donderdag 8 oktober 2015

Het visum is aangevraagd
Vanmorgen ging ik met de trein naar Den Haag om bij de Thaise ambassade een Non Immigrant visum voor 3 maanden aan te vragen.

De tram richting Scheveningen rijdt ivm werkzaamheden een andere route dus moest ik óf gaan lopen óf met een vervangende bus naar de Laan Copes van Cattenburch gaan . Ik koos voor de bus omdat ik op dit ogenblik nog moeilijk loop .

Uiteindelijk moest ik toch een stuk lopen want ik stapte uit bij de Laan , aan de andere kant van het water , dat is de Raamweg.  De brug naar de Koninginne gracht was afgesloten , ook voor voetgangers ,dus moest ik eerst weer terug lopen richting de Java straat.

Bij de ambassade waren er twee mensen voor mij aan de beurt , dus ging het lekker snel. Ik leverde mijn paspoort in met de bijbehorende formulieren en copietjes , en ik ging 60 euro lichter weer naar buiten.
Aanstaande Dinsdag is mijn paspoort klaar om weer opgehaald te worden . Ik geef daar de voorkeur aan , want het kan ook aangetekend opgestuurd worden .

Op de terugweg ging ik nog een kopje koffie drinken bij een goede kennis in Rijswijk , en twee uurtjes later  ontliep ik net een stremming bij de NS , dus was ik  weer op tijd thuis.
zondag 4 oktober 2015

Visum

De papieren voor het aanvragen van een visum liggen klaar.Volgende week of iets later ga ik naar Den Haag om een Non Immigrant "O" visum voor 3 maanden aan te vragen .

Mijn kamer

Dit is de kamer die ik voor de overwintering periode gehuurd heb


Overwinteren in Bangkok
Dit jaar hoop ik voor de derde keer te gaan overwinteren in Thailand , wederom in Bangkok.

De eerste keer was in 2012 en de tweede keer in 2013. De tweede keer ben ik echter een paar weken eerder terug naar huis gegaan . De reden daarvoor waren privé omstandigheden en ook de politieke situatie in Thailand , met name in Bangkok.


In 2014 ben ik wel op vakantie geweest maar dat was korter dus noem ik dat geen overwintering.
Dit jaar moet dus de derde keer worden.


Waarom Bangkok ?  Ik hou van grote steden en Bangkok is daar natuurlijk een prachtig voorbeeld van. De infra is de laatste 15 jaar enorm verbeterd met oa de komst van de skytrain , de metro , en de airport raillink.


Er is in Bangkok zo ontzettend veel te doen en te zien. Ik heb ieder jaar een "to do" lijst bij me .
Ik rij geen auto en geen brommer , en met het openbaar vervoer in Bangkok en omgeving kom ik overal waar ik heen wil gaan . In andere plaatsen waar geen goede busverbindingen zijn ben je aangewezen op taxis en busjes en  Songtaews enz.


Tijdens mijn twee vorige overwinteringen schreef ik mijn "avonturen" hier


Uiteraard ga ik ook een paar uitstapjes maken buiten Bangkok zoals het vieren van Loy Krathong in Chiangmai. Ik wil ook een paar dagen naar Isan en denk aan Nakhon Phanom.


Het wel of niet doorgaan van mijn overwintering is afhankelijk van mijn mobiliteit. Op dit moment heb ik wat problemen aan mijn beide benen en voeten.


Ik hoop dat ik vóór November weer de oude ben zodat ik kan gaan genieten van Thailand en met name van Bangkok .