zondag 10 december 2017

Talin Chan Floating Market

Gisteren ging ik naar een floating market, zie vorig verslag, en omdat er best wel aardig wat zijn bezocht ik er vandaag weer een : De Talin Chan Floating Market.Goed om ook een vergelijking te maken. Dan ben ik gauw klaar. De markt van vandaag is kleiner dan die van gisteren maar er zijn meer bootjes en het is, ondanks dat het kleiner is, iets wat meer op een floating markt lijkt dan de gisteren bezochte markt.


Wil je er ook een keer naar toe dan raad ik aan om met de bus te gaan zoals ik ook deed. Die stopt er namelijk pal "voor de deur". Dat is bus 79. Ik stapte op bij Central World, maar als je bij de Khaosan road verblijft kan je ook op de boulevard op deze bus stappen, even de boulevard oversteken om in de goede richting te gaan. Vanaf Central World duurde de rit een uur en de prijs...........17 baht, nog geen halve euro. O ja, en airco. 

De juiste locatie is : KLIK HIER


Er is ook nog een trein station in de buurt maar daar stoppen slechts een paar treinen voor woon-werk verkeer. Die trein komt vanaf Bangkok Noi en gaat naar Salaya v.v.

Ik klom de spoorbrug over de klong op en liep over zeer gammele oude houten planken naar de andere kant. 
Ook op deze markt is er hoofdzakelijk "voer" voor de innerlijke mens te koop, het ziet er soms heerlijk uit maar ik sla over.

Je kan met de boot ook nog naar een andere floating market, een paar kilometer verder, aan de Klong Lat Mayom. Dat werd me in ieder geval verteld maar als ik op Google maps kijk betwijfel ik het.

Er is wel een rondvaart van een uur, met een paar stops om rond te kijken. Dat kost slechts 69 baht.Er werd ook wat muziek ten gehore gebracht en dat vind ik altijd leuk omdat er dan een leuk sfeertje hangt.Nog wat foto's van de bootjes, want die horen natuurlijk bij een floating markt, alhoewel de Thaise mensen dat niet zo belangrijk vinden. Als ze maar kunnen eten..........................


Alle foto's : KLIK HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten