Bangkok Hotels

maandag 30 december 2019

De vismarkt bij het trein station van Samut Sakhon, Mahachai

Vanaf treinstation WongWianYai, aan de Thonburi kant van de ChaoPhraya rivier reis je in een uur naar Samut Sakhon, Mahachai, een afstand van ongeveer 30 kilometer.


Bij het station zijn een paar markten, en ik koos ervoor om over de vismarkt te lopen, in de richting van de rivier de Tha Chin.


Maar eerst even een klein stukje terug langs het spoor buiten het station. Daar is ook een markt, die letterlijk op het spoor is. ( Dit is niet de beroemde treinmarkt van Maeklong, daar kom ik nog op terug )

Filmpje van de markt op het spoor bij Samut Sakhon, Mahachai



Buiten het station is dus een markt waar merendeels vis verkocht wordt, vers en gedroogd. Het was erg druk. Ik ben er al een paar keer eerder geweest, de laatste keer eind 2015, maar zo druk als vandaag heb ik het niet eerder gezien. Wellicht vanwege de jaarwisseling.




Gedroogde garnalen, die worden in veel gerechten gebruikt. Ik mocht proeven maar dat sloeg ik over. Ik lust het wel maar het tijdstip en mijn lege maag wilden eerst koffie en een broodje !!




De verse vis en verse garnalen liggen op ijs en zoveel mogelijk afgeschermd van de hete zon. Ik heb geen verstand van de prijzen, omdat ik nooit verse vis of garnalen koop. De prijs van de garnalen is afhankelijk van de grootte.



Verse inktvis


En krab


Voor visliefhebbers een walhalla, 




Aan het einde van de markt richting de rivier kan je met een pontje overvaren. Aan de overkant ( een stuk lopen of motorbike taxi )  kan je nog een uur met een volgende trein reizen, en dan kom je bij de beroemde treinmarkt van Maeklong. De totale reis vanuit Bangkok v.v. is te doen in één dag. Maar bestudeer dan wel eerst de dienstregeling.  

Die dienstregeling kan je vanaf mijn Google Drive downloaden , KLIK HIER  En de dienstregeling van de genoemde treinen  is tabel  15-16-17


In Samut Sakhon zijn vlak bij het station enkele tempels, ik bezocht alleen Wat Pom Wichian Chotikaram even .




Ik was ongeveer 2 uurtjes hier, en toen ik terugliep naar het station was het een stuk rustiger op de markt, en ook de markt op het spoor was nu erg stil. Ik was er echter al om 10:40 am en denk dat de markt alleen in de ochtend druk en actief is. Hou daar dus rekening mee als je er wilt gaan kijken.

Ik maakte veel foto's : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER


Op het kaartje zie je waar je met de ferry kan overvaren, en dan zie je links het station waar je moet zijn om de treinreis te vervolgen naar Maeklong. Ik was daar al eens , in December 2012, en toen was het nog niet zo'n "chaos" 





Groeten uit Bangkok
Rene