Bangkok Hotels

vrijdag 1 december 2017

Flower expo Rama IX park Bangkok.

Van 1 tot en met 10 December is het Rama IX park omgetoverd tot een prachtig bloemen paradijs. De regentijd is voorbij en nu is de droge "koele" periode aangebroken. de komende maanden zijn er veel evenementen en ik hoop er ook een aantal mee te kunnen maken.






Bangkok heeft veel parken, en ik bezocht ze bijna allemaal wel een keer. Natuurlijk het bekende Lumpini park, maar ook het Benjakiti park, het Benjasiri park, en in de buurt van de Chatuchak weekend markt het Queen Sirikit park.
Deze parken zijn allemaal in de buurt van een metro of skytrain station.



Het Rama IX park is een stuk buiten het "centrum" en met het openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Toch vond ik een route waarbij ik slechts de laatste 15 minuten moest lopen.

Het park staat al jaren op mijn bucket lijst en omdat er  een bloemen expositie is dus een reden om er nu heen te gaan.


De toegangs prijs is slechts 10 baht, dat is ongeveer 25 euro cent.  !!

Je kan er met zwanen bootjes varen op het behoorlijk grote meer, kosten 40 baht per half uur. Je betaald 80 baht vooruit en daarvan is 40 baht een soort borg. Als je langer als een half uur gevaren hebt wordt het bij te betalen bedrag met de borg verrekend.



En........waar veel mensen zijn moet natuurlijk gegeten worden, en ja hoor dat kan !! Er zijn enorm veel eet kraampjes en er is zelfs een mini floating market.






De bloemen perken waren  mooi aangelegd en dat kan je wel aan de Thaise mensen overlaten want het zijn echte kunstenaars.




Er zijn ook blijvende paviljoens zoals deze met cactussen 


Vergeet niet om op de link te klikken en dan kan je alle foto's van het park bekijken, een ware kleurenpracht : KLIK HIER

Locatie : KLIK HIER





woensdag 29 november 2017

Samut Prakan - Pak Nam

Samut Prakan is een provincie ten zuiden van Bangkok, aan de monding van de Chao Phraya rivier. De provincie wordt ook wel Pak Nam genoemd, dat betekent "monding van de rivier"


Al vanaf behoorlijk grote afstand is een herkenningspunt van Pak Nam te zien, de 180 meter hoge observatie toren van het "knowledge" park. De toren is bijna 3 jaar oud en staat op de plaats van de voormalige gevangenis.



Er zijn veel mogelijkheden om hier te komen, en ik koos ervoor om met de skytrain tot de laatste halte van de Sukhumvit lijn te gaan, Samrong. Volgend jaar wordt de lijn met een aantal nieuwe stations tot aan Pak Nam uitgebreid. Vanaf Samrong nam ik bus 25 tot in het centrum van Pak Nam.
Je kan ook nog onderweg uitstappen bij het Erawan museum, waar de metershoge olifant ook al van ver te zien is.



In een plaats aan het water is natuurlijk een markt waar veel vis verkocht wordt. De mensen waren vriendelijk en wilden zelfs graag op de foto 


Er werd net verse vis aangevoerd en gewogen en verkocht aan een kraam, leuk om te zien 


Ik snuffelde wat rond en zag dat er een pont is die naar de andere kant van de rivier vaart. Leuk om dus naar de overkant te varen. De rivier is hier behoorlijk breed omdat hier de monding is en de rivier in de baai van Bangkok uitkomt. Overvaren kost 5,50 baht, dat is ongeveer  14 eurocent !!


Het pontje vaart tussen de grote zeeschepen door 


Aan de overkant is ook  een klein eiland, en dat wordt butterfly eiland genoemd. Er is een loopbrug van de vaste wal naar dit eiland, en wat deed ik ?? Juist er over lopen naar butterfly eiland.



Ik heb er echter niet een vlinder gezien................wel mooie mangrove bossen, en er was een mooi pad naar een oud fort en bijbehorende gebouwen. Het fort kon ik niet vinden !!



De oude gebouwen zijn aan de andere kant van het eiland en van daar is een prachtig uitzicht over de rivier.



Ik liep het stuk weer terug en bezocht ook nog de Wat Phra Samut Chedi



Ik was nu dus aan de andere kant van de rivier en zocht even naar een mogelijkheid om weer terug te reizen. Er was een bushalte waar bus 20 langs zou komen, en dat klopte en ik nam de bus tot aan skytrain station Wong Wian Yai, van de Silom lijn. En zo weer terug naar de "bewoonde wereld".

Info over de provincie :  https://nl.wikipedia.org/wiki/Changwat_Samut_Prakan

Alle foto's van vandaag :  KLIK HIER


Locatie : KLIK HIER


dinsdag 28 november 2017

Bangkok Wat Intharawihan en het Coin Museum

Na een weekend Pattaya ga ik weer verder met de "zwerftochten" door Bangkok. Vandaag bezocht ik  Wat Intharawihan, daar staat een boedda beeld van 32 meter hoog, maar.......................




Helaas, het boedda beeld staat sinds afgelopen September 2017 in de steigers, en volgens de info aldaar is dat tot eind Maart 2018. Ik ben in Mei weer in Bangkok dus dan ga ik bovenstaande foto nog een keer maken maar dan hopelijk zonder de steigers.



Er is echter nog genoeg te zien op het terrein van de tempel,
 dus maakte ik weer de nodige foto's.
Info over deze tempel staat : KLIK HIER

In de nabije omgeving is genoeg te zien, oa het museum van de BOT, Bank of Thailand, in een voormalig paleis. Je kan er ook over de Rama VIII brug wandelen en aan de overkant is een leuk parkje.

Alle foto's van de tempel : KLIK HIER
Locatie, op loopafstand van KhaoSan Road: KLIK HIER




In de buurt is ook het  coin museum, en dat was mijn volgende doel.



Je wordt er vriendelijk ontvangen en de entree is gratis. Je krijgt er een rondleiding, en in mijn geval was het een prive rondleiding want er waren verder geen bezoekers.

De rondleiding is echter zeer kort, ik denk 15 minuten. Je mag als bezoeker in twee kamers. In een ervan is een 360 graden in het rond presentatie die best wel goed gemaakt is. De uitleg ervan is echter alleen in het Thais.


In de 2e kamer zie je de oorsprong van betaalmiddelen in verschillende wereld delen. De Thaise mensen hebben echt hun best gedaan om het allemaal aantrekkelijk te maken, dus ga er ook eens een kijkje nemen. Dit museum is bijna "om de hoek" van Khaosan Road.



Het museum heeft een website : http://coinmuseum.treasury.go.th/

Ik maakte er nog een paar foto's, en die staan : HIER

Locatie : KLIK HIER