Bangkok Hotels

vrijdag 22 december 2023

BANGKOK LORD SHIVA VIHARA HINDOE TEMPEL วิหารเสด็จพ่อพระศิวะ

 Doordat er vanuit China, waar koude records gevestigd worden, "koude" lucht naar het zuiden waait is de temperatuur nu een paar dagen prima om buiten te zijn. Dus vandaag stond ik al om 0800 uur buiten, en de reis ging naar een van de Noord Oostelijke buitenwijken van Bangkok.

Vanaf mijn locatie in het CBD Central Business District, is het ongeveer 30 kilometer naar de Lord Shiva tempel aan soi 27, en sub soi 27 van Khu Bon ( RamInthra 71 ). Het zal de meeste lezers niet echt duidelijk zijn wat dat allemaal inhoud, maar ik weet het wel te vinden met het OV, want dat is mijn favoriete manier van verplaatsen in Bangkok. Niet voor het geld, maar omdat ik me graag tussen de lokale mensen verplaats.

VIDEO 




Het duurt  zeker langer om ergens te komen als je niet met een taxi reist, maar een taxi staat net zo goed vast in het verkeer als een bus !! Ik  reisde met de metro, de skytrain, de monorail, dat was dus 2 keer overstappen, en jaaaaa, het laatste stukje toch met een taxi, ik heb sinds kort een Grab app op de telefoon en wilde dat uitproberen. Ik had binnen 2 minuten een wagen, en dat in een verre buitenwijk.


De totale reis was ongeveer 90 minuten, en het verbaasde me niets dat ik de enige bezoeker was. Mede door het tijdstip en mede door de onbekendheid en het feit dat dit buiten de toeristische wegen is. En dat trekt mij juist wel.



De lokatie van deze tempel is : KLIK HIER

Alle foto's : KLIK HIER

VIDEO : KLIK HIER



Ik was een jaar geleden ook al in deze buurt, want er is ook een prachtige Chinese tempel. 


Dat is de Fo Guang San tempel


Afijn ik ging weer terug naar de bewoonde wereld vanaf de Hindoe tempel. Het was prima weer, zo'n 26 graden, en ik besloot om naar de monorail te gaan lopen !! Met een fles water van de 7Eleven deed ik er een uur over naar halte Khu Bon van de vorige maand geopende pink line .

Nu , uren later zeg ik proost met een MY beer, en groet ik jullie vanuit Bangkok



woensdag 20 december 2023

OTOP CITY BANGKOK IMPACT ARENA 2023


 
Nog tot en met de 24e December is er in de Impact Arena, Challenger Hall 1-2 en 3, in Muang Thong Thani,  een jaarlijkse OTOP beurs. Wat is OTOP ? Het is de afkorting van One Tambon One Product. Het heeft te maken met het promoten en verkopen van lokale en streek producten. Het kunnen etenswaren zijn maar ook andere producten, zoals gebruiksartikelen maar ook kunst. Wiki heeft er een duidelijke uitleg van in het Engels.

https://en.wikipedia.org/wiki/One_Tambon_One_Product

De Impact Arena is een groot beurscomplex, tevens is er een enorm theater waar binnen- en buitenlandse artiesten optreden. En de grote voetbalclub MuangThong United heeft er een stadion, de Thunder Dome.


Dit is Celadon, aardewerk, en de kunstenaar die dit maakt komt uit Chiangmai. De       vaas op onderstaande foto kost 400.000  baht, dat is ongeveer  € 10500 euro !!


Een andere vorm van aardewerk is Benjarong, ook vreselijk mooi om te zien.


Deze beurs is ieder jaar in December, en is gewoon erg leuk om te bekijken. Soms is er ook nog een beurs in Mei-Juni.  De evenementen agenda is makkelijk te raadplegen.


Heb je trek in een Thais wijntje, nou dat kan ook, ik mocht proeven maar vond het "te vroeg".......




Afijn als je alle foto's wilt bekijken, klik je heel eenvoudig 


Ik maakte ook nog een video, en de laatste 3 minuten zie je de lokale en streekgerechten, want eten hoort er natuurlijk ook bij. Ik zag Isan food, Lanna food, en ook heerlijke gerechten uit Zuid Thailand.



En wil je er ook eens gaan kijken, tijdens deze beurs of een andere. Er is ook ieder jaar een grote auto-motorbeurs, dit is de lokatie 


Ik ging er met bus 166 naar toe, vanaf het Victory Monument, vanaf 2025 is er een "zijtak" klaar van de monorail Pink Line, zodat je er nog sneller kunt zijn. Maar als je lekker makkelijk wilt, waarom niet, dan ga je met een taxi, ook makkelijk te regelen met de Bolt of Grab app.



Groeten uit Bangkok

Rene