Bangkok Hotels

zaterdag 18 november 2017

YWCA Diplomatic Charity Bazaar

Dit weekend is in Central World de jaarlijkse YWCA Charity bazaar



Maar liefst 40 landen hebben hun waren uitgestald in 140 paviljoens. Van lokale etenswaren tot leuke souvenirs, alles is er te koop. En de opbrengst gaat naar liefdadige doelen.

Belgie had een van de grootste paviljoens en de bezoekers kochten er oa Belgisch ijs en natuurlijk Belgische bonbons.




De standhouder van Portugal was een enorm been aan het uitsnijden en er kwamen prachtige plakken ham tevoorschijn.




















Het was erg druk en bij de meeste landen werden goede zaken gedaan. Bij het Duitse paviljoen werd de sauerkraut goed verkocht. Bij het Chileense paviljoen werd veel wijn verkocht, en Sri Lanka deed goede zaken met de verkoop van thee.


Denemarken verkocht Goudse kaas, waardoor er toch iets uit Nederland op deze bazar was, want Nederland was de grote afwezige !!  En dat met een Nederlandse kamer van koophandel in Thailand. Jammer.....................

Een paar jaar geleden was ik hier ook en toen was Nederland wel aanwezig met ook een product uit Gouda, en wel de stroopwafels van het bedrijf Karamella. Onderstaande foto collage is van de bazar in 2015.


In Bangkok en andere streken van Thailand is dit Nederlandse product te koop, 



Filmpje :



Om een indruk te krijgen van deze bazar kijk je even naar mijn foto's : KLIK HIER

Buiten Central World is de prachtige kerstversiering te zien, ik maak er binnenkort wel wat foto's, en er is dit weekend ook nog een Indonesisch festival :


Het woord "verveling" bestaat hier niet !!


vrijdag 17 november 2017

PATA shoppingmall en PATA ZOO




Er zijn veel organisaties, waaronder het WWFT in Thailand, die willen dat deze dierentuin gesloten wordt ivm de erbarmelijke omstandigheden waarin de dieren leven. Mijn dilemma was dus gaan of niet gaan. Ik ging.

De Nederlander Edwin Wiek die de leiding heeft van het WWFT vecht al jaren tegen dierenmishandeling hetgeen hem niet altijd in dank werd afgenomen.


Ik heb erg veel over deze dierentuin gelezen en wilde met eigen ogen en als leek eens een kijkje gaan nemen. De dierentuin is op de 6e en 7e verdieping van de PATA shopping mall. Ja je leest het goed, in een warenhuis !!



Het warenhuis is aan de Thonburi kant van de rivier, niet ver van de Phra Pin Klao brug. Er stoppen tientallen bussen pal voor het warenhuis dus het is voor belangstellenden makkelijk te bereiken.


Ik betaalde 200 baht entree, en mocht toen naar boven, naar de 6e en 7e verdieping waar de dierentuin is.

Op de 6e verdieping zijn hoofdzakelijk reptielen zoals slangen te zien, zoals deze cobra .


Het was erg rustig, en dat had ik eigenlijk wel verwacht. Als de dierentuin gesloten was dan had me dat ook niet verbaasd omdat er veel tegenstand is.

Boven op het dak heb je een mooi uitzicht op de Rama VIII brug.


Mijn eerste indruk was dat het allemaal erg oud was en soms slecht onderhouden. Er werd echter volop schoongemaakt, zelfs met een hoge druk spuit.


Als ik de nieuwsberichten lees over de erbarmelijke toestanden dan wordt er vaak verwezen naar de 31 jarige gorilla Bua Noi  ( kleine lotus ) die helemaal alleen is.







De afstand tussen de kooien en het publiek is minimaal en je kan de dieren dus aanraken. Behalve bij Bua Noi, die zit achter glas. Of hier ongelukken gebeurt zijn is me niet bekend. Maar zodoende krijg je ook dit te zien. Een aap die op een leeg cola blikje aan het kauwen is.





Ik maakte behoorlijk wat foto's , en als je die wilt zien, klik je gewoon even :




Locatie : KLIK HIER

Wil je in Bangkok met kinderen naar een dierentuin, dan ga je naar de DUSIT zoo, daar is het lichter, veel groter en ruimer, en vooral voor de kinderen erg leuk. Kinderen zullen in de PATA dierentuin merken dat sommige dieren het er niet prettig vinden om te verblijven. Ik ben toch blij dat ik er geweest ben. 

UPDATE : DE DUSIT ZOO IS INMIDDELS GESLOTEN EN VERHUIST NAAR EEN ANDERE LOKATIE .

Foto's van de DUSIT zoo : KLIK HIER




woensdag 15 november 2017

Amazing Thailand 2018 processie, Bangkok 15 November 2017

Vandaag, 15 November 2017, was er een grote processie in een gedeelte van Bangkok, met als thema : Amazing Thailand 2018


Nog voor de optocht begon was het een enorme drukte met voorbereidingen in Chula soi 5, dat is naast het National Stadium. Uw razende reporter was er bij !! Maar wat veel mensen niet snappen; waarom wordt zo'n optocht op een doordeweekse avond gehouden, en dan ook nog tijdens de spits (uren). Maar dit is Thailand.....................dus kan dat gewoon !!



Er was veel beveiliging, de hoogste Generaal en tevens Prime Minister Prayeuth zou de opening verrichten. De rechter hond wilde liever gaan slapen !!


 De genodigden hadden een plaats tussen de winkelcentra Siam Discovery en Siam Center, en van boven af maakte ik deze plaatjes.

Na lang wachten, ik denk dat het inmiddels bijna 1900 uur was, begon de optocht. Ik vond het wat rommelig en onveilig  met al dat verkeer op de andere helft van de weg. Dat zou tegenwoordig met al de auto aanslagen in Europa niet meer mogelijk zijn. Maar ok dit is Thailand en dus GENIETEN......



Ik stond op een goede plek maar door de slechte verlichting mislukte er helaas een aantal foto's. Ik heb ze echter toch in mijn foto album gezet, en alle foto's staan : KLIK HIER

Er waren 6 thema's, zoals de Bangkok Post het schreef "The procession is in six parts -- the symbol of “Amazing Thailand Tourism Year 2018”, traditions from the five regions of Thailand, Thai gastronomy, colourful festivals, sport tourism and good hosts. "


Het evenement werd in de media pas een week van te voren bekendgemaakt, dat is zo gebruikelijk in Thailand. Maar door de social media lukt het om veel mensen op de been te krijgen. Maar ik hoorde toch wel veel buitenlanders om me heen, die toevallig aan het winkelen waren, en die niet wisten wat er gaande was. 



Er was een praalwagen met de zeer bekende chedi van de Wat Phra That Phanom, dat is in het noordoosten van Thailand aan de Mekong rivier, en daar ga ik volgende maand een paar dagen naar toe.




Nog wat foto's :



En toen kwam er een hete lucht ballon met de prachtige tekst "Amazing Thailand".  Maar die kon niet onder het skytrain station door dus moest de hete lucht er uit. 


Al met al weer een leuke belevenis :







Het promotie filmpje van Amazing Thailand 2018 :






dinsdag 14 november 2017

Wat Paknam Phasi Charoen en Wat Kun Chan, Thonburi

Het is al weer een paar dagen geleden dat ik een tempel bezocht, dus hoog tijd om dat weer eens te gaan doen. Vandaag was mijn reisdoel de Wat Paknam in Thonburi. Geen tempel waar rijen toeristen komen maar wel de moeite waard, zoals op de foto's te zien is.


Hoe kom je er. Uiteraard is een taxi het makkelijkst. Maar je kan ook met de Silom lijn van de skytrain naar eindhalte Bang Wa rijden en daar vandaan een taxi nemen, dan is het ongeveer 10 minuten rijden.
Je kan er ook met een gehuurde longtailboot komen vanaf de ChaoPhraya  rivier. Dan vaar je klong Bangkok Yai in en dan een afslag naar klong Dan. Bij de tempel is een steiger.


Ik ging zelf zoals gebruikelijk met de bus en dat gaat ook prima. Buslijn 4 rijdt vanaf Klongtoey over de Rama IV road, via Chinatown de Phra Pokklao brug over . Uiteindelijk stap je bij het eindpunt uit en loop gewoon een paar minuten verder in hetzelfde straatje.


Op onderstaand overzichtskaartje is de rode lijn over het water een bruggetje tussen beide tempels
De juiste locatie is : KLIK HIER




Ik liep rond en maakte foto's. Ik was erg onder de indruk van deze tempel, de Wat Paknam Phasi Charoen,  het zag er goed en "rijk" uit. Vooral de grote stupa,  waar je binnen naar boven kan en dan in een ruimte komt waar een enorme stupa staat van groen glas.




Als je het bruggetje van klong Dan over loopt zie je de volgende tempel, deze was een verrassing voor mij omdat ik dit niet gepland had. De Wat Kun Chan.

Ook hier prachtige beelden, hetgeen soms wel wat kitserig over komt.

Onderstaand filmpje is van Youtube overgenomen :



Ik maakte maar liefst totaal 88 foto's van beide tempels. In de buurt zijn nog meer tempels op loopafstand maar dat vond ik wat te veel van het goede. Wellicht op een andere "tempeldag".




Alle foto's van vandaag : KLIK HIER

maandag 13 november 2017

Old Siam Plaza en Nightingale - Olympic


Twee shopping malls in Chinatown Bangkok

Hoeveel shoppingmalls er in Bangkok zijn weet ik niet, maar ze zijn niet te tellen op de vingers van twee handen. De meeste buitenlanders die in Bangkok zijn gaan naar de bekende malls in de toeristische gebieden, maar er zijn nog veel meer malls die de moeite waard zijn.

Bijvoorbeeld Old Siam Plaza in Chinatown



Het is op de hoek van Phahurat en Burapha road, en vanaf de Yaowarat road in Chinatown erg makkelijk te bereiken. In het winkelcentrum zijn op de begane grond 2 atriums waar veel licht is en waar veel eet stalletjes staan die van zoete tot zeer hete lekkernijen verkopen



Het Old Siam Plaza winkelcentrum heeft een eigen website waar meer info te vinden is :




Aan de overkant is nog een mall, maar wat je daar ziet...................de tijd lijkt er stil te staan vanaf de jaren 50. Het is Nightingale Olympic, er zijn binnen geen klanten en de meeste mensen die langslopen kijken met een blik naar binnen alsof ze dromen.


Ik dacht bij mezelf als iedereen voorbij loopt ga ik naar binnen en dat deed ik ook.  Een oudere zwaar opgemaakte verkoopster keek me aan met de gedachten "wat moet die farang hier ". En toen ze zag dat ik mijn kleine digitale cameraatje tevoorschijn haalde mompelde ze wat tegen me en schudde haar hoofd. Voordat ik weer naar buiten ging maakte ik toch een paar foto's en ze bleef maar mompelen en nu ging ze ook boos kijken.  Maar ik had mijn foto's.................




Een leuk artikel over dit warenhuis : KLIK HIER

Alle foto's van vandaag : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER