Bangkok Hotels

zaterdag 9 december 2017

Floating Market Bang Nam Phueng

De Floating Market Bang Nam Phueng is iedere Zaterdag en Zondag geopend. De markt is op het "schiereiland" Phra Pa Daeng in de Chao Phraya rivier. Een schiereiland wordt ook peninsula genoemd. 



De markt is erg groot en er wordt natuurlijk heel erg veel aan de inwendige mens gedacht. Want eten, dat kunnen ze in Thailand wel.

De naam floating market is eigenlijk verkeerd gekozen. De markt ligt wel aan een paar klongs maar veel drijvende kraampjes en keukentjes telde ik niet. Ik denk totaal een stuk of 4. Maar de pret was er niet minder om. Het is er heerlijk rondstruinen en je kan je ogen en neus flink laten genieten. 



Hoe kom je er : Zie onderstaand kaartje en google link. Ik kwam vanaf de Sukhumvit Road en nam een motorbike taxi vanaf de kruising met de Sanphawut Road naar de Wat Bangna Nok. Kosten 15 baht. Ik neem nooit een motorbike taxi, maar vandaag stapte ik er ineens op ¡¡¡ Bij de tempel vaar je voor 4 baht naar de overkant en daar kan je een fiets huren of ook met een motorbike taxi naar de markt. Ik nam WEER een motorbike taxi, en weer 15 baht...........Ik ben helemaal van mijn geloof af door twee keer een motorbike taxi te nemen. 


De markt is al vroeg open, rond 0700 uur, en sluit ook vroeg in de middag, rond 1400 uur. Ik was er al om 1000 uur en had alle tijd om rond te snuffelen.

Google : KLIK HIER

Overal op het eiland kan je fietsen huren, kosten ongeveer 50 baht per dag.


Er zijn erg weinig buitenlandse toeristen hier, dus je bent echt even alleen met de Thaise mensen. Ze zijn vriendelijk en foto's maken is totaal geen probleem. Dus dat deed ik ook, helaas weet ik de namen van al de lekkernijen niet.

Dit is in ieder geval vis.

Dit spreekt voor zich.


Ik weet het niet zeker maar denk dat dit gekruid gehakt is. Ik zag dat de vrouw de massa aan het kruiden en kneden was. Daarna werd het aan een stokje gegrild. Proeven doe ik niet, gewoon omdat ik tussendoor zelden of nooit iets eet. 

Er zijn natuurlijk ook tempels op het eiland, dus ook maar even een plaatje er van gemaakt.



Ik was al een keer eerder op dit eiland, en kwam er toen via een andere route. Zelfs vanuit Khaosan Road is dat makkelijk te doen. Neem daar bij de boulevard bus 47 tot aan het eindpunt Wat Klongtoey Nok. Daar kan je ook overvaren, wel naar een andere plek, maar ook daar kan je een fiets huren en met hulp van google naar de markt fietsen.  

Dit zijn foto's van December 2013 : KLIK HIER

Even lachen en de foto is gemaakt. Varkensvlees.

Varkens poten ( Ik denk in 5 kruiden jus )

Bamboo


Bij deze kraam was het erg druk, mensen stonden in de rij. Ik denk dat het een zoete lekkernij is.

Ik ging maar weer eens terug naar het pontje om weer naar de overkant te varen. Het water van de rivier stond erg hoog. Ik las een paar dagen terug dat er een weg onder water stond. Echter niet van het regenwater maar van het hoge getijde.





Alle foto's van vandaag : KLIK HIER

donderdag 7 december 2017

Klongsan Thonburi

Klongsan is een van de 50 districten in Bangkok, aan de Thonburi kant van de rivier, recht tegenover het Royal Orchid Sheraton hotel, en River City shopping. En aan de Thonburi kant pal naast het Hilton Millenium hotel. Klongsan had jaren geleden een trein station en dat was het eindpunt van de Maeklong lijn. Door het drukke verkeer en de nodige vertragingen is dat station opgeheven en nu is Wongwianyai het terminal station.

 

Je kunt voor 4,5 baht vanaf het River City shopping complex overvaren naar de Klongsan Plaza, dat is een markt waar ook veel etens stalletjes zijn, pal naast het Hilton. Ik kwam zelf vanaf de andere kant met een bus die over de Taksin brug rijdt.



Aan de oever van de rivier is ook het bij veel buitenlanders bekende YokYor restaurant.



Er staan hier langs de oever veel oude pakhuizen die verbouwd zijn tot overdekte markten, leuke 
winkels, of restaurant. Bij de Jam Factory zijn regelmatig farmers markten.




Kaartje en lokatie van de Klongsan omgeving : KLIK HIER



Er is ook een Chinese pagoda en bijbehorende gebouwen. 




Ik maakte weer behoorlijk wat foto's, de link staat iets verder in deze blog.




Ik zag verscholen achter wat bomen, en onmogelijk om er dichter bij te komen, een prachtig "gingerbread" huis. Er zijn er best nog wel veel in Bangkok, en de meeste zijn in zeer slechte staat. Een prachtig contrast met zo'n modern gebouw er vlak naast.


Over moderne gebouwen gesproken, in deze buurt is het enorme Icon Siam in aanbouw. Een super winkelcentrum, woontorens en veel attracties, zoals een inpandige floating market. Kijk hier maar eens naar :




Een paar weken geleden is naast de Chinese pagoda een nieuwe attractie geopend, met de naam Lhong1919, info hierover :



Veel winkeltjes met kunst, en een mooie omgeving, omgetoverd tot een attractie.





Er vaart op Maandag tot en met Vrijdag van 10.00 am tot 8.00 pm een gratis shuttle boot via de Si Phraya pier naar de Saphan Taksin pier  heen en terug, dit is hem.




Zoals ik al eerder schreef kan je vanaf Klongsan Plaza ook over varen met een pontje voor 4,50 baht. Dat is wel een stuk verder lopen dan de gratis shuttle boot .

Ik zag hier in de omgeving veel smalle straatjes en fietspaden. Of er geplande fiets tochten langs komen weet ik niet, want ik zag ze niet !!   Het fiets tour bedrijf van  wijlen Co van Kessel zit aan de overkant .



Alle foto's : KLIK HIER

Honderden Bangkok websites https://bangkok.startpagina.nl  en



woensdag 6 december 2017

Bangkok Wat Dhammamongkol en het Rabitto Cafe

Een tempel bezoeken en even later een konijnen cafe ?  Is dat een leuke combinatie ? Ja hoor, waarom niet. Ik deed het in ieder geval vandaag in Bangkok.


De Wat Dhammamongkol is aan de Sukhumvit Road soi 101, en dan soi  20 Punnawithi. Het beste kom je er met de skytrain  halte Punnawithi. Vanuit de skytrain is de tempel al te zien.



Ik vind aparte tempels waar bijna geen toeristen komen het leukste om te bezoeken. De mensen die er werken, en de lokale mensen die die tempel bezoeken zijn veel vriendelijker dan in de drukke toeristische tempels. Dus ook hier.



Ik wilde graag naar boven om van het uitzicht te genieten maar de lift was afgesloten, alhoewel de deur wel open ging, en via de trap lukte ook niet want het was pikkedonker.




Er is ook een gebouw met een koepel en veel glas en daardoor was het erg licht binnen, mooi om te zien.




Dieren cafe's worden steeds populairder in Bangkok, ik was al eens in een katten cafe, maar er zijn ook honden cafe's, een vossen cafe en zelfs een wasbeertjes cafe.  Het principe is als volgt. Je betaald een entree prijs en mag met de dieren "spelen". Schoenen uit en handen wassen. Als je wat te drinken of te eten besteld wordt de entree prijs van het bestelde afgetrokken.





Ik ging dus naar het Rabitto cafe, met leuke konijntjes. Leuk voor mensen met kinderen. Er is in Bangkok genoeg voor kinderen te zien en de dieren cafe's zijn daar een voorbeeld van.



Het cafe is aan soi 101/1 aan de Sukhumvit Road, je zou zeggen dat dit vlak bij de tempel is. Vergis je echter niet in afstanden in Bangkok. Ik liep de afstand van de tempel naar het cafe en dat was bijna  30 minuten.


De zaak was net open en daardoor was het niet druk. Ik heb echter gelezen dat er mensen geweigerd worden als het te druk wordt.
















Een leuke recensie staat : KLIK HIER





Google Maps : KLIK HIER


Foto's  van de tempel : KLIK HIER

Foto's van het konijnen cafe : KLIK HIER