donderdag 24 november 2016

Bangkok Shopping

Voor de liefhebbers van winkelen : Bangkok is een shoppers paradijs. Er zijn tientallen winkelcentra en er worden nog steeds nieuwe gebouwd.
De laatste jaren kwamen er oa Central Embassy , en Emquartier bij. Net buiten Bangkok zijn ook grote shopping centra zoals richting Chonburi Pattaya aan de snelweg Bangna - Trat, daar is de Mega Bangna en oa Ikea Thailand.

Ten noorden van Bangkok, 15 kilometer van het Don Muang vliegveld is Future Park Rangsit. Dit jaar is de renovatie van het complex gereed gekomen en het is werkelijk schitterend geworden.


Met het openbaar vervoer kan je er met de bus komen vanaf het Victory monument, dat duurt afhankelijk van de drukte ongeveer een uur. Bij het Victory monument kom je makkelijk met de skytrain. Met een taxi kan uiteraard ook.

In de buurt van deze shopping mall is ook nog Dream World, een groot pretpark. Je kan er dus een hele dag "uit" van maken.

http://www.dreamworld.co.th/en/

Ik nam in ieder geval bus 29, maar er gaan meer bussen richting Rangsit, dat is al buiten de provincie Bangkok, namelijk in Pathum Thani. https://nl.wikipedia.org/wiki/Changwat_Pathum_Thani

In Future Park zijn alle bekende warenhuizen gevestigd, zoals Robinson en Central . Ook is er een nieuw warenhuis Zpell . Dat is erg mooi; op een van de verdiepingen is een prachtige tuin aangelegd .In Zpell kan je schaatsen en skieen. En voor de kinderen is er ook een opvang als je even rustig rond wilt kijken.
 Op het moment dat ik er was, rond 1300 uur, was er niemand aan het schaatsen en was de kinderopvang leeg. Er waren wel wat mensen aan het skieen , dat is dus blijkbaar wel aantrekkelijk genoeg.
Voor links van alle warenhuizen in Bangkok, van de ijsbaan, skieen, enz verwijs ik U naar de Bangkok Startpagina .http://bangkok.startpagina.nl . Voor de uitgaansmogelijkheden in Bangkok is er de http://bangkok-uitgaan.startpagina.nl

Het is nu 24 November en de  kerstbomen worden hier en daar al geinstalleerd, deze in ZpellTerug naar het Victory monument nam ik bus 510. Dit is geen voorkeur,maar dat was de eerste bus die aan kwam rijden. De bussen rijden erg vaak, en er is keus tussen airco bussen en arko ( alle ramen kunnen open ) bussen.

Groeten uit Bangkok
maandag 21 november 2016

Bangkok 21-11-2016

Gisteren ben ik vanuit Chiangmai met Thai Airways naar Bangkok gereisd. Ik blijf hier ook een week en ik zal proberen mijn logboek bij te houden.

Vandaag stapte ik op Rama IV road op bus 47, deze bus rijdt langs het MBK shopping center richting Sanam Luang. Ik stapte echter uit bij de Wat Saket-Golden Mount. Ik liep de Chakkraphatdi Phong Road in. Deze straat is voor de Bangkokiaans de straat om gefrituurde banaan te kopen. Kluay Khaek heet dat. De verkopers lopen op straat om hun waar te verkopen, en ze lopen ook langs auto's die bij de stoplichten staan te wachten.

Ik liep verder langs de Lan Luang  Road , richting de Nakhon Sawan Road.  Daar in de buurt zou de oudste ( niet meer in gebruik zijnde ) bioscoop van Thailand zijn.  Ik vroeg aan een voorbijganger waar  de Sala Chaloem Chani was. Ik was vlakbij en hoefde alleen nog maar wat steegjes in te lopen. 
De bioscoop stamt uit 1918 en is in 1993 gesloten. Je mag er niet naar binnen.Ik was nu ook gelijk op korte afstand van de Nang Loeng markt, eigenlijk een foodcourt, waar de lekkerste hapjes te koop zijn die je gelijk aan een tafeltje op kunt eten.  Ik maakte wat leuke foto's en de dames glimlachten allemaal op mijn vraag of ik een foto mocht maken.


Weer terug op de Nakhon Sawan Road , Lokatie, klik hier , liep ik richting de Klong Krung Kasem. Daar is tegenwoordig ook een boot als vervoer , en ik wilde graag naar Hualampong, het Centraal station van Bangkok. Ik hoefde niet lang te wachten voordat er een bootje aan kwam varen. Ik moest wel een reddingsvest aandoen, en bij het eindpunt hoefde ik niets te betalen !!. Zelfs de 20 baht die ik in mijn handen had wilde men niet als fooi hebben. Waarom het vervoer gratis was weet ik niet .

Ik was nu vlak bij het station en daarvandaan ging ik weer met de metro naar de Rama IV Road, waar ik begonnen was. Ik was erg moe van het "lopen" en had weer flink wat pijn dus besloot ik dat het weer genoeg was voor vandaag.  De kappers van de kappersschool knippen nog steeds gratis op het stationAlle foto's van vandaag :  Klik Hier

Groeten uit Bangkok