zaterdag 19 december 2015

Siam Street Festival

Vandaag had ik me voorgenomen om een rustdag te houden , maar ja je bent in Bangkok en er is zo ontzettend veel te doen , en ik wil niets missen , maar dat is ook weer niet te doen . Ik snap dan ook niet dat er mensen zijn die Bangkok saai vinden en alleen maar plezier hebben in het horeca gedeelte van Bangkok , en dan met name Patpong , Cowboy en Nana.

Die tijd van de kroegen heb ik achter me gelaten , ja ik drink nog bier hoor , en vind het gewoon leuk om te zien wat er in een enorm metropool als Bangkok afspeelt. En dat is dus niet weinig.

Ik had een koffie afspraak in de buurt van Central World , dat was om 1400 uur. Ik heb een uurtje met Frans , een goede kennis die in Pattaya woont, over van alles en nog wat gekletst.

Ik was op loopafstand van Siam Square , en ik wist dat er vandaag en morgen een straat festival zou zijn , vergelijkbaar met het Lumpini straat festival van 2 weken geleden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Siam_Square

Dus ging ik daar kijken en maakte weer wat leuke foto's :
Alle foto's : Klik Hier

Ik zag een kraam met heerlijke sate maar kon me bedwingen , en kocht niets .  Wat hebben ze dat mooi verpakt .


Is dit een husky , wat een lieve hond :


Een paar uurtjes eerder was ik nog even op Hualampong , het Centraal Station van Bangkok. Dat gaat trouwens over een paar jaar sluiten en wordt een museum.  Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Als je de metro en skytrain vergelijkt met de trein is het maar een armoedig iets !!

Vroeger had je in Nederland nog stationskappers , nou wat ik op het station van Bangkok vandaag zag ................
Morgen ga ik een kijkje nemen aan de rivier bij de Rama VIII brug , daar worden "swan boat races" gehouden , dus dat moet de moeite waard zijn om leuke plaatjes te maken.

https://en.wikipedia.org/wiki/Swan_boat_(racing)

vrijdag 18 december 2015

Bangkokian Museum

Gisteren schreef ik dat ik vandaag wellicht naar de nieuwe starwars film zou gaan kijken. Nou die film draait nog wel even................het was vandaag net als gisteren geweldig weer met een lekker briesje en dan moet je buiten genieten en komt de film wel een andere keer.

In soi 43 van de Charoen Krung Road , dat is ongeveer tegenover het Grand Postal : http://grandpostal.com/  is een klein museum. Het zijn 2 authentieke Thaise huizen met prachtige teakhouten vloeren ,waar bezoekers van harte welkom zijn.  Dus ging ik daar maar een kijkje nemen.

De entree is gratis , men wil wel graag dat je het gastenboek tekent.

In de huizen staan de originele meubelen en huishoudelijke artikelen zoals met die gebruikte in de jaren 50 ( denk ik ) .  Gewoon leuk om te zien alhoewel ik geen fanatiek museum bezoeker ben.

Alle foto's van het Bangkokian museum : Klik Hier

Teruglopend kocht ik op het postkantoor gelijk wat mooie postzegels voor mijn benedenbuurman in Dordrecht , hetgeen ik hem ( onder voorbehoud ) beloofd had.  De Thaise postzegels zijn vaak mooie plaatjes en vaak op mooie vellen gedrukt. De waarde ervan zal nooit veel worden maar ze zijn prachtig, ook met toeristische afbeeldingen  :Morgen en overmorgen worden er bij de Rama VIII brug "swan boat races" gehouden .Ik was gisteren bij die brug en vroeg me af waar de tribunes voor zijn die men aan het opzetten was. Nu weet ik dat dus en heb het plan om Zondag te gaan kijken .  De Zondag markt op Silom en het Zondag concert in het Lumpini park komen nog wel..........het lijkt er op of het moeilijk gaat worden om keuzes te maken ....
donderdag 17 december 2015

Rama VIII brug

Vanmorgen toen ik wakker werd en de balkondeuren opende voelde ik gelijk dat het een heerlijke dag zou gaan worden. Er stond een lekker briesje en dat is in een tropisch land als Thailand altijd van harte welkom.

Een paar dagen geleden was er weer eens een storm in de Phillies en het beetje wind wat daar van over was en hierheen waaide zorgde dus voor een prima dag. In de schaduw was het zelfs fris te noemen.

Mijn voornemen om over de Rama VIII brug te gaan wandelen kwam dus op een goeie dag, vandaag dus.
De brug lijkt heel erg veel op "de zwaan" van Rotterdam , de Erasmus brug.


Ik kwam er met de bus , vanaf mijn vaste halte nam ik bus 47 en onderweg stapte ik over op bus 49. Ik stapte uit op de hoek van Wisut Kasat en Samsen , en daarvandaan was het 5 minuten lopen naar de brug.  Info : https://nl.wikipedia.org/wiki/Rama_VIII-brugAan de andere kant van de rivier is een prachtig parkje .


Alle foto's : Klik Hier

Ik liep ook weer terug over de brug en liep de Samsen Road in. Op de hoek van Samsen en Phra Sumen was jaren geleden een shopping center , New World.  Het werd te oud en werd gesloten . Omdat er lekkage door het dak was liep de kelder onder water en dat was een broedplaats voor vele muggen waar mensen in de omgeving veel last van hadden . De oplossing was dat men vissen in het water uitzette en dat hielp. Het werd tevens een toeristische attractie om naar binnen te glippen via klimpartijen en dan foto's en films te maken. Ik had dat ook al een paar jaar op mijn lijstje staan , maar helaas ........er zijn geen vissen meer en de boel is hermetisch afgesloten .


Waarom het gebouw nog niet afgebroken is , is onduidelijk .

Ik vond op youtube een filmpje over dit fenomeen :
Ik liep weer verder , en kreeg uiteraard weer last van mijn linkerbeen . Dus morgen weer rustig aan. Ik ruste uit bij het fort Phra Sumen en ging vanaf Phra Athit met de boot verder en kwam zo via via weer op mijn kamer terug.


Misschien ga ik morgen naar de nieuwe Starwars film .
Zaterdag heb ik een koffieafspraak met Frans uit Pattaya , hij komt het weekend naar Bangkok. Na de koffie gaan we beiden onze eigen weg verder........
Zondag begint de Silom walkingstreet markt weer en ook het Zondag concert in het Lumpini park. 
En Maandag ga ik weer 2 dagen naar Pattaya.

Nee ik verveel me niet en als het zo doorgaat blijft er zelfs veel op mijn lijst staan .........nou dat komt de volgende keer wel weer .

Groetjes uit Bangkok.

dinsdag 15 december 2015

Wat Benchamabophit

Het is alweer een paar dagen geleden dat ik een tempel bezocht heb, dus ging ik vandaag naar de Wat Benchamabophit.

Info : Klik Hier


Ik kwam er vrij eenvoudig, vanaf mijn vaste bushalte aan de Rama IV road met bus 74 en overstappen bij het Indra Regent hotel op bus 72 , en die stopt "voor de deur" van deze tempel.

Ik was er één keer eerder  , en dat is , schrik niet, ongeveer 42 jaar geleden tijdens een van de eerste keren dat ik in Bangkok was. Dus tijd voor een herhaling !!

Alle foto's van Wat Benchamabophit : Klik Hier

Omdat het verkeer in Bangkok enorm druk is ,het een chaos noemen vind ik iets te ver gaan , duurt het met de bus soms erg lang om ergens te komen. Met de taxi heb je uiteraard hetzelfde "probleem". En de skytrain en metro komen niet overal. Ik heb er geen moeite mee en doe alles op mijn gemak , en heb de tijd . Wat ik vandaag niet kan zien doe ik morgen wel , en wat er deze reis niet bezocht kan worden bezoek ik de volgende keer wel. Dus was het bezoek aan deze tempel mijn dagvulling , buiten het gebruikelijke kopje koffie ergens in de stad , en het bezoek aan Tops Supermarket.

Morgen begint de voorverkoop van de Thaise voetbalwedstrijd om de Chang Cup , op 2e Kerstdag, tussen FC Buriram en Muangthong United.  Ik ga proberen een kaartje te scoren. Die wedstrijd wordt gespeeld in hetzelfde stadion waar ik geweest ben toen de old stars van Liverpool en Manchester United tegen elkaar speelden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Suphachalasaistadion


maandag 14 december 2015

Khorat

Gisteren, Zondag 13 December, ging ik met de trein vanaf het Centraal station in Bangkok , Hualampong, naar Khorat.
De treinen van de SRT in Thailand zijn allemaal dieseltreinen , en rijden gemiddeld zo'n 80 kilometer per uur denk ik.

De rit naar Khorat duurde bijna 5 uur ,maar dan heb je ook wat voor je geld , zo'n € 8,50 omgerekend , 2e klasse en aircondition. 3e Klasse is bijna voor niets, airco door het open raam , maar dan heb je na 5 uur een houten kont en daar zit ik letterlijk en figuurlijk niet op te wachten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Nakhon_Ratchasima_(stad)


Khorat wordt ook Nakhon Ratchasima genoemd , en een van de belangrijkste attracties in de stad is het standbeeld van Thao Suranaree https://en.wikipedia.org/wiki/Thao_Suranari

Ik had geen speciaal doel maar wilde gewoon wat wandelen in de oude stad en een indruk krijgen .
Even voorbij het standbeeld werd ik aan de waterkant enkele keren vriendelijk aangesproken door Thaise "dames" die een short time wilden ......ik lachte vriendelijk en knikte nee !! En dat al rond 1730 uur ..Alle foto's die ik tijdens de wandeling maakte : Klik Hier

Ik logeerde in het Romyen Garden Place , een echte aanrader.Ik betaalde voor een luxe kamer 1190 baht , zo'n 30 euro. Ik kreeg een voucher voor een saladebuffet , incl koffie en brood; dit als een soort van gezond ontbijt. Ik heb er geen gebruik van gemaakt.
Het hotel is op korte afstand van shoppingmall Klang Plaza en van het standbeeld .

De link van het hotel : Klik Hier

Er was zelfs een magnetron op de kamer, een regendouche en zelfs een heerlijke fauteuil  : 
Ik ging vroeg naar bed , mijn lichaam vereist dat nou eenmaal , en ging vanmorgen al vroeg naar het station van Thanon Chira Junction , op loopafstand van het hotel.

Ik had in Bangkok al een kaartje voor de terugreis gekocht. Op het station wilde de stationschef met me op de foto , dus wilde ik zelf ook een foto. Zijn vrouwelijke collega maakte de foto .


In Bangkok aangekomen ging ik met de metro naar "huis" ,maar niet voordat ik een 50% kortingskaart aangeschaft had ,dat had ik een maand geleden al moeten doen maar het kwam er maar niet van,  ik ben immers senior ..... Bij de metro kan dat wel als buitenlander maar bij de skytrain helaas niet.