zaterdag 9 januari 2016

Kinderdag in Thailand

Naast Moederdag en Vaderdag , respectievelijk op de verjaardag van de Koningin en de Koning, is er ook een kinderdag in Thailand , en wel op 9 Januari, vandaag dus.

Gisteren wilde ik voor de 2e keer een poging wagen om naar het zomerpaleis in Bang Pa In te gaan met de trein. De eerste keer was vlak voor oud en nieuw , en toen was het vreselijk druk in de trein,en ben ik op het vliegveld Don Muang uitgestapt. Gisteren dus een hernieuwde poging. De trein kwam maar langzaam op gang en bij Don Muang was er al een vertraging van 30 minuten. Die gaan van mijn tussenstop af en zodoende werd dat erg krap, dus ben ik wederom op het vliegveld uitgestapt. Er rijden niet zoveel treinen dus moet ik het allemaal precies uitkienen hoeveel tijd ik ter plekke heb. Er zijn veel werkzaamheden langs het spoor ivm de toekomstige moderne treinen.

Voorlopig heb ik deze trip op de reserve bank gezet ..........

Vandaag over 3 weken hoop ik weer in Nederland te zijn, de tijd gaat snel en ik verveel me totaal niet.

Afijn , vandaag is het dus kinderdag, wan dek zeggen ze hier , วันเด็ก.

Er is op deze dag zo ontzettend veel te doen voor de kinderen , ik wilde wel eens wat gaan bekijken , en koos voor de open dag bij de Koninklijke Cavalerie , de 2nd Cavalry King's Guard Division .

Makkelijk te bereiken via skytrain halte Sanam Pao , of op loopafstand van het Victory monument.

http://www.bkkkids.com/celebrate-childrens-day-2016/
Er stonden tanks , pantservoertuigen , helicopters , enz , en de kinderen genoten ervan. Als je eens op Kinderdag ( meestal de 2e Zaterdag in Januari )  in Thailand bent ,met of zonder kinderen, bezoek dan een of meer gelegenheden waar kinderdag gevierd wordt.De kinderen mochten ook een ritje maken op de paarden van de Cavalerie, de ME of Thaise variant ervan was ook aanwezig. Politie of militairen met honden , speeltuin attracties, paintball , kortom , de kinderen werden prima vermaakt, en ik vond het ook leuk.Alle foto's : Klik Hier

Morgen heb ik een grote keuze , er is veel te doen. Wat ik ga bezoeken, of een combinatie ervan weet ik nu nog niet.
  1. Mega Consumenten Beurs in de Impact Arena
  2. Silom Walking street markt 
  3. Concert in het Lumpini Park
  4. Light of Happiness lichtshow
  5. Vlooienmarkt bij het hoofdkantoor van de spoorwegen.
Dinsdag ga ik weer 2 dagen naar Pattaya , daarna op de 18e nog 3 nachten naar Chiangmai , en als ik daar vandaan terug kom is Brigitte ook weer in Bangkok.  Ik kom tijd te kort ..........

Groeten uit Bangkok

Rene

Mmmmm  lekker , Goudse stroopwafels van de Hollandse bakker in Bangkok........

dinsdag 5 januari 2016

Seacon Square - Paradise Park

Dat er in Bangkok veel shopping malls zijn weet iedereen wel , of je er geweest bent of niet.  De ene shoppingmall is nog groter dan de andere , en er worden er nog steeds meer bijgebouwd.

Ik ga er alleen kijken om een bakkie koffie te drinken en wat rond te lopen , verder ben ik geen shopper. Tijdens warme dagen zijn shoppingmalls natuurlijk heerlijk koel ...........

Of het nu in het zogenaamde zakencentrum van Bangkok is of in de buitenwijken , overal kom je ze tegen .

Ik wilde eens gaan kijken bij Seacon Square , en het vlakbij , op loopafstand gelegen Paradise ParkHet is niet makkelijk te bereiken maar via Google kwam ik er toch uit. Vanaf het Huamark trein station nam ik bus 207 , had ik maar 145 genomen , want 207 ging "kapot"...  Dat is niet de eerste keer dat ik in een bus in Bangkok zit die kapot gaat. Als je meemaakt hoe ze met de koppeling omgaan is het niet te verwonderen dat die bussen kapot gaan , en ze zijn vaak al zo vreselijk oud.

http://www.seaconsquare.com/index.php/

http://www.paradisepark.co.th/

Tussen deze twee shoppingmalls is de zogenaamde "treinmarkt" . Er rijden daar geen treinen maar die markt is een paar jaar geleden verplaatst van een spoor emplacement naar de huidige lokatie en heeft voor de duidelijkheid de naam behouden .

Ik liep er langs maar het was niet open, maar dat was ook niet mijn doel,maar ik weet nu voor een toekomstige dag hoe er te komen :

Er is ook nog een kleinere mall tussen Seacon Square en Paradis Park ,namelijk de haha55 mall


Terug ging ik met bus 145 naar The Mall Bangkapi , ook al zo'n groot winkelcentrum waar ik al een paar keer geweest ben. Op het dak is een zwemparadijs. Bij The Mall ging ik met de Klong boot weer naar het "centrum"  terug.

Een rustige dag dus , alhoewel het vervoer van A naar B  soms lang kan duren , Bangkok is enorm groot en er is veel verkeer.


Wat ik morgen ga doen weet ik nog niet , wellicht een van de vele parken bezoeken , want Bangkok heeft genoeg groen ondanks dat het een betonnen stad is.

Ik moet ook nog   de afgebroken trip naar Bang Pa In opnieuw gaan doen , daar ben ik vlak voor oud en nieuw halverwege mee gestopt ivm de vreselijke drukte in de trein .

maandag 4 januari 2016

Chachoengsao Wat Sothon

Het wordt nu wel langzaam aan tijd dat ik geen tempels meer ga bezoeken ...........maar er zijn er bij die echt heel mooi zijn ,dus weet ik nog niet of de Wat Sothon in Chachoengsao de laatste was tijdens deze reis.

Ik vertrok met de trein om 1010 vanaf het CS van Bangkok Hualampong, en was tegen 1200 uur in Chachoengsao    https://en.wikipedia.org/wiki/Chachoengsao

Een groot gedeelte van de stad ligt aan een brede rivier , de Bang Pakong https://en.wikipedia.org/wiki/Bang_Pakong_River

Vanaf het station nam ik een tuktuk naar de tempel. Het was er zoals gebruikelijk druk , en ik heb weer wat leuke foto's kunnen maken.
Er waren danseressen ,die tegen betaling dansten , zoals ook in enkele andere tempels .Leuk om te zien :


Er werd enorm veel bladgoud "geplakt"  op boeddabeelden , en daar was het een drukte van jewelste . Of het   daar altijd zo druk is , of alleen met nieuwjaar weet ik niet, ik kreeg zelfs last van mijn ogen van de veelvuldige wierook die aangestoken werd.Na een uurtje rondkijken nam ik weer een tuktuk terug naar het station , want er rijden niet zoveel treinen , vaak zit er een paar uur tussen .

Alle foto's : Klik Hier
De treinreis koste 13 baht ,dus een retour was 26 baht , en dat is ongeveer 70 eurocent. Thaise mensen rijden gratis op dit traject .

Nog een mooi contrast is de oude trein , die "beneden" rijdt, en de "nieuwe" trein die boven rijdt. In dit geval de trein naar het Suvarnabhumi vliegveld .


Voor morgen heb ik wel plannen ,maar misschien wordt het wel een "rustige" dag..........


zondag 3 januari 2016

Muay Thai boksen bij TV kanaal 7

Iedere Zondagmiddag , en dat is al jaren het geval, zijn er Muay Thai bokswedstrijden in een studio van Channel 7. Dat wordt live uitgezonden en het duurt een uur of twee bij elkaar. Ik had gelezen dat er publiek welkom is dus trok ik de stoute schoenen aan en ging er heen . Of je vooruit moest reserveren was me niet geheel duidelijk , dus zou het een verrassing gaan worden.

Ik had wel eens toeristische Muay Thai wedstrijden gezien in barretjes complexen maar nooit eerder echte wedstrijden.


Om er zeker van te zijn hoe laat het zou gaan beginnen keek ik op het internet naar het programma van TV7 , met behulp van Google Translate............. wie niet sterk is moet slim zijn , toch !!!

Deze studio is aan Soi 18/1 Phahon Yothin en op loop afstand van metro halte  Chatuchak of skytrain  halte Morchit.
Vandaag zou de uitzending om 1245 beginnen dus wilde ik er ruim op tijd zijn , en dat was rond 1115 uur. Er waren al veel mensen bij de ingang tot het terrein, en er moest gewacht worden tot dat de studio open zou gaan voor het publiek. Ik sloot me gewoon bij de wachtenden aan en dat ging allemaal prima , en ik zag niemand met een kaartje in zijn of haar hand , dus ook dat zou goed moeten gaan.

Er werd rond 1130 uur door een megafoon iets omgeroepen maar dat verstond ik niet,maar ging gewoon in de rij staan die gevormd werd. Ik doe net als de Thai , als ze in de rij gaan staan ga ik er gewoon tussen staan  hahahaha . Ik werd er als buitenlander tussenuit gehaald en mocht doorlopen naar de studio.

Rond 1230 werd het erg druk en actief rondom de ring ,want iedereen moest klaar zijn voor de directe uitzending. Leuk om mee te maken in Thailand . In Nederland heb ik wel vaker opnamen en uitzendingen meegemaakt maar hier is het toch wat anders ,en uiteraard wel leuk.


Het is dus allemaal ook nog eens gratis en voor niets te zien , dat is ook weer meegenomen .........

In Thailand mag niet gegokt worden , buiten de Nationale loterij ,maar er wordt juist overal op gegokt dus ook hier tijdens het Muay Thai boksen. Hoe het precies werkt weet ik niet maar veel mensen deden er aan mee , en met handgebaren werden de goklustigen tot actie aangezet. Ik heb dan ook flink wat briefjes van 100 baht van eigenaar zien wisselen.


De eerste twee wedstrijden eindigden gelijk al met een KO in de 2e ronde , dat gaat lekker zo , vooral als de verliezer op een brancard wordt afgevoerd, dus echt helemaal KO.


Veel van de uitzendingen staan op Youtube , de onderstaande is van vorige week. Ik zal het over een paar dagen weer eens bekijken want de kans dat ik in beeld ben geweest is groot. 

Ook de "rituele" dans voor een wedstrijd en de opzwepende muziek is leuk om te zien en te horen .


Kortom ,het was  weer een leuke "excursie" .

Alle foto's : Klik Hier
Morgen wil ik met de trein naar Chachoengsao , om daar een mooie tempel te gaan bezoeken en vooral om foto's van te maken.   Wat Sothon :  https://en.wikipedia.org/wiki/Chachoengsao