zaterdag 6 januari 2018

Central Westgate Nonthaburi

Deze grote shoppingmall is in Augustus 2015 geopend. Ik wilde er al lang een kijkje nemen,  maar het is een stuk buiten de stad, en heb ik dus gewacht tot de nieuwe metro "purple line" geopend was. Die is eind 2016 geopend en vandaag was het zover.....Ik ga naar Central Westgate..!!


Als je in Bangkok zelf vlak bij een metro station bent, dan ga je met de "blue line" naar eindpunt Tao Poon. Koop een kaartje naar halte Talad Bang Yai. Bij Tao Poon stap je over over op de purple line en stap dus bij Talad Bang Yai uit. Je ziet het vanzelf, en er is een loopbrug van de metro naar de mall. Zowel in de purple line als in de shopping mall zag ik zeer weinig farang ( blanke buitenlander ).


De complete reis kost maximaal 80 baht, en je ziet maar liefst ruim 30 stations langs komen, en de totale rit duurt ongeveer een uur. Waar voor je geld dus.........


Ik heb zelf al bijna 3 jaar een "elder" card voor de metro die recht geeft op 50% korting. De kaart blijft 2 jaar geldig na het laatste gebruik. Voor de skytrain heb ik trouwens een rabbit card, zonder korting. Soms 1 of 2 baht goedkoper per rit  ivm met vooraf betaling.


Buitenlanders krijgen dus geen korting bij de skytrain van 50% als ze 65+ zijn, Thaise mensen wel.

Central Westgate is onderdeel van de Central Group die door heel het land grote shoppingmalls beheert, de een nog groter dan de andere. In Nederland ging V&D failliet en hier blijven ze maar bouwen.

Er wordt naast Central Westgate ook een IKEA gebouwd, de 2e in Bangkok. De eerste is bij Mega Bangna. En er is er ook een in Phuket.

Alle bekende Thaise winkels zijn aanwezig, alsmede de bekende koffieshops. Ik dronk dus koffie bij Amazon waar men in de rij stond.


Het viel me op dat de Tops super market hier echt super groot is. Ik doe vaak boodschappen bij Tops market in het Silom Complex, maar deze is echt waanzinnig groot.En wat een mooie moderne goudwinkels, die zien er anders uit dan die in Chinatown.De jeugd kan zich ook volop vermaken, van karaoke tot dansles, van hijskraantjes zoals op de kermis, tot sport spelletjes.

Deze meisjes hadden er plezier in. Ze konden mij alleen maar zien maar niet horen toen ik vroeg om een foto te mogen maken. Maar de vingers gingen omhoog, dus klik klik...

Doe goede loopschoenen aan als je hier eens wilt gaan kijken, of laat je rondrijden.


Voor kinderen is er ook vervoer.


Het waren twee leuke uurtjes bij Central Westgate, en ik ging op dezelfde manier als op de heenweg weer terug, met de metro. Morgen hoop ik hier weer in de buurt te zijn, dan heb ik een ander doel, en dan ga ik ook een gedeelte met de bus.

Alle foto's :  KLIK HIER 

Locatie : KLIK HIERWebsite Central Westgate : http://www.centralplaza.co.th/westgate

Website IKEA :  http://www.ikea.com/th/en/

vrijdag 5 januari 2018

Bangkok Ratchada Train Market

In Bangkok noemen ze het Ratchada Talad Rotfai. Het heeft nu niets meer met de trein of het spoor te maken maar wel in het verleden. Jaren geleden was er een trein markt, hetgeen  wil zeggen dat de markt op een oud en ongebruikt spoorweg emplacement was. Maar een paar jaar geleden moest de markt verhuizen omdat er op het terrein een nieuw Centraal Station komt.  Het huidige Centraal Station Hualampong wordt een museum, en bij Bangsue komt dus een nieuw station. De bouw  ervan is al volop aan de gang.
Er is nog een tweede trein markt, en groter, maar die is een stukje buiten Bangkok achter de Seacon Square shopping mall. De Ratchada markt is makkelijk te bereiken met de metro, halte Thailand Cultural Center. Het is achter de Esplanade shopping mall. Uitgang 3.

De markt is iedere dag en begint rond 1700 uur. Ik dacht dat het alleen in het weekend is maar er hangen banners waarop staat van Maandag tot en met Zondag.Ik was er gisteren rond 1800 uur, toen was het nog rustig maar binnen een half uur kon je over de hoofden lopen, vooral langs de kramen waar eten te koop was.

De opgemaakte schalen met "zeevruchten" zagen er geweldig uit.
Ik eet dat nooit maar ik denk dat dit goedkoop is.


Aan de zijkanten van de markt zijn mooie bars en restaurants. Mooie namen ook, Bangkok bus, Retro Cafe, Holy Shrimp,  enz

Toen ik op een kraam al deze prachtige buitenlandse bieren zag staan kreeg ik wel trek in een biertje, maar hield het maar gewoon bij een koud blikje Thaise Leo bier !!  Deze krabbetjes zoals de meeste mensen ze noemen zien er wel heel erg lekker uit. 
En na de krabbetjes kan je nog een lekker stuk taart als toetje wegwerken !! En neem er een heerlijke Thaise "milk ice tea" bij.


En wil je toch nog iets mee naar huis nemen koop dan een paar van deze mooie fruit zeepjes. Per stuk 39 baht en 3 voor 100 baht. 


Alle foto's : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER
In de shopping mall is een filiaal van "Art in Paradise" 

http://www.artinparadise.co.th/
woensdag 3 januari 2018

Mae Taeng Wat Ban Den

In 2011 en 2012 bezocht ik deze tempel al eens, maar toen werd er volop gebouwd. Het was dus tijd om eens te gaan kijken hoe het nu, 5 jaar later, is. 


Nieuwjaarsdag 2018, wat een enorme drukte bij de tempel, we konden met moeite een parkeerplaats vinden. De tempel is ten noorden van Chiangmai, vanaf de 107 bij Mae Taeng neem de je de afslag naar rechts bij het Mae Taeng hospitaal, en rij je de 3038 op.


Locatie : KLIK HIER

Het is veel en veel mooier geworden dan een paar jaar geleden, en er wordt beweerd dat de hoofdmonnik een rijke man is. 

"Recently, during the celebration of Kru Ba Tuang’s birthday thousands of people came to the temple grounds and donated 39 “money trees” each containing 100,000 Thai Baht for the abbot’s 39th birthday. The Wat Ban Den is set in the beautiful rural area North of Chiang Mai city."

De link met deze tekst staat een stukje naar beneden.Er wordt veel geld gedoneerd door de Thaise bezoekers, en in deze tempel ging dat op een aparte manier waarvan ik helaas de betekenis niet weet. Men koopt voor bijvoorbeeld een briefje van 100 baht  5 briefjes van 20 baht die apart verpakt zijn. Men schrijft een briefje erbij en alles wordt aan een soort "waslijn" gehangen.Er lag veel geld open en bloot zonder een enkele vorm van beveiliging, hetgeen in ons westen onmogelijk zou zijn.
In een van de gebouwen was ook een liggende boedda, net zoals in de Wat Po in Bangkok. Je kon nog ruiken dat alles vrij nieuw is.
Er zijn een aantal chedis waarvan er een wel erg veel op die van Tat Phanom lijkt, waar ik een paar weken geleden was.


Er is op het internet weinig info over deze tempel te vinden, ik lees nu dat er 12 chedis zijn die de 12 Zodiac dieren vertegenwoordigen.

https://www.renown-travel.com/temples/wat-ban-den.html

Al met al waren dat weer wat leerzame uurtjes.
Alle foto's : KLIK HIER

Omdat er enkele routes van en naar Chiangmai zijn kozen we op de terugweg de route die langs de Buatong waterval loopt. We keken daar ook een half uurtje alvorens we weer terug naar Chiangmai reden.

Deze waterval is niet zo groot en hoog maar staat er om bekend dat je via de leistenen ondergrond naar boven kan klauteren zonder uit te glijden. Wij deden daar echter niet aan mee, mede door de leeftijd en mede door onze conditie !!

Ik maakte wel wat foto's van klauterende mensen :

KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER