vrijdag 11 december 2015

Snowtown en Bike for Dad

Het was zoals gebruikelijk weer een drukke dag voor me, want er is hier zo ontzettend veel te doen . Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die Bangkok een saaie stad vinden .......

Ik ging eerst naar Snowtown ,  http://snowtown.in.th/en/ dat is in de shoppingmall Ekamai Gateway:

http://www.gatewayekamai.com/

De metro was vandaag goedkoper dan het normaal gesproken al is , 50% korting vandaag ........mmmm , helaas waren de ritprijzen bij de skytrain het normale tarief. Maar ik zal geen klacht indienen hoor .....

Ook bij Snowtown kreeg ik korting , ik hou van koopjes . Ik zag ergens staan dat als je boven de 60 bent je korting krijgt, dus ik stond bij de kassa met mijn Nederlandse ID kaart en dat was voldoende , yammie weer 70 baht korting .

Ik kreeg laarzen om aan te doen , ze hadden zowaar mijn maat , en ik ging de gladde piste op. De sneeuw die opgespoten werd is geen sneeuw maar het zijn ijsvlokken . Best wel gevaarlijk want ik probeerde een sneeuwbal te maken , en dat lukte niet omdat het keihard was.  Maar ok , de Aziaat weet niet beter en maakt dolle pret ....


Alle foto's van Snowtown : Klik Hier

Daarna ging ik met de skytrain naar Saladaeng , en ik was daar rond 1500 uur. De Bike for Dad fietstocht zou ook om 1500 uur beginnen maar dat was enkele kilometers bij Saladaeng Silom verwijderd. Toen ik er kwam was de weg al geheel afgesloten en de skytrain stopte er later ook niet meer. Allemaal veiligheidsmaatregelen.
Het was nog niet zo druk maar dat werd het wel , je kon niet meer lopen . De Thaise mensen zaten op het trottoir hetgeen gebruikelijk is als er een lid van het Koninklijk huis langskomt , in dit geval de Kroonprins.

Het duurde tot rond 1700 uur , toen was het overvol ,en kwamen de Kroonprins en veeeeel hooggeplaatste mensen op de fiets voorbij en later de deelnemers van de burgers.

Toen ik de metro wilde nemen moest ik een paar keer in de rij staan ,want mensen werden mondjesmaat binnen gelaten. Ik moet zeggen dat zulke dingen hier zeer goed georganiseerd worden en dat de Thai enorm geduldig is als het op wachten aankomt.


Alle foto's van Bike For Dad : Klik Hier

woensdag 9 december 2015

PhayaThai Palace

Toen ik er dit jaar begin Mei was stond het paleis in de steigers , zoals nu ook veel andere belangrijke gebouwen en tempels in Bangkok. Er schijnt genoeg geld te zijn om alles te restaureren.

In ieder geval is hier de restauratie klaar en ziet het paleis er weer prima uit.  Het ligt tussen een paar ziekenhuizen en is ook in gebruik als museum. Je kan er vrij rondlopen.


Alle foto's, inclusief die van afgelopen Mei staan : Klik Hier

Morgen ga ik een kijkje nemen in Snowtown.............een attractie met veel sneeuw , op de bovenste verdieping van Ekamai Gateway shopping mall.  Ze claimen de meeste sneeuw in Bangkok te hebben , uiteraard kunstmatig gemaakt, maar die claim heeft ook Dreamworld en ook Harbin Ice World.  Wellicht ga ik ook nog een keer bij Harbin kijken ,Dreamworld wordt wat moeilijker met het openbaar vervoer.

http://www.harbin-icewonderland.com/
http://snowtown.in.th/en/
http://www.dreamworld.co.th/en/

Je ziet , in een miljoenen stad is er genoeg te doen .Zo zijn er ook genoeg ijsbanen waar geschaatst kan worden , veelal in shopping malls.

En overmorgen is Bike For Dad , een fietstocht door de stad , en voorop rijdt de Kroonprins. Veel straten zijn dan afgezet en het verkeer zal een chaos worden, mede omdat de fietstocht om 1500 uur begint , en halverwege de 29 kilometer tellende rit de "spits" in Bangkok begint .

Al dagen is men bezig om de route schoon te maken , zo gaat dat hier. In straten zoals Ratchaprarop waar je  op het trottoir niet normaal kunt lopen door de ambulante handel die er staat, is het nu erg rustig en overzichtelijk. Of het veiligheids maatregelen zijn of omdat de Kroonprins langs komt fietsen is me onduidelijk.Maar dat het een happening wordt is zeker, ik zal proberen een plaatsje te vinden waar ik wat foto's kan maken ,hopelijk ook van de Prins , meerijden doe ik niet .

dinsdag 8 december 2015

Sanam Chandra Palace Nakhon Pathom

Als Thailand gangers de stad Nakhon Pathom horen of lezen denken ze aan de grote chedi die daar staat ,maar er is nog meer te zien hetgeen bij velen niet bekend is.

Ik ging met de trein van 0920 richting Huahin en stapte rond 1050 uit in Nakhon Pathom. De kosten waren , schrik niet, 14 baht , minder dan een halve euro. Ik had de route naar het park via Google maps bestudeert en liep er probleemloos naar toe. Probleemloos wat betreft de route , later kreeg ik weer pijn aan mijn linkerbeen. Maar ik hou vol ........

https://en.wikipedia.org/wiki/Sanam_Chandra_Palace

Tegen betaling van 50 baht entree mocht ik het park binnengaan , en voor zover ik het kon overzien was ik er alleen ........maar wel met enige security agenten .

In het paleis binnen mocht niet gefotografeerd worden hetgeen me nog nadrukkelijk verteld werd toen men zag dat ik een camera bij me had. De reden voor het verbod is onduidelijk, maar ik doe er verder niet moeilijk over, ik ben niet naar binnen gegaan om de niet te fotograferen objecten te mogen zien .........Als ze daar blij mee zijn hebben ze mijn zegen...

Dit vond ik zooooo mooi om op deze manier te fotograferen :Net een sprookje toch.

In dit jaargetijde staan in Thailand op veel plaatsen de zonnebloemen in bloei , vooral in Saraburi , waar zelfs op Zondag vanuit Bangkok een toeristen trein heen gaat. Want de Thai is ook heel erg toerist in eigen land.Maar de vertrektijd van rond 0700 uur trekt me niet zo !!


Ik liep wat rond in het park en werd goed in de gaten gehouden door de security ,die zelfs op een fiets achter me aan reed ........Ach dan hebben ze ook wat te doen toch.

Hier nog een foto van de chedi , die je vanaf het station goed kan zien


Ik zag toch nog een student die iets aan het doen was bij de Ganesha, en hij wilde wel een foto van me maken . https://en.wikipedia.org/wiki/Ganesha


In Thailand zijn grote verzamelingen van oude spullen , en geen namaak. Ik zag ineens tussen veel bomen een hal met veel oude auto's , en zelfs van de C10 waarin vroeger de politie van Rotterdam reed , stonden er een paar , en ook prachtige VW busjes. Hoe komen ze er aan ?
Alle foto's : Klik Hier

Omdat de eerste trein terug pas na 1500 uur reed ,naar Bangkok Noi , aan de Thonburi kant van de rivier, nam ik een bus naar Bangkok . Voor 40 bahtjes ( iets meer dan een euro ) voor een rit van 50 kilometer richting het zuidelijk busstation van Bangkok waar de bussen naar Zuid Thailand vertrekken , en daar stapte ik over op een bus naar het Victory Monument .  Leuk om dat allemaal van te voren uit te zoeken want als je een Thai om inlichtingen vraagt kom je nergens .......en 99% spreekt geen Engels , en mijn Thais is te weinig. Maar ik kom er wel met hulp van Google Maps ....

Leuk was ook nog dat ik in de bus ongevraagd een foldertje kreeg met alle bussen en minibussen vanaf het Victory Monument. Ja de Engelse tekst was prima op de omslag,maar verder kwam er geen letter Engels aan te pas , dus heb ik er niet veel aan. Google Maps is mijn hulp .


maandag 7 december 2015

Wat Pho

Vandaag ben ik al weer 5 weken in Bangkok. Ik verveel me niet maar heb wel regelmatig last van mijn linkerbeen . Dus moet ik af en toe wat rustiger aan doen .

Gisteren, Zondag 6 December, deed ik inderdaad rustig aan want ik ben naar de bioscoop geweest en heb Hungergames 2 bekeken. Daarna ben ik nog naar het Bangkok street festival in het Lumpini park gaan kijken . Er dreigde een bui te gaan vallen en dat kan heftig zijn hier in Thailand, en ik vond er eerlijk gezegd niet veel aan, dus was ik daar weer snel weg.

Gisteravond heb ik via True Fox Sports het grootste gedeelte van Feyenoord tegen Heracles op de tv gekeken ,maar ik heb het einde niet gehaald en ging rond 2130 uur plaatselijke tijd maar slapen.

Het is ruim 20 jaar geleden dat ik een bezoek bracht aan de Wat Pho , een van de bekendste en mooiste tempels van Bangkok. Dus hoog tijd om daar weer eens te gaan kijken.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wat_Pho

Vandaag is een  "extra" Nationale feestdag omdat de Koning op Zaterdag jarig was. Op die manier komen ze hier ieder jaar aan een behoorlijk aantal feestdagen. Op internet staat dat de Wat Pho en ook de Wat Phra Keaw op Feestdagen niet open zijn ,maar bij beiden hangt een bord dat ze iedere dag open zijn , ook tussen de middag. Er wordt zo vaak geschreven dat beide tempels tussen 1200 en 1300 gesloten zijn maar dat is allemaal achterhaald en nooit bijgewerkt.


In de Wat Pho is vooral de reclining buddha , liggende buddha, erg populair . Er zijn echter renovatie werkzaamheden aan het beeld ,maar gelukkig doet men dat in fasen zodat de bezoekers er weinig last van hebben.


Alle foto's van Wat Pho : Klik Hier

Morgen wil ik met de trein naar Nakhon Pathom om het Sanam Chandra Royal Palace te bezoeken. Ik was al eerder in Nakhon Pathom ,maar bezocht toen de beroemde chedi.
Ik ga na het bezoek met de bus terug naar een busstation buiten Bangkok en moet daar weer overstappen op een andere bus. Dit omdat de treinen terug op ongunstige tijden rijden . Dan moet ik vele uren wachten. 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nakhon_Pathom_(stad)