zaterdag 5 mei 2018

De schildpadden tempel Wat Prayoon

Aan de Thonburi kant van de Chao Phraya rivier, net over de Memorial brug is oa deze tempel. Ik was hier al een paar keer maar kon vanwege een renovatie niet naar boven in de hoge chedi. Nu lukte het wel, en ik raad U aan om ook eens te gaan kijken. Er is in deze buurt veel te zien. Deze tempel, de Portugese kerk Santa Cruz, de Wat Kalaynamit met de grootste bel van Thailand, een Chinese tempel, en het Windsor house, beter bekend als het gingerbread house. Je kan er op eigen gelegenheid naartoe gaan, maar ook met een van de fietstochten van Co van Kessel.


Ik geef er de voorkeur aan om alles op eigen gelegenheid te gaan bekijken, en ik maak veel gebruik van het openbaar vervoer.
Als je met een fietstocht meegaat is het ook leuk om met een hele groep schildpadden te gaan voeren, of niet ?? Als je niet bekend bent in Bangkok zijn de fietstochten uiteraard aan te raden.Een paar jaar geleden was er dus een grote renovatie van deze tempel, en tijdens de werkzaamheden zijn er veel amuletten en boeddabeeldjes gevonden. Die worden nu tentoongesteld in een museum bij de tempel. Er zitten mooie exemplaren bij, de waarde is me onbekend.Via het museum kan je naar de chedi, je kunt naar boven lopen en het is een steile trap met hoge treden, dus moet je wel goed ter been zijn. Het is gelukkig niet al te hoog en zelfs ik liep "moeiteloos" naar boven om een kijkje te nemen.


Ik zag geen toeristen in de chedi, de groep fietsers waren alleen druk met het voeren van de schildpadden. Die schildpadden worden door de bevolking in de vijver uitgezet, en dat moet uiteraard geluk brengen.

                                                        Dit is de steile trap naar boven


              Wat links met info over deze tempel :

                                              De fraaie gerestaureerde chedi en omloop

Boven in de chedi waren slechts een paar Thaise mensen die aan het bidden waren. In grote nissen staan mooie vergulde beelden en die zijn weer mooi verlicht zodat het een mooi geheel is.
Als je alle foto's wilt zien : KLIK DAN HIER

Lokatie : KLIK HIER


2 opmerkingen: