Bangkok Hotels

zaterdag 12 mei 2018

Inthakin Festival Chiangmai Wat Chedi Luang

Ieder jaar wordt bij de Wat Chedi Luang in Chiangmai het Inthakin Festival gehouden. Het duurt 8 dagen en valt dit jaar in de periode van 11 tot en met 18 Mei.
De datum van het festival wordt berekend vanaf de 12e dag van de afnemende maan van de 6e maanmaand. Helaas snap ik hier niets van..............maar het zal wel kloppen. Op de achtste dag worden er geen offers meer gegeven en dan zijn er alleen afsluitende ceremonies.





In de straten rondom het tempelcomplex staan veel kraampjes waar bloemstukken en losse bloemen en plantengroen verkocht wordt. Dit wordt als offer aan alle religieuze beelden gegeven. 


Informatie over de betekenis van dit festival is in het Engels te lezen , ALS JE OP DEZE LINK KLIKT



Hier staan 28 schalen waarin geofferd kan worden.

Er wordt regelmatig opgeruimd omdat er zo ontzettend veel geofferd wordt. Eigenlijk een contrast waar ik maar geen foto van gemaakt heb. Met vuilcontainers worden de schalen en bakken regelmatig leeg gemaakt, niet lang nadat de gelovigen hun offer gebracht hebben.



Er wordt religieuze muziek gespeeld en gezongen, en dat klinkt door de speakers die over het hele terrein staan.



Dit is het belangrijkste heiligdom van de Wat Chedi Luang. Dit beeld stond vroeger in een andere tempel in de buurt, de Wat Inthakin, maar is verplaatst naar Wat Chedi Luang.



Deze jonge monniken vermaakten zich wel, een ervan was druk bezig met zijn smartphone.

Ik maakte weer veel foto's, en als je die wilt zien KLIK DAN HIER

Een paar jaar geleden maakte ik ook foto's bij deze tempel, die staan HIER



Een stuk verder in de straat staat een standbeeld van  3 Koningen,  Koning Mengrai, Koning Ramkhamhaeng, en Koning Ngam Muang



Lokatie :




Google Maps link : KLIK HIER




dinsdag 8 mei 2018

Pak Khlong Talad bloemenmarkt


Er is veel verwarring over de bloemenmarkt Pak Khlong Talad. Veel toeristen, maar ook veel inwoners van Bangkok, denken dat deze markt niet meer bestaat. Dat klopt dus niet want de markt is er nog steeds. Er is wel iets veranderd. De stalletjes en kraampjes die op de trottoirs in de omringende straten stonden zijn wel weg. Maar de grote markthal en de bloemenwinkels zijn er allemaal nog. De stalletjes zijn net als veel stalletjes met streetfood in veel straten in Bangkok verdwenen. Dit mede omdat de voetgangers bijna niet op het trottoir konden lopen. Met "dank" aan de junta.



Dit zie je dus niet meer ( eigen foto in 2012 )

                                                

Voor meer foto's van een eerder bezoek, in 2012, KLIK HIER

En zo ziet het er nu uit.

Maar er zijn nog een paar kleine steegjes waar volop bloemstukken en andere "kunstwerken" van bloemen gemaakt worden, dus er is genoeg te beleven en te fotograferen.


De nieuwe lokatie van de stalletjes met bloemen is overigens een stuk buiten Bangkok en niet aan te bevelen om te gaan bezoeken. Voor Pak Khlong Talad 2 klik je op de link : KLIK HIER

Dus ga gewoon naar de "oude" bloemenmarkt en ga een bakkie leut drinken in het Floral Cafe. Klik op onderstaande link voor info over deze zaak.



Die bloemenwinkel annex coffeeshop is een echte aanrader. Niet goedkoop maar de beste kwaliteit die er is, zowel voor de koffie als voor het gebak. Ik nam bij de koffie een mango passion cheesecake, de prijs daarvan was 180 baht, bijna 5 euro. Maar dan heb je ook wat, en het is niet te vergelijken met die mierzoete Thaise gebakjes.

De coffeeshop is op de 2e verdieping, en je moet dus eerst door de bloemenwinkel lopen. De eigenaar was net bezig met een krans te maken.


Boven is het heerlijk zitten en genieten van de koffie en het gebak, je krijgt er geen spijt van.



Hieronder een paar sfeerfoto's van de zaak, zowel boven als beneden. Alle foto's staan zoals gebruikelijk weer netjes in een album. Wil je ze zien : KLIK DAN HIER




Google maps lokatie :  KLIK HIER






zondag 6 mei 2018

The Mall Bangkhae

UPDATE :  Het MRT metrostation LAKSONG is inmiddels geopend.

In het district Bangkhae is een enorm winkelcentrum, The Mall Bangkhae. Over niet al te lange tijd is het met de metro te bereiken, halte Lak Song van de  "blauwe" lijn. Maar zo ver is het nog niet, ik ging vanaf Silom Road met airco bus 547


Het is heet in Bangkok dus de verkoeling van de airconditioning trekt veel mensen naar de winkelcentra. En vooral deze Mall Bangkhae, er is hier van alles te beleven.

Er is een erg mooie waterval en die trekt erg veel bekijks. Er omheen is water met veel vissen, klein en groot. Er zitten op de boomstammen, die hier en daar neergezet zijn, mooie papegaaien.



   De Mall lijkt erg veel op de Mall in Bangkapi, maar de Thai zou zeggen "same same but different" 


Boven is een complete kermis, met alles er op en er aan. Het lijkt of je buiten bent in de avond, maar het is overdekt en prachtig verlicht, en er hangt een geweldige sfeer. De kinderen genieten er van.




Maar dat is nog niet alles want op het dak is een zwemparadijs , Fantasea Lagoon. Het was erg druk, en om even te kunnen kijken kocht ik een kaartje. Volwassenen 200 baht en kinderen 120 baht. Thai en buitenlander betalen dezelfde prijs.



Waar veel mensen zijn moet natuurlijk gegeten worden en dat kan in Thailand overal, op straat, in winkels, in restaurants. Dus ook hier !!  Deze padthai ziet er heerlijk uit.







Je zou bijna vergeten dat je in een winkelcentrum bent, dus om het even duidelijk te maken; je kan hier ook gewoon winkelen hoor............. 

Ik maakte erg veel foto's, ik zou zeggen KLIK EVEN HIER om ze allemaal te kunnen bekijken.

De lokatie :


Google lokatie : KLIK HIER

Bus 547 is een airco bus, en de rit naar The Mall Bangkhae vanaf Silom Road kost 17 baht


Je kan ook met de skytrain naar halte Bangwa ( Silom lijn ) en daar vandaan verder met een taxi. De verlenging van de  blauwe metro lijn met halte Lak Song voor de deur van de Mall wordt volgens de planning eind 2019 geopend.