Bangkok Hotels

vrijdag 12 juli 2019

NIEUW Bangkok Icon Siam Candle Festival 2019


Vanaf vandaag 12 Juli, tot en met 17 Juli is er in het Icon Siam Bangkok een kaarsen festival. Ik ging er een kijkje nemen en maakte weer veel foto's, die ik graag met jullie wil delen.




Het kaarsen festival is ter ere van  Alsalha Bucha, een Bhoeddistische dag, en Khao Pansa is de dag erna en tevens het begin van een 3 maanden durende vastentijd voor de monniken. Deze dagen zijn ieder jaar op een andere dag, dat heeft met de stand van de maan te maken.


Op de eerste verdieping, FL1, worden demonstraties gegeven in de Rassada Hall, en de beroemde Weera Meesook was er vandaag ook. Hij maakte veel prijswinnende ontwerpen van praalwagens in Ubon Ratchathani. 


Deze foto : Bangkok Post

Ik mocht een bloem van kaarsvet maken, en de dames hielpen me goed hoor; het is maar een idee hoe het precies werkt. Ik had dat vroeger in mijn geboortestad Gouda wel eens gezien bij de toenmalige kaarsenfabriek.




Ben je in Bangkok, het is leuk om te gaan kijken, en er is natuurlijk nog meer te zien in Icon Siam, zoals de geweldige floating market op de begane grond. Ik was er al een keer toen het net een paar dagen open was, lees mijn verslag hieronder om oa te lezen hoe je er kan komen. 


O ja , alle foto's van vandaag staan : HIER


Locatie : KLIK HIER


Filmpje met uitzicht van een van de bovenste verdiepingen : 


Groeten uit Bangkok
Rene




woensdag 10 juli 2019

SRT station ChomThong Bangkok en Wat Dhammakaya

Langs de spoorlijn van WongWianYai naar Mahachai Samut Sakhon liggen interessante buurten. Vandaag ging ik naar ChomThong, niet met de trein maar met de bus. De treinreis maakte ik al vaak genoeg dus reis ik nu af en toe met de bus de stationnetjes af.



Met bus 111 ging ik naar halte Wutthakat soi 42. Om dan bij het stationnetje te komen moet je langs de spoorbaan lopen, en af en toe opzij springen voor een motorfiets. Het treintje rijdt maar een paar keer per dag en ik had uitgerekend hoe laat de trein hier zou passeren zodat ik dat kon filmen .



Er stonden twee Duitse dames op de trein te wachten en ik groette ze vriendelijk. Er zaten een paar Thaise dames met een baby op een bankje die ook vriendelijk naar me lachten en vroegen waarom ik niet mee ging. Ik wilde naar de tempel, en moest daarvoor over het spoorviaduct lopen. Allemaal losliggende planken en gaten, het zou in Nederland 100% afgekeurd worden.



Ik begreep dat hier veel water is en sommige delen zijn moeilijk bereikbaar. Onder de spoorbrug door maakte ik nog een foto van een huis aan het water.

De tempel die langs de spoorlijn ligt is erg mooi, en er heerst een enorme stilte. Er was niemand te bekennen. Ik maakte er een aantal foto's. Google maps noemt deze tempel ook 

       Wat Ratcha Orasaram Ratchaworawihan (Chom Thong)





Zelfs de zon scheen tussen de wolken door, en dat is altijd erg fijn als je foto's aan het maken bent.



Ik kwam een leuke blog tegen van iemand die hier ook was :

http://www.doseoflife.com/kids-trains-temples/



Als je alle foto's van vandaag wilt zien KLIK DAN HIER

Van een wandeling die ik maakte tussen station Talad Phlu en WongWianYai maakte ik ook een verhaaltje :

https://ikbeninbangkok.blogspot.com/2018/01/een-wandeling-van-talad-phlu-trein.html




Locatie : KLIK HIER

Groeten uit Bangkok
Rene


maandag 8 juli 2019

UPDATE Deel II Onder De Bruggen Van Bangkok

Ruim een week geleden was ik al eens hier, maar ik had toen maar de helft van mijn geplande bezoek uit kunnen voeren. Vandaag ging ik dus terug naar Prapadaeng. Vanaf mijn vaste halte met bus 141 en een overstap op bus 82. In bus 141 was ik de enige passagier vanaf het moment dat ik instapte, totdat ik mijn bestemming bereikt had. De chauffeur en kaartjesverkoopster gingen zelfs even naar het toilet tijdens deze rit !!

Dit was deel I als je dat gemist hebt 

https://ikbeninbangkok.blogspot.com/2019/07/nieuw-bangkok-phra-pradaeng-onder-de.html


Afijn, op mijn bestemming liep ik eerst naar het enige vaste verbindingspunt, een brug, tussen Bangkok en Baan Krachao, dat is de groene long van Bangkok en een must om te bezoeken. 


Dat is ook met een georganiseerde fietstocht mogelijk. Het schiereiland is verder op twee plaatsen met een pontje te bereiken. Een bij Wat KlongToey Nok en een bij Wat Bangna Nok.



Meer info over de verbinding bij Wat Bangna Nok  :


En foto's bij Wat Klongtoey Nok : KLIK HIER

Het is een geweldig gezicht om die bruggen te zien


Toen ik naar een pontje terugliep, niet het pontje van mijn eerste bezoek hier, ging ik ook nog even een tempel bekijken, Wat Songtham :


Bij het pontje is ook het eindpunt van bus 82 en bus 6


Het pontje kost 2 baht, en gaat naar de Phuchao Saming Phrai road. Het pontje vaart dezelfde route als het autopontje, ze varen naast elkaar.


Vanaf de overkant kan je eventueel een songteaw nemen die naar Samrong-Sukhumvit rijdt. Het is songtaew nummer 1144


Maar de reden dat ik hier was is om restanten van een oud fort te vinden.  Op die plek zou nu een ziekenhuis staan. Dat ziekenhuis had ik via google maps al gauw gevonden en liep er naartoe.

Bij de ingang zie je gelijk al oude muurresten van het fort, het Phuchao Saming Phrai fort. Ik liep gewoon alles openbare paden bij het ziekenhuis in en uit in de hoop wat te kunnen ontdekken. En tot mijn grote verrassing pakte dat goed uit.


Het zijn maar stukken steen, maar dat zijn oude tempel ruines ook, en ik vind het prachtig om zo Bangkok te verkennen. Er zouden ook nog oude kannonnen staan, en ik dacht dat dat wel aan de kant van de rivier zou zijn, ter verdediging voor gevaar vanaf het water. Ja hoor, er staan er genoeg, erg mooi.



En dat allemaal op het terrein van een ziekenhuis.



Ik maakte vandaag weer veel foto's en als je ze wilt zien dan KLIK JE HIER

Richard Barrow was hier ook en zijn website trok mijn belangstelling :


Ik ging weer met het pontje terug en stapte daar op bus 82 



Groeten uit Bangkok, en ik sluit af met een filmpje