1245 uur uit in Petchaburi. De prijs van mijn treinkaartje was 34 baht, 1 euro !! Je merkt trouwens op een groot gedeelte van de route, en ook op het traject na Phetchaburi naar Huahin dat er volop aan de infra van het spoor gewerkt wordt. De toekomst van de hoge snelheidstreinen in Thailand !! 


Ik bleef er twee nachten slapen en voor mijn verblijf had ik gekozen voor het guesthouse White Monkey, dat ligt op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Vanuit mijn kamer had ik een prachtig uitzicht op de Wat Mahathat Worawihan, en dat is gelijk een van de bekendste tempels van Petchaburi. Ik ging er gelijk een kijkje nemen en begon aan een wandeling langs 6 tempels of ruines van tempels. 

De looproute is volgens Google Maps : KLIK HIER






En prachtig verlicht in de avond 


De volgende:  Wat Phra Song







De volgende op de boven vermelde  route is een shrine en er werd erg veel wierook aangestoken. De naam in het Thais is ศาลหลักเมืองเพชรบุรี (เก่า)  en volgens google vertaling  Phetchaburi City Pillar Shrine (oud). Het was wat verborgen in een smal steegje maar ik kreeg hulp van een meisje die goed Engels sprak.





De volgende is Wat Phailom, dit is ook meer een ruine dan een tempel, maar "desalniettemin" mooi om te zien.





Het was enorm heet op straat, het was rond 1400 uur , maar ik wilde mijn route afmaken en had er nog twee op mijn lijst, eerst Wat Kamphaeng Laeng.

Oude tempelruines met Khmer invloed, ik dacht Bayon stijl ( als ik mijn huiswerk goed gedaan heb !! ). Verbeter me als het fout is.





En de laatste is Wat Yai Suwannaram, en dan heb ik de 6 bekendste tempels uit het oude gedeelte van Phetchaburi gezien.







De volgende dag in Phetchaburi. Ik wilde erg graag naar de grot Khao Luang. De eigenaar van het guesthouse belde een tuktuk voor me die me er heen zou brengen, op me zou wachten, en me weer terug naar het guesthouse zou brengen, voor het totale bedrag van 300 baht. Akkoord van mijn zijde en de tuktuk kwam er aan.

De lokatie is HIER en dat was ongeveer 15 minuten rijden. Het laatste stuk naar boven moet je met een andere tuktuk die daar zijn business heeft, iedereen moet wat verdienen. Dat kost 15 baht totaal, en dat is naar boven en naar beneden. Er rijden er genoeg en je bent niet gebonden om dezelfde naar beneden te nemen.



Het was wel wat omhoog lopen, steile trappen af, en dan ben je in een prachtige grot waar het zonlicht mooi naar binnen straalt vanuit een holte.




Schitterend om te zien, en redelijk koel



Ik moest natuurlijk even aan de voetballertjes denken die vorig jaar een tijd in een ondergelopen grot vast zaten.  De film hierover gaat 28 November hier in Thailand in premiere. Dat is niet de docu die je op netflix kunt zien.


Ik maakte ook nog twee korte film impressies in deze grot







Geweldig om te zien, ik blijf het herhalen. Bij grotten en heuvels  waar mensen komen, en soms ook bij tempels, zie je makaken. die kunnen agressief zijn. Ik zag er hier niet veel en ze waren erg rustig.




In Phetchaburi bij de Talad Rim Nam, dat is in een heel klein steegje wat er "beeldschoon" uitziet, zijn mooie street art tekeningen op de muren gemaakt. 



Ik maakte er genoeg foto's van, en als je de foto's wilt zien, dus alleen van de street art  KLIK JE GEWOON EVEN HIER

Ik wilde, voordat ik naar Bangkok terug zou gaan, ook nog even naar Huahin, daar was ik al eens eerder maar nu ik toch in de buurt was..... Dus na de tweede nacht in het guesthouse White Monkey ging ik al vroeg naar het station om met de trein naar Huahin te gaan. Ik had daar één nacht in een hotel vlak bij het station geboekt, en dicht bij het vertrekpunt van de airco bus naar Bangkok. Het station in Huahin is prachtig, met een Koninklijke wachtkamer :



Ook als het verlicht is in de avond is het prachtig 



Ik liep nog even naar de mooie avondmarkt waar het erg rustig was 




Ik ging een hapje eten bij SAY CHEESE, gewoon omdat ik daar zin in had. Ik kom zo vaak in Thailand en eet niet iedere dag Thais.  De volgende morgen heb ik even snel op het openbare strand gekeken, de dure hotels hebben een eigen afgezet gedeelte van het strand. Je kan er nog steeds een ritje op een paard-pony maken, maar wat was het stil, net als op de avondmarkt. 




En toen terug naar Bangkok, nu met de bus.  Het duurde bijna 3 uur tot het busstation ( zuid )  Sai Tai Mai, en de ritprijs was 165 baht. Vanaf Sai Tai Mai kan je verder met een aantal bussen richting de stad.

Ik hoop dat jullie mijn lange epistel leuk vinden.

O ja , alle foto's , als je ze wilt zien, KLIK JE HIER

In Januari 2013 was ik ook in Petchaburi en bezocht toen Phra Nakhon Khiri ,FOTO'S

Groeten uit Bangkok
Rene

#DURFTEVRAGEN

Je kan ook vanuit Bangkok met de trein tot Ratchaburi gaan, daar is ook genoeg te zien

https://ikbeninbangkok.blogspot.com/2017/12/ratchaburi-khao-ngu-stone-park-en-wat.html