Bangkok Hotels

woensdag 6 december 2023

WAT RAI KHING NAKHON PATHOM วัดไร่ขิง พระอารามหลวง จ.นครปฐม

Op zo'n 45 kilometer van het CBD* van Bangkok, in de provincie Nakhon Pathom, is Wat Rai Khing aan de rivier Tha Chin.

*CBD is Central Business District zoals dat wereldwijd in veel steden genoemd wordt.


Inmiddels zal wel bekend zijn dat ik in Bangkok en omgeving met het openbaar vervoer reis. Ik wilde er heen en zocht uit hoe ik daar kon komen. Ik was een paar jaar geleden al in de buurt geweest, namelijk bij de Don Wai floating market, en ontdekte dat de bus die ik toen nam, doorrijd naar het eindpunt Wat Rai Khing. Dus een makkie.


Ik stapte dus op bus 556, bij het Democracy Monument, vlak bij Khaosan Road. Ik zag op de Via Bus app dat er net een bus langs was gekomen, dus helaas ongeveer 30 minuten wachten. Download de app HIER  En de lokatie is HIER


De busrit, met airco, duurde ruim een uur, en de prijs was 25 baht. Het kan niet missen, het eindpunt van de bus is bij de tempel. Het was redelijk druk, ik zag op google maps dat het op Zondag altijd erg druk is.


Het Instagram gehalte is hier erg groot. Dat is een onderdeel van de populariteit van de tempel. Maar zodoende vinden kinderen het ook leuk om naar een tempel te gaan !! Ik vond een kerkbezoek in mijn kindertijd ook niet leuk, maar toen was er geen Instagram....😀


Omdat de tempel aan een rivier ligt, zijn er ook de "tempelvissen" die volop gevoerd worden. In het youtube filmpje wat ik maakte KLIK HIER  is dat ook te zien. Er is ook een mogelijkheid om een boottocht te maken, voor 60 baht.


Ik was hier ruim een uur, en ging met een andere bus terug naar Bangkok, namelijk bus 84. Dus vanuit Bangkok kom je hier met  bus 556 en 84. Maar een taxi kan uiteraard ook altijd als je dat makkelijker vind. Terug  in Bangkok met bus 84 is er de mogelijkheid om op de MRT metro of BTS skytrain over te stappen.


Ik vond het een leuke trip, en maakte wat foto's die je KLIK HIER kunt zien


Je kan deze trip combineren met een bezoek aan de Don Wai floating market, zie info hier :

https://ikbeninbangkok.blogspot.com/2019/12/donwai-floating-market-in-het-samphran.html