zaterdag 2 januari 2016

Kwan Riam Floating Market

Inmiddels ben ik alweer twee maanden in Thailand , hoofdzakelijk in Bangkok. De tijd gaat snel en over precies vier weken hoop ik na deze overwintering weer de sleutel in het slot van de  deur thuis in Nederland te kunnen steken. Maar is het wel een overwintering , in Nederland is de temperatuur nog niet onder de 0 graden geweest , of zal dat pas gaan gebeuren als ik weer thuis ben ? ...............


De Kwan Riam Floating Market ligt tussen Soi Serithai 60 en Soi Ramkhamhaeng 187. Ze is gelegen tussen twee tempels, de Wat Bamphen en de Wat Bamphen Tai. De markt biedt een prachtig uitzicht op het SanSaeb kanaal en is geopend op Zaterdag en Zondag en op feestdagen van 7.00 uur tot 21.00 uur.

Als je heel erg vroeg bent kan je zien hoe de monniken van de beide tempels met een bootje over de klong varen en hun eten van de bewoners krijgen .

Ik ging met  bus 514 vanaf RatchadaPhisek waar ik met de metro heengegaan was. Ik stapte uit bij Soi 187 op de Ramkhamhaeng Road . Het was stil op de weg en zodoende  was ik er al behoorlijk vroeg , rond 1000 uur. 

Ik was er totaal zo'n 2 uurtjes , toen ik er kwam was het stil maar na die twee uurtjes , rond 1200 uur was er bijna geen doorkomen meer aan. De niet Aziatische toeristen waren op een hand te tellen .

Ik maakte vanaf de markt ook nog een boot tochtje over de Saen Saeb Khlong , naar Minburi , en twee meisjes van de tempelschool speelden de gids op de boot en vertelden in het Thais waar we allemaal langskwamen . Erg leuk al verstond ik er niets van !! Al met al een leuke ervaring en voor herhaling vatbaar , de beide tempels zijn ook te bezoeken , en bij de tempels zijn ook markten waar je vooral levende visjes kan kopen om ze de vrijheid te geven in de klong. Dat zal wel met het boeddisme te maken hebben ,maar of de vissen het overleven in die stinkende klong weet ik niet.  Ik zag mensen brood in de klong gooien . Waar normaal de vissen als echte gekken op het brood afkomen bleef het hier stil................

De toergidsen

Even lachen tijdens het maken van groene curryAlle foto's : Klik Hier


De Nederlandse kennis die ik eergisteren verwelkomde op het vliegveld had ik zojuist aan de telefoon.  Laat dit tevens een tip zijn voor mensen die "goedkoop" willen doen . Neem altijd een taxi bij de balie , je hebt dan tevens de gegevens van de chauffeur.
Mijn kennis wilde dus een taxi nemen vanaf de vertrekhal , dat is illegaal maar zo gaat het al jaren.  Hij had een afspraak voor 1500 baht hetgeen ik zelf gehoord heb want ik was er bij.

Nog vóór ze het vliegveld af waren vroeg de chauffeur 2000 baht want het was druk . Mijn kennis weigerde en toen wilde de chauffeur hem afzetten bij een terrein waar minibusjes vertrekken.  Uiteindelijk is mijn kennis overgestapt op een andere taxi die hem wel naar Pattaya bracht voor 1500 baht , zonder de andere chauffeur iets te betalen. Of dit tot heftige discussie heeft geleid heb ik maar niet gevraagd.

Dit verhaal komt regelmatig voor, dus een gewaarschuwd mens ..........als ik met een koffer aankom wil ik zowieso niet met de bus, wat hij eigenlijk van plan was,  en bestel al van te voren een taxi uit Pattaya , als dat mijn reisdoel is.

Morgen wil ik weer iets aparts gaan bekijken en hoop dat dat net als mijn reisdoel vandaag goed gaat lukken , dan vergeet ik de "bloopers" van de voorgaande dagen.

Ik wil een live uitzending gaan bekijken van TV 7 Muay Thai boksen .......................................

Wordt vervolgd

Groeten uit Bangkok

Rene


5 opmerkingen:

 1. Ik kom regelmatig op de Kwan Riam Floating Market. Omdat Bua (jij kent haar ook) daar op de school les geeft. De markt is ook op vrijdag al open. Weliswaar niet alle stands, maar je kunt er dan al goed eten. Over je opmerking dat de kinderen van de school alleen uitleg geven in het Thai, heb ik al gereclameerd toen ze er net mee waren begonnen. Heb ook aangegeven dat het goed zou zijn voor hun ontwikkeling in de Engelse taal. Alles is doorgegeven en besproken. Vervolgens wordt er niets mee gedaan. Dat is vechten tegen de bierkaai. Van de Thai die Engelse les geven, daar heb ik geen hoge pet van op. Alleen uit het boekje en voor de rest niets. Waarschijnlijk het probleem.
  Rene, lekker doorgaan met ontdekken en opschrijven daarvan. Ik geniet ervan. Groetjes, Maarten (Fox MV)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Maarten , wat een leuke reactie van je , bedankt daarvoor.Voor de ontwikkeling van deze meisjes is het uiteraard belangrijk om eventueel goed Engels te kunnen spreken maar aan de andere kant was ik op het bootje de enige die belang bij het Engels had. En aan de andere kant.......zoveel was er niet te zien tijdens dat boottochtje ,maar wel leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja Freek,het zag er prima uit.Maar aangezien ik overdag niet eet kon ik me makkelijk beheersen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt daar echt van alles eten. Er is onwijs veel keus en redelijk geprijsd. Er komen nagenoeg alleen Thai.

  BeantwoordenVerwijderen