zaterdag 9 december 2017

Floating Market Bang Nam Phueng

De Floating Market Bang Nam Phueng is iedere Zaterdag en Zondag geopend. De markt is op het "schiereiland" Phra Pa Daeng in de Chao Phraya rivier. Een schiereiland wordt ook peninsula genoemd. De markt is erg groot en er wordt natuurlijk heel erg veel aan de inwendige mens gedacht. Want eten, dat kunnen ze in Thailand wel.

De naam floating market is eigenlijk verkeerd gekozen. De markt ligt wel aan een paar klongs maar veel drijvende kraampjes en keukentjes telde ik niet. Ik denk totaal een stuk of 4. Maar de pret was er niet minder om. Het is er heerlijk rondstruinen en je kan je ogen en neus flink laten genieten. Hoe kom je er : Zie onderstaand kaartje en google link. Ik kwam vanaf de Sukhumvit Road en nam een motorbike taxi vanaf de kruising met de Sanphawut Road naar de Wat Bangna Nok. Kosten 15 baht. Ik neem nooit een motorbike taxi, maar vandaag stapte ik er ineens op ¡¡¡ Bij de tempel vaar je voor 4 baht naar de overkant en daar kan je een fiets huren of ook met een motorbike taxi naar de markt. Ik nam WEER een motorbike taxi, en weer 15 baht...........Ik ben helemaal van mijn geloof af door twee keer een motorbike taxi te nemen. 


De markt is al vroeg open, rond 0700 uur, en sluit ook vroeg in de middag, rond 1400 uur. Ik was er al om 1000 uur en had alle tijd om rond te snuffelen.

Google : KLIK HIER

Overal op het eiland kan je fietsen huren, kosten ongeveer 50 baht per dag.


Er zijn erg weinig buitenlandse toeristen hier, dus je bent echt even alleen met de Thaise mensen. Ze zijn vriendelijk en foto's maken is totaal geen probleem. Dus dat deed ik ook, helaas weet ik de namen van al de lekkernijen niet.

Dit is in ieder geval vis.

Dit spreekt voor zich.


Ik weet het niet zeker maar denk dat dit gekruid gehakt is. Ik zag dat de vrouw de massa aan het kruiden en kneden was. Daarna werd het aan een stokje gegrild. Proeven doe ik niet, gewoon omdat ik tussendoor zelden of nooit iets eet. 

Er zijn natuurlijk ook tempels op het eiland, dus ook maar even een plaatje er van gemaakt.Ik was al een keer eerder op dit eiland, en kwam er toen via een andere route. Zelfs vanuit Khaosan Road is dat makkelijk te doen. Neem daar bij de boulevard bus 47 tot aan het eindpunt Wat Klongtoey Nok. Daar kan je ook overvaren, wel naar een andere plek, maar ook daar kan je een fiets huren en met hulp van google naar de markt fietsen.  

Dit zijn foto's van December 2013 : KLIK HIER

Even lachen en de foto is gemaakt. Varkensvlees.

Varkens poten ( Ik denk in 5 kruiden jus )

Bamboo


Bij deze kraam was het erg druk, mensen stonden in de rij. Ik denk dat het een zoete lekkernij is.

Ik ging maar weer eens terug naar het pontje om weer naar de overkant te varen. Het water van de rivier stond erg hoog. Ik las een paar dagen terug dat er een weg onder water stond. Echter niet van het regenwater maar van het hoge getijde.

Alle foto's van vandaag : KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten