Bangkok Hotels

donderdag 12 november 2020

NIEUW Ik zocht een oude tram in Bangkok en ik vond hem

Veel mensen weten niet dat er decennia geleden trams in Bangkok reden. Dat is ook moeilijk voor te stellen als je de verkeersdrukte ziet, vroeger en nu. 




Ik was al een keer op zoek geweest naar stukken tramrails die nog steeds zichtbaar zijn in Bangkok. Die heb ik ook gevonden maar kon ik er geen foto's maken omdat er auto's op geparkeerd stonden.  Dus moest ik even op google hulp zoeken.

Dit is de Kanlayana Maitri Road, de tram vanaf de City Pillar naar Thanon Tok reed hier langs.

Er waren 11 tramlijnen in Bangkok, en ik had gelezen dat er nog een tram, in prima staat, op het terrein van het electriciteits bedrijf aan het eind van Thanon Tok zou staan. Dat is het eindpunt van de oudste tramlijn in Bangkok. Hier reed de tram vanaf 1888, tot ongeveer 1968, dus zo'n 80 jaar. Alle andere lijnen reden vanaf het begin van 1900, en ook tot 1968.  

Ik ging dus op zoek naar die tram, gewoon omdat ik dat leuk vond. Het eindpunt van bus 1 is ook in Thanon Tok, dus stapte ik ergens op de Charoen Krung road op deze bus, en bleef zitten tot het eindpunt.


De chauffeur vroeg, toen ik uitstapte, wat ik hier te zoeken had.........en ik antwoordde hem "rotrang" รถราง.  Hij zei niets meer en zal wel gedacht hebben die man is getikt hahaha. 


Video van een ritje met de tram in Bangkok

Afijn ik was aan het eind van Thanon Tok, en zocht het trammetje.  Ik vroeg het aan een paar mensen die zaten te eten, en die wezen me naar het gebouw op bovenstaande foto. Het gebouw van de Electriciteits maatschappij.

Ik liep het terrein op en de security vroeg waar ik heen ging........Ik lachte en vroeg naar de "rotrang".  De vriendelijke security vrouw wees me terug naar het toegangs hek, en net voor de uitgang langs het gebouw zou de tram staan. Ik was er dus al voorbij gelopen.

En ja daar stond een prachtig onderhouden tram, goed in de glimmende lak, en een medewerker was met een schoonmaak beurt bezig. Mijn doel was bereikt.


De schoonmaker lachte en stopte met de waterspuit toen hij zag dat ik wat foto's wilde maken.



Het bedieningspaneel had ook een schoonmaak beurt gehad en was nog nat


Het zag er allemaal goed ondehouden uit. Ik was tevreden en had mijn doel bereikt, en ik hoefde niet lang op bus 1 te wachten om mijn terugreis naar Charoen Krung te beginnen.



Veel info over de tram in Bangkok :   KLIK HIER

Lokatie : KLIK HIER