Bangkok Hotels

zaterdag 17 december 2022

Thonburi Palace (Phra Ratcha Wang Derm)

 

Dit voormalige paleis van de  populaire Koning Thaksin is niet toegankelijk voor publiek, maar bijna ieder jaar wordt er in de maand December een uitzondering gemaakt. Dit jaar is dat van 17 December tot en met 28 December. 

Wie was Koning Thaksin, LEES DAT HIER


Het paleis ligt naast de beroemde Wat Arun, waar ik ook wat foto's maakte. De laatste keer dat ik daar was is ongeveer 20 jaar geleden, dus ver voor de grote renovatie.


Makkelijk te bereiken met de MRT metro, halte Itsaraphap, en dan uitgang 1, dat is bij soi 34. Loop naar rechts richting Thanon Wang Doem, en loop die in tot aan het eind, en dan ben je er al.


Het gebied wordt beheerd door de Royal Thai Navy. Ik had als buitenlander wat moeite om binnen te komen. De bewaking sprak geen Engels. Ik liet mijn ID kaart zien, en er werd wat over en weer gekletst met een paar Thaise bezoekers. Uiteindelijk begreep ik dat ik het terrein op mocht in gezelschap van een Thai. Geen probleem hoor, ik liep met een Thai mee en na een paar minuten zei ik "bedankt" en liep alleen verder. 


Een paar gebouwen waren open maar er mocht binnen niet gefotografeerd worden zoals dat wel op meer plekken in Thailand het geval is.



Het was interessant om hier te zijn, die kans is er dus alleen op bepaalde data in December. Op 28 December wordt ieder jaar Koning Thaksin herdacht. Vooral in het Thonburi gedeelte van Bangkok, waar deze Koning erg populair was.



Voordat ik met het pontje de rivier ging oversteken maakte ik nog wat foto's bij Wat Arun. Dat waren voor vandaag mijn culturele uurtjes.




Alle foto's van vandaag ZIE JE HIER

Groeten uit Bangkok


vrijdag 16 december 2022

Overwinterende zeemeeuwen in Samut Prakan



Het is een lokale toeristische attractie om de meeuwen te zien, te voeren, en te fotograferen. Dus wilde ik dat ook wel eens gaan bekijken, ik hou wel van aparte dingen.  Het is maar een paar maanden per jaar, van November tot April, dan komen de meeuwen uit Noord Azie en Siberie, waar het water bevroren is, naar deze plek. Bij de Suk Ta brug in Bang Pu, Samut Prakan. TIP:  zorg dat je er bent tijdens zonsondergang.  Locatie : KLIK HIER


Hoe kom je er ?  Een taxi is het makkelijkst. Maar ik heb genoeg tijd en ben een Bangkok OV fan !! Dus ik stapte op bus 45 bij mijn vaste halte op Rama IV, naar Samrong. Daar de BTS skytrain naar eindpunt Kheha, en daar met de lokale songtaew # 36 naar de Suk Ta brug. De songtaew stopt tegenover de ingang, maar er is een loopbrug over de drukke weg. Als je bij Kheha onderhandelt met de chauffeur, en als er meer mensen zijn die die kant op willen gaan, dan rijdt hij je tot aan de brug.



Ik had wel "lol" , de bus was 8 baht, de skytrain van Samrong tot Kheha is nog steeds gratis, en de songtaew #36 naar de brug was 12 baht.............. dus totaal 20 baht voor een afstand van ongeveer 35 kilometer. Doe dit niet als je "haast" hebt.


Het was niet druk, de meeste mensen komen tegen zonsondergang. Ik kon dus op mijn gemak kijken naar de mensen die de meeuwen aan het voeren waren. 


Er is net voor de brug aan de rechterkant een hek wat toegang geeft tot een pad door het mangrove bos. Het was helaas afgesloten zoals ik verwacht had. Ik had gelezen dat het om veiligheid redenen niet meer toegankelijk is. Jammer. 


Aan het eind van de brug is een informatie centrum en een restaurant. Het restaurant was gesloten !!


Na nog een aantal foto's en filmpjes gemaakt te hebben liep ik weer naar de hoofdweg, nummer 3, de Sukhumvit Road. Bij de weg is gelijk aan de linkerkant een "bushalte" waar taxis en songtaews stoppen. Er kwam er gelijk een aanrijden, en bracht me terug naar Syktrain halte Kheha, ongeveer 8 kilometer, voor 10 baht,

Als je alle foto's wilt zien, KLIK DAN HIER




Het filmpje met een lengte van ongeveer 5 minuten staat hieronder :


Groeten uit Bangkok




dinsdag 13 december 2022

BANGKOK Wat Mai Yai Paen en Wat Sri Sudaram Worawiharn


 
Het is tijd om eens een tempel te bezoeken, ik ben nu 2 weken in Bangkok en heb nog geen tempel bezocht. Dus doe ik er vandaag gelijk maar twee !!  Wat Mai Yai Paen en Wat Sri Sudaram Worawiharn.


Het is makkelijk te vinden vanaf MRT metrohalte Bang Khun Non. Dat is aan de Thonburi kant van de rivier, en de tempels liggen aan de Bangkok Noi klong. In soi 2 is de Wat Mai Yai Paen. Een kleine tempel met toch wat mogelijkheden om foto's te maken. De locatie van het metro station is HIER


De opening foto bovenaan is bij Wat Mai Yai Paen. Het is een bouwwerk waar aan gewerkt wordt. Het is erg mooi maar ik kwam er niet achter waarvoor het gebouwd wordt. Het lijkt tijdelijk, dus ik denk aan het bezoek van een of meer hooggeplaatste personen. Of de crematie van een belangrijk persoon.

Ik zag wel een paar posters, wellicht kan iemand de tekst vertalen :


Het bouwwerk zag er in ieder geval schitterend uit, en het was zelfs nog niet afgebouwd.



Terug naar de straat, en op zoek naar de volgende tempel, die groter is, en dichter bij de klong ligt; Wat Sri Sudaram Worawiharn. Die is in soi 6, maar een paar minuten verder lopen.


Bij deze tempel maakte ik aardig wat foto's, het is een mooi complex, en gelijk aan de klong. Er is een pier, dus als je een klong toer maakt kan je boot hier aanleggen.



Er stond ergens een hek half open, en in een ruimte zag ik veel mooie objecten staan. Ik zag iemand zitten en vroeg of ik foto's mocht maken. Geen probleem !!



Ik werd wel in de gaten gehouden, ik heb geen idee of de spullen te koop zijn of dat het een andere doel heeft. 




Er is een Chinese shrine, een heiligdom dus. En uiteindelijk kwam ik bij een groot beeld, ik vermoed van Luang Pu Tuad wiens beeld je in veel tempels ziet staan. Hij was een heel bekende monnik. https://en.wikipedia.org/wiki/Luang_Pu_Thuat




En zo liep ik bij elkaar ruim een uur rond, en zag op een paar monniken na helemaal niemand. Wat een rust. Ik ging nog even op mijn gemak aan de waterkant zitten, de temperatuur is licht aan het dalen en het was nog vroeg, dus prima uit te houden.

Als je alle foto's van vandaag wilt zien, KLIK DAN HIER

Ik liep weer terug naar de straat en stapte op bus 79 richting Central World. Als je bus 79 neemt aan de overkant van de straat kan je naar de Taling Chan floating markt, leuk op een Zaterdag of Zondag.