vrijdag 2 februari 2018

Nailert Flower and Garden Art Fair

Van 2 tot en met 4 Februari in de tuinen van het Nailert Heritage Home.
Het grootste bloementapijt van Azie.

In het Nailert park, een onderdeel van het Nailert Heritage Home en Museum, wordt dit weekend voor de 33e keer deze bloemen tentoonstelling gehouden. Het park is via enkele toegangen te bereiken, en wel via Witthayu road, net voorbij de Britse ambassade, of via soi Somkid. Het ligt vanaf de Ploenchit road achter de shopping mall Central Embassy. 

De Britse ambassade is trouwens met bijbehorende grond onlangs verkocht voor 320 miljoen Engelse ponden. Dat geld wordt besteed aan het opknappen van Britse ambassades elders op deze aardbol, en deze ambassade verhuist naar een of meerdere verdiepingen in een groot kantoor gebouw.Er zijn prachtige kunstwerken te zien, zoals bovenstaand. En met prachtige kleuren. Deze "koele" tijd van het jaar is prima geschikt voor bloemen exposities, dan is ook het jaarlijkse bloemen feest in Chiangmai. De toegangsprijs voor buitenlanders is 150 baht, en na aftrek van onkosten wordt het overgebleven bedrag aan liefdadige doelen geschonken.Prachtige orchideeen die je overal in Thailand tegenkomt.
Deze Hanuman is ook een schitterend bloemstuk

Voor alle foto's :  KLIK HIER


Dit is het Heritage Home en dat is nu een museum, en tijdens de bloemen tentoonstelling open voor publiek, en er mogen foto's gemaakt worden.Er staan oa vitrines met waardevolle antieke kristallen karaffenInfo over de familie Nailert die hier gewoond heeft :In dezelfde buurt  heeft Nai Lert een heiligdom laten aanleggen in de vorige eeuw, het Chao Mae Tuptim shrine. Daar staan allemaal beeldjes met de vorm van een penis. Het heiligdom is bedoeld als een   vruchtbaarheid symbool van de man. Het is moeilijk te vinden, het is achter het tegenwoordige Swissotel Bangkok. Het makkelijkst te bereiken via de halte Wireless van de SaenSaeb klongboot.

Ik was er een keer en maakte toen ook foto's : KLIK HIER 

Lokatie : KLIK HIERGeen opmerkingen:

Een reactie posten