Bangkok Hotels

woensdag 14 juni 2017

Dinosaur Planet Bangkok

                                          DINOSAUR PLANET IS GESLOTEN

Op de plek waar nu Dinosaur Planet is was jaren geleden "Washington Square", een uitgaansgebied in Bangkok. Daar waren barretjes en ook de Mambo Cabaret show. Ik ken die tijd nog en wellicht andere Bangkok bezoekers ook nog wel.




Dinosaur Planet is zeer makkelijk te bereiken. Het is aan de Sukhumvit Road , en skytrain halte PhromPhong. Dan loop je een stukje terug langs het Benjasiri Park, en je bent er al.

Lokatie :  Klik Hier

Het is leuk voor jong en oud en de meeste attracties in het park zijn gratis. Info daarover op hun website :  https://www.dinosaurplanet.net/en/intro/


Vanuit Pattaya is het ook makkelijk te bereiken met de bus naar Ekamai, en dan met de skytrain naar Phromphong. Dit is wellicht ook leuk voor mensen met kinderen, en je kan makkelijk in één dag heen en weer vanaf Pattaya.


Ik kocht mijn toegangskaart online , en betaalde met mijn creditcard. Je krijgt dan ongeveer 15% korting. Je kan dan de bevestiging email uitprinten of via je smartphone aan de kassa tonen. Je krijgt dan je toegangskaart.





Het was niet druk maar ik was er al vroeg in de ochtend, het park was net open. De openingstijd is 1000 uur.

Alle foto's : KLIK HIER





dinsdag 13 juni 2017

Mae-Rim Darabhiromya Royal Mansion museum en Wat Dara Pirom

Dara Rasmi is getrouwd geweest met Koning Rama VI,  Chulalongkorn  https://en.wikipedia.org/wiki/Dara_Rasmi

Een paleis annex museum en een tempelcomplex in Mae Rim zijn naar haar vernoemd.
Helaas mag er in het museum niet gefotografeerd worden zodat ik slechts een paar foto's buiten heb kunnen maken.



Het museum was voor ons even zoeken omdat Google Maps ons op een dwaalspoor bracht. We moesten op het terrein van de politie zijn volgens Google, maar daar kwamen we niet verder dan een hek dat op slot zat. Een dienstdoende agent heeft ons de weg gewezen hetgeen slechts een paar honderd meter verder was dan het "Google" hek.  De juiste lokatie is : Klik Hier

Als je van de Thaise geschiedenis houdt is het erg leerzaam, ik bekeek met veel aandacht het aanwezige porseleinen servies ( Chinees ? ) en de zilveren gebruiksvoorwerpen. Aan de merken op het zilver te zien is het Engels volgens mij. Helaas geen foto's.



Na wat rondgekeken te hebben reden we het terrein af en moesten we een brug over het irrigatiekanaal oversteken, en die brug vonden we al snel. We waren toen ook zeer dichtbij de tempel Dara Pirom . Lokatie : Klik Hier

Een prachtig en goed onderhouden tempelcomplex, en er werd volop gewerkt aan uitbreiding.
We bleven er zeker 45 minuten omdat er veel te zien was.




In Mae Rim en omgeving is er trouwens ontzettend veel te zien, te veel om op te noemen . Kijk hier eens : https://www.google.nl/#q=mae+rim+attractions

We kochten een vorige keer heerlijke honing in de Supa Bee farm. We reden er dit keer voorbij naar de Baa Baa coffeeshop om een bakkie te doen. Hou je van honing en ben je in de buurt ga dan hier even langs : Supha Bee Farm

De koffie bij Baa Baa was lekker en we zaten er relaxed. De koffie in Thailand is de laatste jaren erg van kwaliteit verbeterd, ik weet nog dat er alleen vieze nescafe oploskoffie was. De papavervelden zijn nu koffieplantages en thee plantages. Baa Baa Koffie




Alle foto's : Klik Hier

Nog wat info over het paleis-museum en de tempel :





maandag 12 juni 2017

Wat Sangkaew Phothiyan

Alweer een tempel.......maar over een paar dagen ga ik naar Pattaya en dan zal het een stuk minder worden met tempelbezoek..............

Op zo'n 140 kilometer ten noorden van Chiangmai, vlak langs de route 118, bevind zich een nieuw tempel complex, Wat Sangkaew Phothiyan.


Afhankelijk van de verkeersdrukte is het ongeveer 2 1/2 uur rijden vanaf Chiangmai. Uiteraard kan je dit complex ook vanuit Chiangrai bezoeken. We stopten onderweg bij de Chiangrai hotspring voor een sanitaire stop en een kop koffie. Die hotspring is : Klik Hier

De lokatie van Wat Sangkaew Phothiyan is : Klik Hier


Veel buitenlandse toeristen zagen we niet maar ik denk dat dat nog wel gaat veranderen, want  het is net of je in sprookje terecht bent gekomen, zo mooi is het hier.


We keken onze ogen uit, wat een prachtige beelden staan hier, en wat een kleuren. Hopelijk wordt het goed onderhouden want dat is de enige manier om het mooi te houden.



Alle foto's staan : Klik Hier

Nog wat info :




We hadden nog wat tijd over en we besloten om nog even bij de Mae Suai dam te gaan kijken ,zo'n 15 minuten vanaf het tempelcomplex, daar heb je een mooi gezicht op de natuur in die omgeving :





Lokatie : Klik Hier






zondag 11 juni 2017

Wat Muen San Chiangmai

Chiangmai is een stad met veel tempels, waarvan er enkele door veel toeristen bezocht worden. Ik heb ze bijna allemaal al gezien , zoals bijvoorbeeld de Wat Chedi Luang en de Wat Phra Singh. Ik zoek vooral naar tempels die niet door grote aantallen toeristen bezocht worden.

In de nabije buurt van de zilverstraat Wualai zijn twee prachtige zilveren tempels, de Wat Srisuphan, die ik al eerder bezocht, en de Wat Muen San, die ik vandaag bezocht. Beide tempels zijn op enkele minuten loopafstand van elkaar.

Wat Srisuphan foto's  : Klik Hier
Blog van Wat Srisuphan : Klik Hier

De Wualai straat is ook bekend om de Zaterdag Walkingstreet, een leuke markt die iedere Zaterdag rond 1700 uur begint.


Toen ik een paar maanden geleden de Wat Srisuphan bezocht had ik er geen idee van dat er op een paar minuten loopafstand nog een zilveren tempel was. Die kwam ik tegen tijdens mijn speurtochten op google maps. Vandaag ben ik daar heen gelopen vanuit mijn hotel, ik denk nog geen 10 minuten.

Het Chiangmai Gate Hotel kan ik aanbevelen. Het is in een rustige straat, er is een Nederlandse touragent van  Viengtravel, en er is een zwembad. In de buurt zijn leuke restaurantjes en de Zaterdag walkingstreet.

Het Chiangmai Gate Hotel boeken : Klik Hier

De lokatie van de Wat Muen San is : Klik Hier

Het is een schitterende tempel en ik maakte er weer een behoorlijk aantal foto's :



Alle foto's van deze tempel : Klik Hier





Wat extra info :