Bangkok Hotels

woensdag 21 december 2022

BANGKOK Wat Sai Mai en Wat Amara Wararam Namtham



Wat Sai Mai is een mooi tempel complex, en ligt in het Sai Mai district, dat is ten noordoosten van het Don Meuang vliegveld. Het lijkt heel ver vanuit Bangkok, dat is het eigenlijk ook, maar het is slechts 15 minuten lopen vanaf BTS halte Khu Khot. Met de BTS en MRT kom je tegenwoordig steeds verder buiten het "centrum" van Bangkok. En er zijn nog genoeg lijnen in aanbouw. I love it !! En ja, met de taxi kan ook hoor.


Het BTS traject tussen Ha Yaek Lat Phrao en Khu Khot is nog steeds gratis ( 20-12-2022 ), en dat is toch een rit van 30 minuten !!

De beste tijd om tempels te bezoeken is in de vroege ochtend of in de namiddag, dan is de temperatuur prettig.  Ik geef de voorkeur aan de vroege ochtend, dus tussen 0900 - 1100 uur.

En er is zelfs een bakkie koffie van Amazon verkrijgbaar als je  van BTS Khu Khot naar de tempel loopt. Vlak voor de tempel is een PTT tankstation, en daar is een Amazon. De PTT tankstations zijn de eerste plekken waar jaren geleden de Amazon koffie shops waren. Tegenwoordig zie je ze overal. 

Het tempel complex is erg mooi en ziet er goed onderhouden uit.



De kleuren zijn fantastisch met de blauwe lucht als achtergrond. De tempel is gelegen aan een klong, dus is er de mogelijkheid om de "tempelvissen" te voeren.


Omdat het nog vroeg was is de stilte echt om tot rust te komen en te genieten.



De locatie is HIER

Meer foto's : KLIK HIER

FILMPJE  :



Onderweg terug naar de bewoonde wereld stapte ik nog uit bij BTS halte Saphan Mai, daar ging ik ook nog even een kijkje nemen bij Wat Amara Wararam Namtham, in soi 52. Omdat ik bij de vorige tempel het stuk van de BTS gelopen had, en ook weer terug, stapte ik hier op een motor taxi, die bracht me voor 15 baht naar de tempel.




Het complex is niet groot maar de 3 pagodas, of heten ze niet zo,  zijn erg mooi om te fotograferen. 



Meer foto's : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER

Filmpje : 


Terug naar de BTS stapte ik weer op een motortaxi, die rijden er volop in deze buurt.

Leuk om te combineren met een bezoek aan een  grote lokale markt Ying Charoen, daar was ik een paar maanden geleden na een tip op facebook


Groeten uit Bangkok