zaterdag 6 juli 2019

NIEUW Bangkok Wat Krathum Sua PlaDeze tempel stond al lang op mijn bucketlist, vorig jaar stond ik bij de verkeerde bushalte, en ik stond ook al eens meer dan een uur op de bus te wachten bij een andere halte, maar de bus kwam niet. De buslijnen op google maps worden slecht bijgewerkt, maar nu ik de app VIA BUS heb gaat het perfect.


 Wat Kathum Sua Pla, ik ben geboren in het jaar van de tijger, dus hier moet ik zijn om geluk te krijgen in mijn leven.  Het is een behoorlijk eind de stad uit, soi 67 Onnut, in de wijk Prawet, richting Lad Krabang en het Suvarnabhumi vliegveld. Ik ging vanaf de Petchaburi road, bij de metro, met bus 11, en die stopt "voor de deur'.  In de weekenden worden tempels druk bezocht door de Thaise mensen, dus ook vandaag, en ik was de enige buitenlander.


Het zou wel eens erg druk kunnen worden want de offerandes stonden al klaar.Er staan prachtige beelden en dat vind ik altijd mooi om te zien, alhoewel de betekenis me  niet altijd bekend is !!Dit vind ik nou altijd prachtig om te zien in de Thais-Chinese tempels, al die kleuren........Omdat de tempel aan een klong ligt, zijn er veel tempelvissen in het water. Die worden niet gevangen maar gevoerd.De gelovigen kopen ook bladgoud, dat zit als een soort stickertje op een blaadje papier. Het wordt op een bhoedda beeld geplakt en dan krijg je dit resultaat als het vaak gedaan is.


Wil je alle foto's van vandaag zien, KLIK DAN HIER

De locatie is : HIEROp google maps staan alleen de bussen van de BMTA, toen ik terug ging nam ik bus 1013 en die staat niet op google. Die bus rijdt de hele Onnut road terug naar de BigC op de hoek van de Sukhumvit road, waar je op de skytrain Onnut kunt stappen.

Info over bussen en songtaews die in de buurt van deze tempel komen :
En als je veel met de bus in Bangkok reist vergeet dan niet om de VIA BUS app te downloaden:


donderdag 4 juli 2019

NIEUW Bangkok Thailand Dog Show 2019


Van 4 tot en met 7 Juli is er in de Impact  de 18e Thailand Honden Show. Ik ging er een kijkje nemen en maakte weer veel foto's.
De Impact is een groot beursgebouw in Muang Thong Thani. Er is ook een grote concertzaal waar Internationale top artiesten optreden. Vanaf het Victory Monument in Bangkok is het met bus 166 een uurtje rijden.

Locatie : KLIK HIER

Er zijn nog meer beursgebouwen in Bangkok zoals de BITEC en de QSNCC .

In de Impact ben ik al een paar keer geweest en vind het erg leuk om er te gaan kijken als er een beurs is. Vaak is de toegang gratis, maar voor de honden show is de entree maar liefst 20 baht (ongeveer 60 eurocent)
De honden hadden er zin in , en al snel na de openingstijd 10:00 uur waren er al wedstrijden. En ook als je geen hond hebt is dat erg leuk om te zien, en de honden zelf zijn echte fotomodellen.


Helaas zitten of staan ze niet stil om te poseren dus zijn er een aantal foto's wat wazig. Als je alle foto's wilt zien : KLIK DAN HIER

Wat een grote poedel is dit

Deze jongen wilde graag op de foto

Er werd enorm veel aandacht besteed aan het mooi maken van de honden, want wellicht winnen ze een prijs.Veel kleine honden zaten in winkelwagentjes en lieten zich,  regelmatig keffend, graag voort duwen.


En waar een hondenshow is wordt natuurlijk hondenvoer verkocht, en ook manden, speelgoed, enz.
Een leuk filmpje van de hondenshow van een paar jaar geleden :


Wil je eens een hondencafe in Bangkok bezoeken , ga dan naar "Corgis in the garden "
of naar het husky cafe :

Groeten uit Bangkok
Renewoensdag 3 juli 2019

VIA BUS APP Bangkok


UPDATE: Er stappen vaak buitenlandse toeristen  in een bus in Bangkok, en hebben geen flauw idee waar de bus heengaat. Ze gaan in het Engels aan de chauffeur vragen waar de bus heen gaat en de kaartverkoper-verkoopster is achter in de bus. Zij spreken meestal geen Engels en de buitenlander spreekt geen Thais. Waar ze zelf heen willen gaan laten ze dan op hun telefoon of op een kaart zien. Maar de bus rijdt gewoon weg.......met de onwetende buitenlanders er in. Heel onhandig allemaal, vooral als je in de verkeerde bus stapt. Ook zag ik vanmorgen een paar buitenlandse dames die veel moeite hadden om hun geld uit een tas te halen. Zorg gewoon dat je wat los geld in een zak van je broek hebt, en minimaal een briefje van 20 baht. Dit voorkomt valpartijen als de bus vol is.

Een rit met een oude RODE bus ( zonder airco en zonder fan )  kost 8 baht ongeacht de afstand die je reist.
Een rit met een ORANJE  kleine bus ( met fan ) kost 10 baht ongeacht de afstand die je reist.
Een rit in alle andere bussen zonder airco maar met fan kost 10 baht ongeacht de afstand die je reist.  
Een rit in een airconditioned bus kost wat meer, en is afhankelijk van de afstand die je reist. Je zegt tegen de kaart verkoper-verkoopster waar je heen gaat, en de prijs die je betaald is minimaal 12 baht.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Omdat ik in Bangkok veel gebruik maak van het openbaar vervoer, vooral de bus, kijk ik regelmatig op google maps om buslijnen en bushaltes te vinden. Maar ik heb nu een paar dagen geleden een app op mijn telefoon gedownload en die is perfect. VIA BUSNooit meer verdwalen! Dat deed ik toch al niet hoor. ViaBus is een real-time OV-bus-tracking- en -navigatietoepassing in Bangkok Metropolitan en verschillende regio's in Thailand die u veel gemakkelijker zullen laten reizen!Algemene kenmerken:

- Realtime openbare bus en doorvoer

- Zoek naar station
- Richting zoeken
- Routes en lijn
- Verkeerslijnen
- Verschillende soorten transport ondersteund, zoals BMTA (Bus), MRT, BTS, Ferry (boot), Songteaw, Minibus etc.


Het werkt prima en ik heb het vandaag uitvoerig uitgeprobeerd. Een duidelijke handleiding is er niet maar je moet er gewoon mee spelen en dan wordt het vanzelf duidelijk. 

Niet alle bussen hebben gps, het viel mij op dat er oude rode bussen zijn met gps en moderne nieuwe airco bussen die geen gps hebben. Een Thai die naast me in de bus zat vroeg zelfs welke app ik aan het gebruiken was. Hij installeerde het gelijk................!! hahaha.


Als een bus geen gps heeft dan staat er een streep door gps, maar die bus komt wel bij de halte waar je staat.

Op Google maps is het niet altijd up to date en ik heb wel eens bij een halte op een bus staan wachten die daar niet meer komt. Buslijnen worden regelmatig aangepast en ik heb de indruk dat dat met VIA BUS goed werkt.

Alle buslijnen van Bangkok kan je ook op de volgende websites bekijken :
De app is te downloaden via google play  en is slechts 6,6 mb 


Zo dat was weer eens wat anders dan mijn "zwerftocht" verslagen in en buiten Bangkok, en neem gerust een ( grab )  taxi hoor, als dit niks voor je is..............en #DURFTEVRAGEN

https://www.grab.com/th/en/taxi/

Groeten uit Bangkok

Rene
maandag 1 juli 2019

NIEUW Bangkok Phra Pradaeng Onder De Bruggen Van Bangkok

Meestal ga je over een brug heen, maar ik ging eens onder een brug kijken, de Bhumibol 2 brug. Trip1.


Vanaf mijn vaste bushalte op de Rama IV Road stapte ik op airco bus 141. Deze rijdt een heel stuk over een tolweg, en gaat uiteindelijk de Rama IX brug over. Daar stapte ik uit en nam bij dezelfde halte bus 82 tot het eindpunt.

En dat je dan uiteindelijk  ver bent van de metro en skytrain merk je aan de samlors die daar op klanten staan te wachten. Die zie je in de moderne wijken niet meer.


In de buurt zou een oud fort zijn, dus ik ging op zoek. Nadat ik door een markt gelopen was kwam ik bij een poort die toegang tot het terrein zou geven. Helaas zat het hek op slot, hetgeen ik vaker meemaak !!.  Het Phlaeng FaiFa fort dus.........Ik liep weer terug naar de rivier.  Daar gaat een ferry naar de overkant, in dit geval kunnen er auto's op, en dat heb ik aan de rivier in Bangkok nog niet eerder gezien. Een stukje verder is een pontje waar voetgangers mee naar de overkant kunnen varen.
Ik vind het er eerlijk gezegd niet al te veilig uitzien, maar het vaart al jaren. Het andere pontje is dus alleen voor voetgangers.
Dit pontje neem ik tijdens trip 2 hier naar toe, vandaag ging ik met een ander pontje naar een "andere overkant". 

Ik liep richting de Bhumibol 2 brug, waar een labyrint van wegen en op- en afritten naar toe gaat.


Op dit punt komt de rivier zichzelf tegen, en er is zelfs een kanaaltje waar kleine bootjes door kunnen varen, zie kaartje van google maps 


Locatie : KLIK HIER

Langs de rivier zijn enkele restaurants, die echter nog niet open waren. Ik was er rond 1100 am. Maar 's-avonds zal je daar kunnen genieten van het uitzicht op de verlichte bruggen en de voorbijvarende container schepen.


Ik liep hier langs op weg naar het pontje waarmee ik naar de overkant wilde varen.


Het pontje waarmee ik naar de overkant ging komt uit bij Rama III road, en als je 5 minuten naar links loopt kan je ook nog de Wat Pariwat bezoeken.

Foto's van Wat Pariwat : KLIK HIERWat Pariwat had ik al eerder bezocht. Ik stapte daar op de BRT, dat is een buslijn die een eigen busbaan heeft. Ik reed naar  halte Sathorn waar ik overstapte op de BTS en metro  richting hotel.

Ik ga nog een keer terug  om een tempel te bekijken en maak dan een update.  Dan ga ik ook met het andere pontje mee, aan de overkant zijn oa ook nog restanten van een fort .

http://paknam.com/blogs/discovering-puchao-saming-phrai-fort/

Alle foto's van vandaag : KLIK HIER

Groeten uit Bangkok
Rene