dinsdag 5 november 2019

Tempels in de omgeving van Metro station ItsaraphapSinds de opening van een aantal nieuwe metrostations in Thonburi, zijn een aantal bezienswaardigheden makkelijker bereikbaar geworden.

Ik ben nu 5 dagen in Bangkok dus hoog tijd om een tempel te gaan bezoeken.

Vandaag ging ik naar station Itsaraphap, en liep via uitgang 1 naar soi 28. Dat is ongeveer 5 minuten lopen.

In deze soi zijn twee tempels op loopafstand van elkaar, maar je komt eerst bij de "King Taksin Shrine".

Koning Taksin was een zeer populaire koning in Thonburi , en je ziet er erg veel standbeelden van hem.   Zijn naam heeft geen relatie tot de politicus Taksin.  Hier is ook de tempel met de moeilijk uitspreekbare naam : 
Wat Hong Rattanaram Ratchaworawihan

De monniken waren net aan het bidden voordat ze gingen eten, ik dacht dat het rond 11.00 uur was. Ik heb daar uit respect geen foto's van gemaakt.
Ik liep weer verder de soi in, het was even zoeken , en dan kom je nog langs de TonSon moskee, en dan onder de weg door, en daar is de tweede tempel, eveneens met een moeilijke naam :
Wat Moleeloakyaram Ratchworawihan

Hier zag ik erg veel jonge monniken, in de "leerplicht" leeftijd. Als je lacht lachen ze terug, en als je sawadee krap zegt, zeggen ze dat ook terug. Een monnik zei spontaan "farang" tegen me, voor mij een kans om te vragen of ik een foto mocht maken.  Nou gelijk kwamen er nog een paar en allemaal hartelijk lachen. Hier is het resultaat :Ook hier waren ze nog aan het eten, en ik maakte een paar foto's van het complex 

Op de achtergrond zie je een gedeelte van Wat Arun, die ook op loopafstand isVanaf hier heb je een paar keuzes. Je kan terug naar het metro station. Je kan naar Wat Arun lopen. Maar je kan ook via de sluis over de Khlong Bangkok Yai lopen. 
Dan kom je bij Wat Kanlayanamit. Je kan deze bezoeken en langs de waterkant naar de Memorial brug lopen. Dan kom je langs de Santa Cruz kerk, langs het Gingerbread house, en langs een Chinese shrine. En vlak voor de brug ga je naar rechts naar de schildpadden tempel Wat Prayun


Als dit allemaal te veel is, kan je vanaf Wat Kanlayanamit ook met een pontje de rivier oversteken, dan kom je bij de Pak Klong Talad, waar oa de bloemenmarkt is.

Kortom, mogelijkheden genoeg voor een paar leerzame uurtjes.

Alle foto's van vandaag :  KLIK HIER
Looproute vanaf de metro : KLIK HIER

Groeten uit Bangkok
Rene
4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Ja lekker Riet,iedere dag wat anders bekijken. Dan een nieuw shopping center, dan een markt, dan wat cultureels, enz enz

      Verwijderen
  2. Weer een hartstikke leuk en leerzaam verslag. Mooie foto's, René. Gr.Cor

    BeantwoordenVerwijderen